Bondelaget vil ha deltakerforslag til matkonkurranse

Barn fra Læringsverkstedet Tåsenløkka barnehage på Geitmyra matkultursenter for å spise reker og kamskjell. Geitmyra vant den nordiske matkonkurransen Embla i 2017 i kategorien «mat til barn og unge». Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Barn fra Læringsverkstedet Tåsenløkka barnehage på Geitmyra matkultursenter for å spise reker og kamskjell. Geitmyra vant den nordiske matkonkurransen Embla i 2017 i kategorien «mat til barn og unge». Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I juni går finalen i matkonkurransen Embla av stabelen på Island. Norges Bondelag vil ha forslag om hvem som skal representere Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finalen holdes i juni, men nominasjonene er åpnet, og i hele mars kan alle som ønsker det, sende inn sine kandidater via Emblas nettsider. De Finalistene fra hvert land presenteres 2. mai.

– Vi trenger mange gode forslag. De nordiske landene har råvarer i verdensklasse og stolte mattradisjoner. Jeg er spesielt glad for at vi jobber på tvers av landegrensene med et felles mål om å løfte det unike ved nordisk matproduksjon, sier Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til Nationen.

Det konkurreres i sju kategorier: råvareprodusent, matformidler, mathåndverker, matdestinasjon, mat til mange, matgründer og mat til barn og unge. Forrige gang konkurransen ble arrangert, i København i 2017, vant Norge i kategorien mat til barn og unge.

– Det foregår mye spennende utvikling innen råvarer og matkonsepter i Norge. Å konkurrere mot noe av det beste som finnes i andre nordiske land gir oss en pekepinn på hvor listen skal ligge, også i Norge, sier juryleder og kokk Even Ramsvik i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden