Meny

For 25 år siden smakte tomater vondt – det har forskere vært med på å endre

Ikke mange ville kjøpe slike for 25 år siden. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)
Ikke mange ville kjøpe slike for 25 år siden. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)

Nordmenn kjøpte fint lite tomater for en del år siden. Nå finnes det 33 ulike typer å velge mellom. Utvalget har økt også for kaffe og poteter – med stor salgssuksess.

Da smaksforskerne ved instituttet Nofima i Ås begynte å forske på tomater for 25 år siden, konstaterte de at stort sett alle norske tomater du fikk kjøpt hos Coop, Rema 1000, Meny og i andre butikker var uten smak.

– Eller de smakte vondt. Det var iallfall det folk svarte da vi spurte dem, minnes Einar Risvik.

Nesten 50 ulike tomatprøver hentet forskerne inn fra det norske markedet, på oppdrag fra Bama og Gartnerhallen. Deltagerne i et smakspanel mente at hele 70 prosent av disse tomatene smakte vondt.

All konkurranse mellom butikkene gikk ut på å selge tomater til lavest pris.

Tomater for en milliard kroner

Sånn er det ikke i dag.

Nå har forskerne i samarbeid med produsentene og butikkene, klart å øke tomatspisingen i Norge fra under 5 kilo per person i året – til et sted mellom 15 og 20 kilo.

Du og andre nordmenn handler tomater for en milliard kroner årlig. Det er fem ganger så mye som da forskerne satte i gang.

Her kommer historien om hvordan de klarte det …

– Vi hadde mye flaks som startet denne forskningen med tomater, avslører Nofima-forskeren aller først.

– Tomaten er nemlig et veldig enkelt produkt.

– Vil du lage en god tomat, er det i realiteten bare to ting du behøver å holde orden på: fasthet og sukkerinnhold.

Kjemi og smak henger godt sammen i en tomat. Det gjorde det enkelt for smaksforskerne å konstruere de nye tomatene du nå finner i grønnsaksdisken.

Les også: Enorm utregning: Så ille er kjøtt for miljøet

Kjemi og smak henger godt sammen i en tomat. Det gjorde det enkelt for smaksforskerne å konstruere de nye tomatene du nå finner i grønnsaksdisken. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)
Kjemi og smak henger godt sammen i en tomat. Det gjorde det enkelt for smaksforskerne å konstruere de nye tomatene du nå finner i grønnsaksdisken. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)

Mange forskjellige tomater

Går du i butikken i dag finner du en rekke ulike tomattyper. Store og små, røde og gule.

Du har fått hele 33 ulike tomater å velge mellom.

Nettopp størrelse og farge har gjort det mulig for matforskerne og butikkene å segmentere – dele opp – tomattilbudet.

Samtidig oppdras vi til å like både plommetomater, kirsebærtomater og kvisttomater. Og til å vite at vi bør velge en type små og faste tomater i salaten og en annen type store og myke tomater i gryteretten.

Framover kommer du til å finne enda flere tomatsorter i butikken, varsler Risvik. Det finnes nemlig over 7500 ulike tomatsorter i verden som forskerne kan hente gener fra.

Du kan se fram til både skrukkete og avlange tomater.

Sensory science er det internasjonale navnet på smaksforskning. Det er et begrep Einar Risvik og kollegene hans hos Nofima i Ås er litt stolte over å ha funnet opp. (Foto: Nofima)
Sensory science er det internasjonale navnet på smaksforskning. Det er et begrep Einar Risvik og kollegene hans hos Nofima i Ås er litt stolte over å ha funnet opp. (Foto: Nofima)

Hemmeligheten bak økt salg

Her skal du få vite den kanskje viktigste hemmeligheten bak økt salg i butikker, enten de selger tomater eller mye annet.

Den handler om å gjøre om ett produkt til to produkter.

– Klassisk markedsføringsstrategi sier at dersom du utvikler ett produkt til å bli to produkter, så selger du 30 prosent mer. For hvert nye produkt du skaper etter dette igjen, selger du ytterligere 10 prosent mer.

– Det er det vi har vi fått til med tomater.

Du betaler mye mer for kaffe

Risvik trekker fram kaffe som det ultimate eksempelet på hvordan segmentering har ført til økt salg.

– På 1960-tallet drakk nordmenn bare en eneste type kaffe, kokekaffe.

– Så fikk vi filterkaffen og etter hvert Java-kaffen og en rekke andre kaffetyper som var sterke, runde eller bitre. Slik har fortjenesten ved å selge kaffe økt dramatisk.

– Med mer å velge mellom, har folks betalingsvilje for kaffe økt voldsomt.

Åtte ulike kaffesmaker

Kaffe er et matvareprodukt det er blitt forsket mye mer på enn tomater.

Sånn har smaksforskerne på Ås i samarbeid med andre forskere i Europa, kommet fram til noe helt spesielt:

Det finnes akkurat åtte ulike forbrukergrupper blant kaffedrikkerne i Europa.

Ikke flere, ikke færre.

Slik er det i alle land i Europa. Og slik kan alle de tilsynelatende ulike kaffemarkedene i Europa segmenteres i akkurat disse åtte ulike markedene.

– Et segment som er stort i Italia, som espresso, kan være lite i Norge. Og et segment som er stort i Norge, kan være lite i Italia. Likevel finner vi akkurat de samme åtte segmentene av kaffesmak både i Italia og i Norge.

Dette vet nå de store kaffeselskapene.

De erfarer også at det er mye penger å tjene på å kunne behandle hele Europa som ett eneste stort kaffemarked. Den samme kaffen kan i prinsippet selges i alle landene.

Les også: 70 prosent av alle grønnsakene nordmenn spiser, er importert fra utlandet

Nespresso tjener mye penger

Kaffeselskapet Nespresso anses av ekspertene på området som det ultimate eksempelet på hvordan det er mulig å hente veldig mye penger ut av folks lommebøker, om du klarer å gjøre om ett produkt til flere ulike produkter.

– Nespresso har tatt helt ut det vi i dag vet om folks kaffesmak, konstaterer Risvik.

Kaffekapslene selskapet selger hadde som utgangspunkt åtte ulike farger, som nå er blitt delt opp i enda flere kombinasjoner av smaker. I tillegg har de lagd egne kaffemaskiner og til og med egne butikker der du får kjøpt kaffekapslene deres. Hele 2000 patenter sier ryktene at ligger bak Nespresso sitt store kaffekupp.

– Dette er radikal innovasjon på både marked, markedsføring og teknologi, mener Risvik.

Selskapet Nespresso har funnet den optimale løsningen for å få folk til å betale mye for kaffe. (Nespresso pressefoto)
Selskapet Nespresso har funnet den optimale løsningen for å få folk til å betale mye for kaffe. (Nespresso pressefoto)

Alle som vil selge noe vet at nye og vellykkede produkter og tjenester raskt blir kopiert av konkurrenter. Men gjennom markedsforståelse og teknologi har Nespresso klart å skape et produkt som det virker umulig for konkurrenter å kopiere.

Slik har de markedet nesten helt for seg selv. Og kan tjene masse penger.

Du drikker segmentert kaffe

Men penger finnes det også i andre deler av kaffemarkedet.

Tar du deg en tur innom en av de mange nye kafeene og kaffebutikkene i norske byer, kan du legge merke til hvordan de som selger kaffe forsøker akkurat det du leste om over. De forsøker å segmentere ett enkelt produkt. Det handler om kaffe fra ulike land, kaffe med ulike brenninger, kaffe med ulike smakstilsetninger og kaffeposer med ulike farger.

– Desto mer du segmenterer markedet på denne måten, desto høyere pris kan du ta av kundene.

Inspirasjon: Grønnsaker på grillen

… og poteter

I 40 år på rad stupte potetsalget i Norge. Noe måtte gjøres om nordmenn skulle spise potet som noe annet enn pommes frites.

Nå har smaksforskerne klart å gjøre omtrent det samme med poteten som de gjorde med tomaten.

– Norske forbrukere hadde for noen år siden nesten glemt at poteter kunne være mer enn bare en ting, påminner Risvik oss.

Men slik er det ikke lenger.

Nå tenker mange norske forbrukere akkurat sånn som potetprodusentene og butikkene vil at de skal tenke: At du bør spise Gulløye til fisk, Ringerikspotet til lutefisk og Mandelpotet til vilt.

– Mye handler om å kommunisere kunnskap om sammenhenger ut til forbrukerne.

– Forbrukerne trenger knagger å henge poteten på. Disse knaggene må være meningsfulle, som at noe passer til fisk og noe passer til vilt.

Kikker du på potetutvalget neste gang du er i butikken, ser du raskt at poteten ikke lenger bare er en potet. Både farger og tekst på posene brukes nå for å kommunisere til deg som forbruker at det finnes ulike poteter og ulike potetsmaker. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)
Kikker du på potetutvalget neste gang du er i butikken, ser du raskt at poteten ikke lenger bare er en potet. Både farger og tekst på posene brukes nå for å kommunisere til deg som forbruker at det finnes ulike poteter og ulike potetsmaker. (Foto: Synøve Dreyer / Opplysningskontoret for frukt og grønt/Creative Commons)

– Nå er forbrukerne i ferd med å få på plass disse knaggene når det gjelder poteter, mener smaksforskeren.

Samtidig blir også potetmarkedet stadig mer segmentert – og potetprodusentene tjener mer penger.

Fortsatt har du mye å se fram til med poteten, varsler forskeren. I Sør-Amerika finnes det hele 4000 ulike poteter som Risvik og forskerkollegene hans kan hente egenskaper fra, for å lage enda flere slag nye poteter.

Vi spiser mer frukt og grønt

Frukt: Hver person i Norge spiste 21 prosent mer frisk frukt i 2017 sammenlignet med år 2000.

Grønnsaker: Hver person i Norge spiste 35 prosent mer friske grønnsaker i 2017 sammenlignet med år 2000.

Poteter: Den langvarige nedgangen i salget av friske poter stanset for ti år siden. Siden har potetsalget vært stabilt.

Kilde: «Totaloversikten 217» fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Det kan altså komme enda mange flere varianter av poteter i butikken. De kan bli både hvite, gule, blå, grønne og skrukkete.

Les også: – Det å oppfatte smak er en komplisert mekanisme

… og epler

Epler er et fjerde produkt smaksforskerne gjerne vil hjelpe produsenter og forbrukere med.

Men her de ennå langt fra å komme i mål.

– Det er rett og slett en fornærmelse mot eplet når vi bare deler det inn i gule, røde og grønne, mener forskeren.

– Eplemarkedet i Norge er fortsatt svært underutviklet.

– Det burde finnes langt flere epletyper i butikken tilpasset ulike segmenter i markedet. Aroma-eplet er vel den eneste norske eplesuksessen vi kan se tilbake på så langt. Ganske mange vet nå at Aroma smaker sprøtt og aromatisk.

Forskeren hos Nofima i Ås er tydelig på at norske epleprodusenter kan selge mye mer og tjene langt mer penger. Men da må de få fram epler som passer ulike forbrukere. I tillegg må produsenter og butikker kommunisere forskjellen på eplene ut til forbrukerne.

Les også: Romantiske filmer kan få single til å spise mer søtsaker

Den kjedelige agurken

Synes du agurken du finner i grønnsaksdisken er kjedelig?

En fortsatt nokså kjedelig grønnsak. (Foto: Bård Amundsen)
En fortsatt nokså kjedelig grønnsak. (Foto: Bård Amundsen)

– Den kan vi gjøre veldig mye med. Her tror jeg det er et stort potensiale, varsler smaksforskeren.

Når agurken blir nevnt kommer Einar Risvik på et annet tilsynelatende kjedelig produkt, der veldig mye skjedde ganske enkelt fordi en enkelt bonde tenkte nytt.

– Bete har alltid vært ensbetydende med rødbet. Men legg merke til de nye gule betene neste gang du er i butikken.

– Dette er et produkt som blant annet restaurantmarkedet har reagert veldig positivt på. Disse nye betene er både billige, sunne, smaker godt og de ser flotte ut på tallerkenen.

Takket være en bonde som tenkte litt annerledes.

Les også:

Artikkelene ble først publisert av forskning.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:30 Vinstra-drapet: Aktor legger fram filmmanus som bevis05:24 Protestleder løslatt fra fengsel i Hongkong04:56 Mann kjørte flere kilometer i motsatt kjørefelt i Oslo04:54 Fylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra04:48 Valgdagsmåling: Tidligere førstedame leder an i Guatemalas presidentvalg04:43 Viktor Hovland hylles etter amatørrekord og 12. plass i US Open03:42 Babe Ruth-drakt satte auksjonsrekord - solgt for 49 millioner03:39 Huawei spår salgssvikt i utlandet03:37 Mann slått med flaske på pub i Sandefjord03:05 Bondeorganisasjoner forhandler med staten om klimaavtale02:51 Politiet i Hongkong vil tømme gatene for demonstranter02:09 Homoaktivister: Nynazister kartlegger oss02:05 Trump anklager New York Times for forræderi01:44 Dugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo01:18 Leter etter årsaken til strømbruddet i Sør-Amerika00:14 Biltrafikken øker i Kristiansand23:18 Trump anklager New York Times for forræderi22:31 Lastebil i grøfta – har flere tonn propan i lasten22:27 Franske bønder og vingårder hardt rammet av uvær21:54 Tredje strake ligaseier for Rosenborg21:42 Toryer i TV-krangel om brexit-scenarioer21:39 NHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken21:19 Høiland-stunt provoserte publikum på Åråsen21:15 Væpnet ran av frisørsalong - to pågrepet på toget21:05 Boeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer21:01 Netanyahu innviet Trump-bosetning20:28 Mann pågrepet etter politikerdrap i Tyskland20:14 Glimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset20:13 Omdiskutert utvisning ødela for Lillestrøm mot Viking20:11 Tenåring med skuddshow mot Odd20:08 Diop reddet Kristiansunds rekke uten tap19:52 Botswana åpner for elefantjakt igjen - utløser store diskusjoner19:51 Molde-seier over Ranheim19:50 Brann risikerer bot etter at supportere fyrte opp bluss19:49 34 personer drept i angrep mot to landsbyer i Nord-Nigeria18:52 Legenden Eggen hyllet og æret med statue18:41 Demonstrerte mot retur av Abbasi-familien til Afghanistan18:39 I 350 år holdt den stand mot Atlanteren. Så gravde byen et hull i sitt eget forsvarsverk18:28 Sælid fikk skuespiller-Hedda18:06 Grønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året18:05 Christiansen på fjerdeplass i Barcelona17:22 Espen Klouman Høiner fikk første Heddapris17:03 Sjokkrapport for kjøttelskere16:59 Human-Etisk Forbund: Kirkevalget bør skilles fra kommunevalget15:42 Smitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr15:33 To menn tok seg inn på hotellrommet – nå er de dømt15:32 Carrie Lam ber Hongkong om unnskyldning15:31 Sarri forlater Chelsea, Juventus neste15:30 Svensk forsvarstopp tiltalt for hallikvirksomhet14:23 Mann i 70-årene alvorlig skadd i drukningsulykke i Oslofjorden14:09 Netanyahus kone dømt for misbruk av offentlige midler14:05 Iran mener USA kan ha stått bak tankskip-hendelsene13:56 Millioner rammet av strømbrudd i Sør-Amerika13:52 Charter-Svein får sommerjobb av TV 213:47 Bolighus i Finnmark er overtent13:29 Grande: Venstres målinger er «ræva»13:18 Forskere vil kartlegge Doggerland - det forsvunnede landet i Nordsjøen11:25 Skjøt kona i hodet, skjulte liket og senket det i Glomma10:46 Blinkskudd: Her slår lynet ned i Øresundsbroen10:31 130 kunder har klaget til flyklagenemnda etter SAS-streiken10:07 Middelhavsland vil spore opp savnede migranter09:07 Kommunen avgjør neste uke: Er Nordkapp norsk eller svensk?08:24 Norske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue08:15 Drømmefengsel for drapsmenn og smuglere08:08 To menn pågrepet etter brann i Agder08:01 Hongkongs leder sier unnskyld under ny masseprotest06:19 Over 300 evakuert etter brann på hotell i Ålesund05:50 Dette skjer i dag05:46 Dette skjedde i natt05:19 USA hevder Iran prøvde å skyte ned amerikansk drone04:57 Verdens største fly til salgs for knapt 3,5 milliarder kroner04:24 62 norske kommuner med kokevarsel på halvannet år04:22 Hovland fremdeles likt med Tiger Woods etter tredje runde i US Open03:52 Mann siktet for å ha satt i gang stor redningsaksjon i Telemark03:31 Tsunamivarsel avblåst etter kraftig jordskjelv nordøst for New Zealand03:08 Argentina tapte 0-2 for Colombia i Copa America-åpningen01:49 Fly skled av rullebanen da dekkene eksploderte under landing01:06 – Vi blir diskriminert med statlig velsignelse. Det er hårreisende01:02 Saudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip00:48 New York fjerner unntak fra meslingvaksine etter utbrudd00:13 15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05 Britenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48 Motorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25 Norges speidere reiser Frankrike rundt22:01 Britenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36 Tenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19 To pågrepet etter brann i Agder21:09 Avis: Pogba villig til å strike seg bort20:53 Erkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44 Ukraina snudde finalen og vant U20-VM20:29 RBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55 Poengdeling mellom Haugesund og Brann19:43 Start-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40 Front Altair-mannskap på plass i Dubai18:44 Tørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35 Eksplosjon i Damaskus18:20 Tenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10 – Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54 Beskjeden Kristoff-start i Sveits17:24 Uvær utløste flere branner i Sør-Sverige
Siste nytt
05:30NorgeVinstra-drapet: Aktor legger fram filmmanus som bevis05:24VerdenProtestleder løslatt fra fengsel i Hongkong04:56NorgeMann kjørte flere kilometer i motsatt kjørefelt i Oslo04:54NorgeFylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra04:48VerdenValgdagsmåling: Tidligere førstedame leder an i Guatemalas presidentvalg04:43SportViktor Hovland hylles etter amatørrekord og 12. plass i US Open03:42VerdenBabe Ruth-drakt satte auksjonsrekord - solgt for 49 millioner03:39VerdenHuawei spår salgssvikt i utlandet03:37NorgeMann slått med flaske på pub i Sandefjord03:05NorgeBondeorganisasjoner forhandler med staten om klimaavtale02:51VerdenPolitiet i Hongkong vil tømme gatene for demonstranter02:09NorgeHomoaktivister: Nynazister kartlegger oss02:05VerdenTrump anklager New York Times for forræderi01:44NorgeDugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo01:18VerdenLeter etter årsaken til strømbruddet i Sør-Amerika00:14NorgeBiltrafikken øker i Kristiansand23:18VerdenTrump anklager New York Times for forræderi22:31NorgeLastebil i grøfta – har flere tonn propan i lasten22:27VerdenFranske bønder og vingårder hardt rammet av uvær21:54SportTredje strake ligaseier for Rosenborg21:42PolitikkToryer i TV-krangel om brexit-scenarioer21:39ReiseNHO Reiseliv vil ha begrensninger i cruisetrafikken21:19SportHøiland-stunt provoserte publikum på Åråsen21:15NorgeVæpnet ran av frisørsalong - to pågrepet på toget21:05VerdenBoeing-sjef erkjenner feil i håndteringen av varselsystemer21:01PolitikkNetanyahu innviet Trump-bosetning20:28VerdenMann pågrepet etter politikerdrap i Tyskland20:14SportGlimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset20:13SportOmdiskutert utvisning ødela for Lillestrøm mot Viking20:11SportTenåring med skuddshow mot Odd20:08SportDiop reddet Kristiansunds rekke uten tap19:52PolitikkBotswana åpner for elefantjakt igjen - utløser store diskusjoner19:51SportMolde-seier over Ranheim19:50SportBrann risikerer bot etter at supportere fyrte opp bluss19:49Verden34 personer drept i angrep mot to landsbyer i Nord-Nigeria18:52SportLegenden Eggen hyllet og æret med statue18:41NorgeDemonstrerte mot retur av Abbasi-familien til Afghanistan18:39VerdenI 350 år holdt den stand mot Atlanteren. Så gravde byen et hull i sitt eget forsvarsverk18:28SportSælid fikk skuespiller-Hedda18:06PolitikkGrønn Ungdom vil innføre kvote på tre flyreiser i året18:05SportChristiansen på fjerdeplass i Barcelona17:22NorgeEspen Klouman Høiner fikk første Heddapris17:03Helse og livsstilSjokkrapport for kjøttelskere16:59PolitikkHuman-Etisk Forbund: Kirkevalget bør skilles fra kommunevalget15:42NorgeSmitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr15:33SportTo menn tok seg inn på hotellrommet – nå er de dømt15:32PolitikkCarrie Lam ber Hongkong om unnskyldning15:31SportSarri forlater Chelsea, Juventus neste15:30VerdenSvensk forsvarstopp tiltalt for hallikvirksomhet14:23NorgeMann i 70-årene alvorlig skadd i drukningsulykke i Oslofjorden14:09VerdenNetanyahus kone dømt for misbruk av offentlige midler14:05VerdenIran mener USA kan ha stått bak tankskip-hendelsene13:56VerdenMillioner rammet av strømbrudd i Sør-Amerika13:52NorgeCharter-Svein får sommerjobb av TV 213:47NorgeBolighus i Finnmark er overtent13:29PolitikkGrande: Venstres målinger er «ræva»13:18NorgeForskere vil kartlegge Doggerland - det forsvunnede landet i Nordsjøen11:25NorgeSkjøt kona i hodet, skjulte liket og senket det i Glomma10:46VerdenBlinkskudd: Her slår lynet ned i Øresundsbroen10:31Reise130 kunder har klaget til flyklagenemnda etter SAS-streiken10:07VerdenMiddelhavsland vil spore opp savnede migranter09:07NæringslivKommunen avgjør neste uke: Er Nordkapp norsk eller svensk?08:24PengerNorske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue08:15Helse og livsstilDrømmefengsel for drapsmenn og smuglere08:08NorgeTo menn pågrepet etter brann i Agder08:01VerdenHongkongs leder sier unnskyld under ny masseprotest06:19NorgeOver 300 evakuert etter brann på hotell i Ålesund05:50NorgeDette skjer i dag05:46NorgeDette skjedde i natt05:19VerdenUSA hevder Iran prøvde å skyte ned amerikansk drone04:57PengerVerdens største fly til salgs for knapt 3,5 milliarder kroner04:24Norge62 norske kommuner med kokevarsel på halvannet år04:22SportHovland fremdeles likt med Tiger Woods etter tredje runde i US Open03:52NorgeMann siktet for å ha satt i gang stor redningsaksjon i Telemark03:31VerdenTsunamivarsel avblåst etter kraftig jordskjelv nordøst for New Zealand03:08SportArgentina tapte 0-2 for Colombia i Copa America-åpningen01:49VerdenFly skled av rullebanen da dekkene eksploderte under landing01:06Reise– Vi blir diskriminert med statlig velsignelse. Det er hårreisende01:02VerdenSaudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip00:48VerdenNew York fjerner unntak fra meslingvaksine etter utbrudd00:13Norge15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05PolitikkBritenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48NorgeMotorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25SportNorges speidere reiser Frankrike rundt22:01PolitikkBritenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36NorgeTenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19NorgeTo pågrepet etter brann i Agder21:09SportAvis: Pogba villig til å strike seg bort20:53VerdenErkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44SportUkraina snudde finalen og vant U20-VM20:29SportRBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55SportPoengdeling mellom Haugesund og Brann19:43SportStart-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40VerdenFront Altair-mannskap på plass i Dubai18:44VerdenTørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35VerdenEksplosjon i Damaskus18:20NorgeTenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10Livet– Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54SportBeskjeden Kristoff-start i Sveits17:24VerdenUvær utløste flere branner i Sør-Sverige
Populært