Reisen fra garasjen til tresifret millionomsetning

I 1989 startet det i en liten garasje i Tromsø, det som skulle bli en stolt nordnorsk bedrift med tresifret millionomsetning. I dag selges REAL i store deler av Europa.

Drytech har i løpet av disse 30 årene blitt en internasjonal «energi leverandør» i det Europeiske markedet. Til alle døgnets tider over hele verden spises vår turmat på fjelltopper, av soldater i felt, polarekspedisjoner, av helsepersonell i flyktningleirer, maraton løpere og familier på helgetur.

Det hele startet i garasjen til turglade Rolf Hansen fra Tromsø som ønsket å spise kona Lills deilige gryter ute i naturen. Rolf var spesialist på tørketeknologi, og ved å kombinere kreativiteten sin og den faglig kompetansen flyttet han inn i garasjen i 1989 med grytene til Lill og kom ikke ut igjen, før han hadde utviklet en helt egen metode for skånsom frysetørking. Dermed var Drytech født.

Forsvaret var blant de første som så at han hadde funnet opp noe unikt. De ønsket å erstatte hermetikken omtalt som «død mann på boks». Etter nøye testing av de frysetørkede måltidene landet Rolf Hansen en stor kontrakt med Forsvaret på starten av 90-tallet. Dette var startskuddet til den nyetablerte bedriften.

Veien fra Forsvaret til det sivile markedet startet med blant annet Vegard Ulvang, som vi stolt kan skryte av var en av våre første ambassadører for REAL Turmat. På sine tøffe ekspedisjoner på 90-tallet, ønsket han den samme maten som Forsvaret brukte ute i felt. Han fikk oss til å skjønne at vår mat kunne bli en del av turgåernes utstyr.

Etter mange år i det norske markedet ble øynene rettet mot Skandinavia og videre ut i Europa. I Europa treffer vi andre behov enn hos nordiske turgåere som syns en tre dagers telttur er helt normalt. Vi har i tett samarbeid med våre distribusjonskanaler og sluttbrukere rundt om i Europa lært mye de siste årene. Både om Frankrike og Nederland sitt seilermiljø, Tysklands vandrere, paintball klubber og prepper miljø. Samt om sveitsere og østerrikere som elsker klatring og sykling.

Drytechs kokker og kjøkken er hjertet hos Drytech

Kokkene hos Drytech tilbereder alle gryter og supper med nøye utvalgte ingredienser og med sine velprøvde oppskrifter gir de hver og en rett sitt eget særpreg. Vi bruker ikke fargestoffer eller smakforsterkere i våre gryter. Våre retter inneholder garantert norsk kjøtt fra den norske bonden og fisk fra norske fiskere.

Se alle de smakfulle rettene her

Drytech sin teknologi - skånsom frysetørke prosess

Igjennom 30 år har Drytech sine eiere og ingeniører drevet innovasjon og utvikling av frysetørke teknologien. Vår metode er en svært skånsom prosess hvor gryten beholder smak, konsistens, næringsinnhold og utseende etter tørking og kommer tilbake til sin opprinnelse når du tilsetter varmtvann.

Drytech Real Turmat. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no
Drytech Real Turmat. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Drytech miljøfyrtårnbedrift gjennom mange år

Det legges stor vekt på bærekraft i bedriften fra ansatte i sitt daglig virke, til eierne sine investeringer og innkjøp. Vi bruker naturkraft til tørkeprosessen og annen produksjonsprosess i verdikjeden. Årets nylanseringer er alle veganretter – neste år blir det flere fiskeretter.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.