Bruker over 300.000 i året på å spise ute

<p>– Det kan godt være at maten forsvinner fra tallerkenen, men hos meg lever den videre som et godt minne, sier dansken som bruker store summer på å glede smaksløkene sine. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/ SCANPIX</p>
– Det kan godt være at maten forsvinner fra tallerkenen, men hos meg lever den videre som et godt minne, sier dansken som bruker store summer på å glede smaksløkene sine. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/ SCANPIX

– Det er det jeg prioriterer å bruke penger på, sier danske Ken Tellefsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ken Tellefsen fra Danmark bruker rundt 250.000 danske kroner, som er godt over 300.000 norske kroner, i året på å spise ute.

– Det er det jeg prioriterer å bruke penger på. Jeg har rimelig husleie og bil, og jeg bruker ikke mye penger på klær, smykker, sykler, sommerhus, eller hva folk ellers bruker penger på, sier den 49 år gamle revisoren til den danske avisen B.T.

Han minnes at han som 17-åring ble invitert på en fin restaurant – en opplevelse som skal ha gjort et varig inntrykk på ham.

Ken Tellefsen har mange minner fra alle de gastronomiske opplevelsene han har hatt opp gjennom årene. Foto: Privat
Ken Tellefsen har mange minner fra alle de gastronomiske opplevelsene han har hatt opp gjennom årene. Foto: Privat

– Det kan godt være at maten forsvinner fra tallerkenen, men hos meg lever den videre som et godt minne. Man kan sammenligne det med å reise ut i den store verden og få noe spesielt med seg hjem i sjelen , sier Tellefsen til nettstedet MigogKbh.

Mener Oslo-restaurant er en av Europas beste

Til ABC Nyheter sier han at Restaurant À L’aise i Oslo er en av Europas beste spisesteder.

Og om den norske maten sier han:

Den er av høy kvalitet, men Restaurant À L’aise er klart den beste. Men jeg er glad for at dere trengte en danske på Maaemo for å få tre Michelin-stjerner, sier han spøkefullt og viser til at oslorestauranten drives av den danske kokken Esben Holmboe Bang.

Les også: På denne restauranten får barna spise gratis hvis du slår av mobilen

– Nå har jeg råd til det

Ifølge den matglade dansken har noen av hans livs største opplevelser hatt med mat å gjøre.

Og i dag er det lettere for ham å finansiere interessen han fikk som ung.

– Jeg tjener mer penger nå enn jeg gjorde da, så nå har jeg råd til det. Jeg begynte å jobbe da jeg var 19 år gammel, og nå er jeg 49, så jeg har mulighet til å bruke penger på god mat.

Les også: Slik kan butikkene kaste mindre mat

VIDEO: To nye Michelin-stjerner til Trondheim

Personvernpolicy