«Pablo’s Escoburger» serverer burgere med falskt dop

Se video: Det er ikke snakk om ordinær servering her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

På den australske pop up-restauranten «Pablo’s Escoburger» kan du bestille burgere med en stripe hvitt pulver på som serveres med en falsk, rullet 100-dollarseddel. Det får folk til å reagerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Navnet på restauranten i Melbourne, Australia vekker oppsikt. «Pablo's Escobars» er et ordspill på narkobaronen Pablo Escobar, og her kan du kan bli servert burgere med det som utvilsomt skal ligne på kokain.

Det «falske dopet» kan du enten få servert som en stripe på toppen av signaturburgeren til restauranten med en rullet seddel ved siden av, eller i en liten, hvit pose ved siden av burgeren, skriver den britiske avisen Independent.

Innholdet er helt ufarlig hvitløkspulver.

– Bare feil

Mange reagerer på at restauranten tilsynelatende glorifiserer Pablo Escobar, som smuglet enorme mengder dop inn i USA på 80-tallet og står bak bestillingsdrap på over 3.000 mennesker, ifølge CNN.

– Å bruke forferdelige mennesker som et PR-stunt er bare feil og vi har all rett til å være fornærmet, skriver en bruker på Instagram.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranten tar kritikken til motmæle i sin egen beskrivelse av restaurantkonseptet:

«Vi er veldig stolte av burgerne våre, men vi forstår også at Pablo Escobar var en forferdelig mann som ødela livene til tusenvis av colombianere. Vi hverken tolererer, glorifiserer eller promoterer Pablo Emilio Escobar eller handlingene hans på noen måte. Samtidig er vi australiere og kan le av et morsomt ordspill,» skriver de, og legger til at det er vanskelig å ikke fornærme noen i 2019.