Jamie Olivers restauranteventyr er inne i siste kapittel

Restaurantene til Jamie Oliver sender blør penger. Nå står hele den italienske restaurantkjeden hans i fare for å bli lagt ned. I Norge er det uvisst hva som skjer. Foto: LEX VAN LIESHOUT, EPA/NTB Scanpix
Restaurantene til Jamie Oliver sender blør penger. Nå står hele den italienske restaurantkjeden hans i fare for å bli lagt ned. I Norge er det uvisst hva som skjer. Foto: LEX VAN LIESHOUT, EPA/NTB Scanpix Foto: Lex Van Lieshout / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Restaurantene i England settes under administrasjon. Uvisst hvordan de tre i Oslo påvirkes av situasjonen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jamie Oliver har siden han ble oppdaget av BBC på tampen av forrige århundre, gjort stor suksess. Han har hatt flere tv-program og bøker. Og de siste nesten 15 årene har han hatt flere restauranter.

I Norge er Jamie's Italian den eneste av kjedene hans som har tatt sjansen. Og akkurat denne kjeden trekker virksomheten ned. Ifølge The Guardian settes de 23 britiske restaurantene, pluss to frittstående restauranter, under administrasjon.

Søker hjelp: Jamie Oliver ber Norge om hjelp

Ble reddet fra konkurs

Så sent som i august i fjor ble restaurantene reddet fra konkurs bare timer før fristen gikk ut. Den gang ble det skutt inn 13 millioner pund, eller 140 millioner kroner. Til Financial Times sa Oliver den gang at de enkelt og greit hadde gått tom for penger.

– Og vi ventet det ikke. Det er ikke normalt, i noen forretningsvirksomhet, sa kjendiskokken den gang og la til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk som er ment å styre slike ting, burde styre slike ting.

Ikke like populær: Spanjoler raser over Jamie Olivers paellaoppskrift

Men nå er altså disse pengene borte og det er en fare for at alle restaurantene i Storbritannia blir lagt ned. The Guardian skriver at de mer enn 25 restaurantene utenfor de britiske øyer er franchiser og vil derfor ikke bli påvirket av situasjonen.

– Jeg er veldig lei meg for dette, og vil takke alle ansatte og leverandører som har lagt hjertet sitt i virksomheten. Jeg har stor forståelse for hvor vanskelig dette er for alle berørte, sier Oliver.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i Norge

Dagbladet har vært i kontakt med Dilla Holding som driver restauranten på Aker brygge. Til avisen sier de at de vil se hvordan dette påvirker dem. Da ABC Nyheter kontakter Dilla Holding litt senere får vi beskjed om å gi epost-adressen vår og ikke noe mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Gardermoen finnes ytterligere to av Jamie Olivers italienske restauranter.

Den kritiske situasjonen i Storbritannia kommer etter at Jamie Oliver har stengt 12 restauranter og sendt 600 ansatte på dør. Oliver er heller ikke ukjent med å måtte avvikle virksomhet. Blant annet har han lagt ned flere restauranter i sine andre kjeder, samt en butikkkjede som selger kjøkkenutstyr, og han har avviklet matmagasinet Jamie.

I fjor hadde selskapet hans et underskudd på nesten 220 millioner kroner.