Vinekspertene: Her er verdens beste vinturer

Vinekspertene har flere anbefalinger for deg som vil på vintur.
Vinekspertene har flere anbefalinger for deg som vil på vintur. Foto: Erickson Stock / Shutterstock / NTB scanpix

Har du lyst til å besøke distriktene og byene med verdens mest eksklusive og beste viner, bør du dra til disse stedene.

Hele åtte av ti nordmenn er interessert i vin, ifølge Vinmonopolets undersøkelse fra 2015.

Det skal imidlertid godt gjøres å dyrke frem god vin her i hjemlandet, derfor blir løsningen å kjøpe importert.

Men hva med å dra dit vinen kommer fra?

Prisene varierer, men i utgangspunktet er det ikke veldig dyrt å dra på vinsmaking.

Det mener vinekspertene, Christer Berens og Henrik Dahl Jahnsen, som begge vunnet tittelen årets beste vinkelner i Norge.

Her deler de sine beste tips med deg:

Få tips til hvordan du bør oppføre deg på vintur lenger ned i saken!

Les også : Slik kommer du i gang med egen vinkjeller

Frankrike: Burgund og Bordeaux

LES OM STEDET: Christer Berens mener smaksopplevelsen av vinen blir bedre, desto mer du vet om stedet du skal besøke. Foto: Vinkilden
LES OM STEDET: Christer Berens mener smaksopplevelsen av vinen blir bedre, desto mer du vet om stedet du skal besøke. Foto: Vinkilden

Vi starter i Frankrike, en av verdens største vinprodusenter, ofte i kamp med Italia.

Her er det tre vindistrikter som peker seg ut.

Berens mener Burgund er det mest eksklusive vinområdet i verden, kjent for å ha noen av verdens mest eksklusive viner.

– Burgund er et sted alle vinelskere ha vært. Det er på det høyere prissjiktet, så skal du oppleve Burgund ordentlig må du regne med å bruke litt penger. Vinene og maten koster også en del.

Men det er verdt hver eneste krone, mener han.

Slik smaker du på vinen

  • Det viktigste å tenke på er at du i utgangspunktet kjenner etter smaker og ikke bare drikker. Man må se på fargen og lukte på vinen. Kjenn om du kan merke noen kjente lukter.
  • Prøv å være litt seriøs. De som har laget vinen har brukt mye tid på den. De vil at de som kommer og smaker skal sette pris på arbeidet de har gjort.
  • Du kan bevege glasset litt for å tilføre luft så du får mer aroma. Men hvis man ikke er helt trygg på det er det bedre å la være. Det er fort gjort at man søler eller at det ser litt klønete ut.
  • Når du drikker, kjenn først etter smaken i inngangspartiet av munnen, kjenn etter fylden i midtpartiet av munnen - og til slutt kjenn på ettersmaken. Det varierer litt fra sted til sted om man skal drikke eller spytte det ut.

– Man føler man kommer 50 år tilbake i tiden når man ser stedet. Det er en veldig fin opplevelse å for eksempel være med ned i kjellere, og få smake på vinen.

Sør er mest kjent for hvitvin laget på Chardonney-druen, og nord er kjente for rødvin laget på druen Pinot Noir.

– Det er spesielt å se at på bare en drue kan de lage mange tusen ulike viner. Det er et så variert sted med tanke på klimaet og jordsmonnet, forteller Berens.

Les også : - Reiser du bare med fly fra by til by, får du aldri oppleve noe slikt

I Burgund finner man også den lille byen Beaune, som oser av vin og god mat.

Vinmuseet Musée du Vin de Bourgogne bør også besøkes mens du er der.

– En kort sykkeltur fra byen så er du i noen av verdens mest eksklusive vinmarker. Det er veldig fascinerende. Landsbyene kommer som perler på snor, og alle har gode restauranter med lokal mat som passer bra til vinene, sier Berens.

Dahl Jahnsen har to steder å anbefale i Frankrike.

Vi starter med hans favorittsted, Reims.

– Jeg er veldig glad i Champagne, og da er Reims stedet å dra. Det er en hyggelig by som er lett å komme seg til, og du får smake champagne i alle kategorier.

De mest brukte druene her er den hvite Chardonney, og de røde Pinot Noir og Pinot Meunier.

PINOT NOIR: Denne druen kan gi noen av verdens beste rødviner, mener Berens. Foto: ciprianCB / Shutterstock / NTB scanpix
PINOT NOIR: Denne druen kan gi noen av verdens beste rødviner, mener Berens. Foto: ciprianCB / Shutterstock / NTB scanpix

– De største produsentene har faste vinturer med egne smakerom. Skal man til de små så bør man avtale på forhånd om man får lov til å komme på besøk.

Til vanlig får man kun vin på vinsmaking, men hos småprodusentene kan det plutselig hende at man får litt mat som passer til vinen.

Les også : Singel på ferie? Så enkelt får du venner på turen

Er du glad i rødvin anbefaler Dahl Jahnsen også Bordeaux, som han mener er en fin by å kombinere vin og kultur.

– Her kan du smake på litt av hvert, og de er kanskje aller best på rødvin. Tradisjonelt har verdens beste og dyreste rødviner kommet fra denne byen, men de lager jo hvitvin i toppkvalitet også, sier han.

I Bordeaux kan du smake mye god rødvin basert på druene Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc.

Hvitvinen er ofte basert på druene Sauvignon Blanc og Sémillon.

De lager også musserende og søte viner.

Liker du champagne, anbefaler Henrik Dahl Jahnsen Reims. Foto: Liora Levi
Liker du champagne, anbefaler Henrik Dahl Jahnsen Reims. Foto: Liora Levi

– Det er en flott og velstående by, og vingårdene ligge ofte rett utenfor og er greie

å finne. De mest kjente ligger nærme byen. Husk å sjekke om de tar imot besøk de dagene dere er på tur.

Man må ikke kjøpe vin etter smakingen, men gjør du det er det lurt å tenke på hvor mye du har plass til.

– Det er fort gjort å kjøpe med seg et par flasker fra hvert sted. Plutselig har man 20 flasker vin, sier han.

– Har du gått i den fella selv?

– Ja, det hender jo at det blir litt for hyggelig.

Les også : Reisen kan bli dyrere enn du tror

Italia

Italia har som Frankrike er rik tradisjon i å fremstille god vin.

Berens mener det er tre steder du kan rette kompasset mot i første omgang: Toscana, Piemonte og Verona.

– Toscana har mye kultur. Her kan du reise rundt i flere vakre landsbyer. Man drar ikke hit bare for vinen eller kulturen - de hører sammen og man må oppleve begge i kombinasjon. Man bør besøke flere vingårder når man er her, for det er et stort mangfold.

Han anbefaler spesielt en rute:

– Hovedbyen er Firenze, men så er det for eksempel bare 5 mil til Siena, og mellom der er det mange vakre vingårder. Du finner også noen av Italias beste slaktere på veien.

Den mest kjente vinen i Toscana er Chianti.

Hvis du er nybegynner på vin, så vil Berens anbefale deg å dra til Piemonte.

PIEMONTE: Grønne åser med vindruer så langt øyet kan se. Foto: StevanZZ / Shutterstock / NTB scanpix
PIEMONTE: Grønne åser med vindruer så langt øyet kan se. Foto: StevanZZ / Shutterstock / NTB scanpix

Her kan oppleve oppleve Barolo og Barbaresco, som er to av de mest eksklusive vinene i landet.

Barbera-viner er også veldig anerkjente. Dette er noen av verdens beste viner, sier han.

Piemonte er også kjent for å være et gjestvennlig distrikt.

– Hvis du snakker med en slakter i en landsby kan du få veldig god kontakt med de lokale. Det er også flere norske som har slått seg ned i området og har agriturisme på gårder man kan bo på.

– Det er også mye god mat å oppleve her. Risotto, Polenta og gryteretter er de flinke på. Det passer veldig bra til vinen deres. Maten er kraftigere enn resten av Italia. De har også verdens mest eksklusive trøfler, hvite trøfler. Når man er der må man spise trøfler og disse går bra med vinen.

Skal du være en stund i Italia anbefaler han Verona, som er en veldig vakker by med fine torv, god mat og som kan fungere strålende som base i Italia.

– Dette er et sted med kort vei til det meste. I nærheten finner du tre av de mest kjente vinområdene i Italia: Valpolicellla, Soave og Prosecco.

Det er også ganske kort vei til både Venezia og Milano.

De mest kjente vinene i disse områdene er Amarone, Ripasso og Prosecco. De mest brukte druene er Corvina. Rondinella, Molinara og Glera.

Les også : Eldre bør ikke dra hit på ferie

Østerrike og Tyskland

Berens nevner også Tyskland og Østerrike som spennende destinasjoner.

– I Rheingau og Mosel i Tyskland finner du vakre landsbyer, mye god hvitvin og kraftig mat. Druene som dominerer er de hvite Riesling- og Müller-Thurgau-druene.

– Også Wachau i Østerrike er et sted som begynner å bli veldig anerkjent for gode viner, mener Berens.

Grüner Veltliner er den mest populære druen å lage viner på.

Vindruer i Wachau, Østerrike, på høsten. Foto: Stefan Rotter / Shutterstock / NTB scanpix
Vindruer i Wachau, Østerrike, på høsten. Foto: Stefan Rotter / Shutterstock / NTB scanpix

Les også : Slik betaler du minst mulig for ferieturen

Portugal

Et sted du kanskje ikke forbinder med vin er byen Lisboa, men dette er en skjult skatt, mener Dahl Jahnsen.

– Mange reiser kanskje dit for en storbyferie, men de har veldig fine vinområder rett utenfor byen. Både for rødvin og søtvin, sier han.

De bruker mye forskjellige druer i Lisboa, og han anbefaler viner laget på druen Castelão, men legger til at Portugal har mange egne druer som kan være verdt å prøve.

– Det er et land å besøke for å smake litt andre smaker enn vanlig. Vingårdene der er som regel veldig imøtekommende også, sier han.

– Det er i tillegg mange gode portvinsbutikker i byen. Portvin, som kommer fra lengre nord i landet, er oftest søtere og sterkere enn vanlig vin.

Les også : Antall soloreiser eksploderer globalt

Slik forbereder du deg på vinturen

Berens og Dahl Jahnsen mener det er viktig at man leser seg opp på stedet man skal besøke. Hvilke typer viner er det som lages i området?

Man bør smake litt på noe av dette i Norge før man drar ned. Da får man mer forståelse når man er der.

– Ha en vinkveld hjemme først, med de du skal reise med. Det er viktig for å få så mye som mulig ut av reisen. Det er også viktig å vite hvordan man smaker på vinen, sier Berens (se faktaboks lenger opp).

Når du kommer frem er dette viktig å tenke på:

  • Får du omvisning på vingård vil du få en helt annen respekt for vinen. Det er i bunn og grunn et jordbruksprodukt. Det er lett å lage vin, men det er vanskelig å lage god vin. Det kreves mye innsats og det får man respekt for etter å ha besøkt en vingård.
  • Mange druer brukes over hele verden, men de smaker forskjellig på bakgrunn av hvor de er dyrket og hvordan de er dyrket.
  • Ha respekt for de som lager vinen. Man bør være positiv når man besøker en vingård. Det er ofte veldig stolte mennesker, som har jobbet hardt med å lage vinen du smaker.
  • Ikke vær brautende, jålete eller negativ.
  • Ha riktig innstilling. Man er der for å smake så mye som mulig, på så mange forskjellige steder som mulig. Man bør være nysgjerrig, og interessert i å lære mer.

Les også : Samuel og bestefar ble bestekompiser - det førte dem jorda rundt

Saken er først publisert på Vi.no - ny nettavis for godt voksne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:14 To menn tiltalt for millionbedrageri mot Nav07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Voldsom tornado traff Texas søndag05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:14 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Ny bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00 Oslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54 Brexit – dette kan skje nå17:41 Dette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16 Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04 Breivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14 TV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48 Jordras ved tursti i Bærum13:20 Ordfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02 De Gea og Martial i United-troppen12:47 Flyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01 Raab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41 Store demonstrasjoner i Hongkong11:34 Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12 Vraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40 Kronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32 SIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22 Bjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51 Kvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33 Sudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55 Norske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Fem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater
Siste nytt
07:14NorgeTo menn tiltalt for millionbedrageri mot Nav07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24VerdenJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenVoldsom tornado traff Texas søndag05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenKanonvalg for De grønne i Sveits05:05VerdenSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49VerdenMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:14NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45VerdenNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkNy bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00NorgeOslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54PengerBrexit – dette kan skje nå17:41NorgeDette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16Helse og livsstilChristine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04PolitikkBreivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkAftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14PengerTV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgePerson fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48NorgeJordras ved tursti i Bærum13:20NorgeOrdfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02SportDe Gea og Martial i United-troppen12:47Helse og livsstilFlyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01VerdenRaab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41VerdenStore demonstrasjoner i Hongkong11:34PolitikkLedervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12VerdenVraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40VerdenKronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32NorgeSIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22NorgeBjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51NorgeKvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33NorgeSudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55NorgeNorske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeFem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater
Populært