For 25 år siden smakte tomater vondt – det har forskere vært med på å endre

Ikke mange ville kjøpe slike for 25 år siden. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)
Ikke mange ville kjøpe slike for 25 år siden. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)

Nordmenn kjøpte fint lite tomater for en del år siden. Nå finnes det 33 ulike typer å velge mellom. Utvalget har økt også for kaffe og poteter – med stor salgssuksess.

Da smaksforskerne ved instituttet Nofima i Ås begynte å forske på tomater for 25 år siden, konstaterte de at stort sett alle norske tomater du fikk kjøpt hos Coop, Rema 1000, Meny og i andre butikker var uten smak.

– Eller de smakte vondt. Det var iallfall det folk svarte da vi spurte dem, minnes Einar Risvik.

Nesten 50 ulike tomatprøver hentet forskerne inn fra det norske markedet, på oppdrag fra Bama og Gartnerhallen. Deltagerne i et smakspanel mente at hele 70 prosent av disse tomatene smakte vondt.

All konkurranse mellom butikkene gikk ut på å selge tomater til lavest pris.

Tomater for en milliard kroner

Sånn er det ikke i dag.

Nå har forskerne i samarbeid med produsentene og butikkene, klart å øke tomatspisingen i Norge fra under 5 kilo per person i året – til et sted mellom 15 og 20 kilo.

Du og andre nordmenn handler tomater for en milliard kroner årlig. Det er fem ganger så mye som da forskerne satte i gang.

Her kommer historien om hvordan de klarte det …

– Vi hadde mye flaks som startet denne forskningen med tomater, avslører Nofima-forskeren aller først.

– Tomaten er nemlig et veldig enkelt produkt.

– Vil du lage en god tomat, er det i realiteten bare to ting du behøver å holde orden på: fasthet og sukkerinnhold.

Kjemi og smak henger godt sammen i en tomat. Det gjorde det enkelt for smaksforskerne å konstruere de nye tomatene du nå finner i grønnsaksdisken.

Les også: Enorm utregning: Så ille er kjøtt for miljøet

Kjemi og smak henger godt sammen i en tomat. Det gjorde det enkelt for smaksforskerne å konstruere de nye tomatene du nå finner i grønnsaksdisken. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)
Kjemi og smak henger godt sammen i en tomat. Det gjorde det enkelt for smaksforskerne å konstruere de nye tomatene du nå finner i grønnsaksdisken. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)

Mange forskjellige tomater

Går du i butikken i dag finner du en rekke ulike tomattyper. Store og små, røde og gule.

Du har fått hele 33 ulike tomater å velge mellom.

Nettopp størrelse og farge har gjort det mulig for matforskerne og butikkene å segmentere – dele opp – tomattilbudet.

Samtidig oppdras vi til å like både plommetomater, kirsebærtomater og kvisttomater. Og til å vite at vi bør velge en type små og faste tomater i salaten og en annen type store og myke tomater i gryteretten.

Framover kommer du til å finne enda flere tomatsorter i butikken, varsler Risvik. Det finnes nemlig over 7500 ulike tomatsorter i verden som forskerne kan hente gener fra.

Du kan se fram til både skrukkete og avlange tomater.

Sensory science er det internasjonale navnet på smaksforskning. Det er et begrep Einar Risvik og kollegene hans hos Nofima i Ås er litt stolte over å ha funnet opp. (Foto: Nofima)
Sensory science er det internasjonale navnet på smaksforskning. Det er et begrep Einar Risvik og kollegene hans hos Nofima i Ås er litt stolte over å ha funnet opp. (Foto: Nofima)

Hemmeligheten bak økt salg

Her skal du få vite den kanskje viktigste hemmeligheten bak økt salg i butikker, enten de selger tomater eller mye annet.

Den handler om å gjøre om ett produkt til to produkter.

– Klassisk markedsføringsstrategi sier at dersom du utvikler ett produkt til å bli to produkter, så selger du 30 prosent mer. For hvert nye produkt du skaper etter dette igjen, selger du ytterligere 10 prosent mer.

– Det er det vi har vi fått til med tomater.

Du betaler mye mer for kaffe

Risvik trekker fram kaffe som det ultimate eksempelet på hvordan segmentering har ført til økt salg.

– På 1960-tallet drakk nordmenn bare en eneste type kaffe, kokekaffe.

– Så fikk vi filterkaffen og etter hvert Java-kaffen og en rekke andre kaffetyper som var sterke, runde eller bitre. Slik har fortjenesten ved å selge kaffe økt dramatisk.

– Med mer å velge mellom, har folks betalingsvilje for kaffe økt voldsomt.

Åtte ulike kaffesmaker

Kaffe er et matvareprodukt det er blitt forsket mye mer på enn tomater.

Sånn har smaksforskerne på Ås i samarbeid med andre forskere i Europa, kommet fram til noe helt spesielt:

Det finnes akkurat åtte ulike forbrukergrupper blant kaffedrikkerne i Europa.

Ikke flere, ikke færre.

Slik er det i alle land i Europa. Og slik kan alle de tilsynelatende ulike kaffemarkedene i Europa segmenteres i akkurat disse åtte ulike markedene.

– Et segment som er stort i Italia, som espresso, kan være lite i Norge. Og et segment som er stort i Norge, kan være lite i Italia. Likevel finner vi akkurat de samme åtte segmentene av kaffesmak både i Italia og i Norge.

Dette vet nå de store kaffeselskapene.

De erfarer også at det er mye penger å tjene på å kunne behandle hele Europa som ett eneste stort kaffemarked. Den samme kaffen kan i prinsippet selges i alle landene.

Les også: 70 prosent av alle grønnsakene nordmenn spiser, er importert fra utlandet

Nespresso tjener mye penger

Kaffeselskapet Nespresso anses av ekspertene på området som det ultimate eksempelet på hvordan det er mulig å hente veldig mye penger ut av folks lommebøker, om du klarer å gjøre om ett produkt til flere ulike produkter.

– Nespresso har tatt helt ut det vi i dag vet om folks kaffesmak, konstaterer Risvik.

Kaffekapslene selskapet selger hadde som utgangspunkt åtte ulike farger, som nå er blitt delt opp i enda flere kombinasjoner av smaker. I tillegg har de lagd egne kaffemaskiner og til og med egne butikker der du får kjøpt kaffekapslene deres. Hele 2000 patenter sier ryktene at ligger bak Nespresso sitt store kaffekupp.

– Dette er radikal innovasjon på både marked, markedsføring og teknologi, mener Risvik.

Selskapet Nespresso har funnet den optimale løsningen for å få folk til å betale mye for kaffe. (Nespresso pressefoto)
Selskapet Nespresso har funnet den optimale løsningen for å få folk til å betale mye for kaffe. (Nespresso pressefoto)

Alle som vil selge noe vet at nye og vellykkede produkter og tjenester raskt blir kopiert av konkurrenter. Men gjennom markedsforståelse og teknologi har Nespresso klart å skape et produkt som det virker umulig for konkurrenter å kopiere.

Slik har de markedet nesten helt for seg selv. Og kan tjene masse penger.

Du drikker segmentert kaffe

Men penger finnes det også i andre deler av kaffemarkedet.

Tar du deg en tur innom en av de mange nye kafeene og kaffebutikkene i norske byer, kan du legge merke til hvordan de som selger kaffe forsøker akkurat det du leste om over. De forsøker å segmentere ett enkelt produkt. Det handler om kaffe fra ulike land, kaffe med ulike brenninger, kaffe med ulike smakstilsetninger og kaffeposer med ulike farger.

– Desto mer du segmenterer markedet på denne måten, desto høyere pris kan du ta av kundene.

Inspirasjon: Grønnsaker på grillen

… og poteter

I 40 år på rad stupte potetsalget i Norge. Noe måtte gjøres om nordmenn skulle spise potet som noe annet enn pommes frites.

Nå har smaksforskerne klart å gjøre omtrent det samme med poteten som de gjorde med tomaten.

– Norske forbrukere hadde for noen år siden nesten glemt at poteter kunne være mer enn bare en ting, påminner Risvik oss.

Men slik er det ikke lenger.

Nå tenker mange norske forbrukere akkurat sånn som potetprodusentene og butikkene vil at de skal tenke: At du bør spise Gulløye til fisk, Ringerikspotet til lutefisk og Mandelpotet til vilt.

– Mye handler om å kommunisere kunnskap om sammenhenger ut til forbrukerne.

– Forbrukerne trenger knagger å henge poteten på. Disse knaggene må være meningsfulle, som at noe passer til fisk og noe passer til vilt.

Kikker du på potetutvalget neste gang du er i butikken, ser du raskt at poteten ikke lenger bare er en potet. Både farger og tekst på posene brukes nå for å kommunisere til deg som forbruker at det finnes ulike poteter og ulike potetsmaker. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)
Kikker du på potetutvalget neste gang du er i butikken, ser du raskt at poteten ikke lenger bare er en potet. Både farger og tekst på posene brukes nå for å kommunisere til deg som forbruker at det finnes ulike poteter og ulike potetsmaker. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)

– Nå er forbrukerne i ferd med å få på plass disse knaggene når det gjelder poteter, mener smaksforskeren.

Samtidig blir også potetmarkedet stadig mer segmentert – og potetprodusentene tjener mer penger.

Fortsatt har du mye å se fram til med poteten, varsler forskeren. I Sør-Amerika finnes det hele 4000 ulike poteter som Risvik og forskerkollegene hans kan hente egenskaper fra, for å lage enda flere slag nye poteter.

Vi spiser mer frukt og grønt

Frukt: Hver person i Norge spiste 21 prosent mer frisk frukt i 2017 sammenlignet med år 2000.

Grønnsaker: Hver person i Norge spiste 35 prosent mer friske grønnsaker i 2017 sammenlignet med år 2000.

Poteter: Den langvarige nedgangen i salget av friske poter stanset for ti år siden. Siden har potetsalget vært stabilt.

Kilde: «Totaloversikten 217» fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Det kan altså komme enda mange flere varianter av poteter i butikken. De kan bli både hvite, gule, blå, grønne og skrukkete.

Les også: – Det å oppfatte smak er en komplisert mekanisme

… og epler

Epler er et fjerde produkt smaksforskerne gjerne vil hjelpe produsenter og forbrukere med.

Men her de ennå langt fra å komme i mål.

– Det er rett og slett en fornærmelse mot eplet når vi bare deler det inn i gule, røde og grønne, mener forskeren.

– Eplemarkedet i Norge er fortsatt svært underutviklet.

– Det burde finnes langt flere epletyper i butikken tilpasset ulike segmenter i markedet. Aroma-eplet er vel den eneste norske eplesuksessen vi kan se tilbake på så langt. Ganske mange vet nå at Aroma smaker sprøtt og aromatisk.

Forskeren hos Nofima i Ås er tydelig på at norske epleprodusenter kan selge mye mer og tjene langt mer penger. Men da må de få fram epler som passer ulike forbrukere. I tillegg må produsenter og butikker kommunisere forskjellen på eplene ut til forbrukerne.

Les også: Romantiske filmer kan få single til å spise mer søtsaker

Den kjedelige agurken

Synes du agurken du finner i grønnsaksdisken er kjedelig?

En fortsatt nokså kjedelig grønnsak. (Foto: Bård Amundsen)
En fortsatt nokså kjedelig grønnsak. (Foto: Bård Amundsen)

– Den kan vi gjøre veldig mye med. Her tror jeg det er et stort potensiale, varsler smaksforskeren.

Når agurken blir nevnt kommer Einar Risvik på et annet tilsynelatende kjedelig produkt, der veldig mye skjedde ganske enkelt fordi en enkelt bonde tenkte nytt.

– Bete har alltid vært ensbetydende med rødbet. Men legg merke til de nye gule betene neste gang du er i butikken.

– Dette er et produkt som blant annet restaurantmarkedet har reagert veldig positivt på. Disse nye betene er både billige, sunne, smaker godt og de ser flotte ut på tallerkenen.

Takket være en bonde som tenkte litt annerledes.

Les også:

Artikkelene ble først publisert av forskning.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:26 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 DN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen
Siste nytt
03:55NorgeNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:26VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56NorgeDN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29VerdenUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen
Populært