Tre gode nyheter for mørke høstkvelder

Denne gangen har vi plukket ut tre nyheter som burde passe godt når høstmørket setter inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godt øl passer flott når kveldene blir lange og regnet trommer på vindusruten. Med en maltig og humlete Red Ale og to ekstremt kraftige smaksbomber fra det norske mikrobryggeriet Oslo Brewing Co burde det være mulig å finne roen selv i den mest forblåste høststormen.

Kaiju Beer Hopped Out Red

Dette australske ølet har vunnet pris som beste øl i kategorien amber/dark ale i Australia i 2014.

Mikrobryggeriet het tidligere Monster mash, men måtte endre navnet etter at en gigant innenfor energidrikk syntes det var litt for likt deres eget merke. Dermed kom de på navnet Kaiju som visstnok skal bety monster på japansk.

Ølet er rødt og har et fint skum med noe brune toner i seg. Dufter sterkt av humler med tropiske aromaer og karamell. Smaken er fin med mye maltsødme med noe kjekspreg som balanserer det noe kraftige humlepreget. Lang ettersmak.

Et øl som passer humleelskere, men som samtidig er så balansert at det fint kan nytes til en god burger. Godt øl.
Kaiju Beer Hopped Out Red – Alkohol 6,5 % - 0,375 – kr 54,-

Les også: Perfekt drikke til Fårikålens dag

Oslo Brewing CoImperial Stout (CO1)

Dette er rett og slett bare en fantastisk opplevelse av et øl! Her er det ikke spart på noe og det er sinnsykt godt at noen bryggerier fremdeles utfordrer grensene.

Det er alt for mange som lager snille og hyggelige øl (noe som sikkert skyldes en kommersiell nødvendighet). Oslo Brewing Co har brygget dette kruttsterke ølet på 15,5 % og har latt det godgjøre seg på Cognactønner fra Chatau de Montifaud.

Smaken er så fyldig og smaksrik at det nesten ikke lar seg beskrive. Ølet er kullsvart og det har lite skum. Her er det rosiner, nøtter, lakris, sjokolade, kaffe, bær, fiken i en salig blanding. Alt med et ørlite og kledelig hint av Cognac. Rett og slett et nydelig øl.

Det beste er at det finnes et øl som er minst like godt fra samme bryggeri. Kan lagres.
Oslo Brewing Co Imperial Stout (CO1) – Alkohol 15,5 % - 0,33 l – kr 109,90

Les også: Verdens eldste bryggeri funnet i Israel

Oslo Brewing Co Imperial Stout (CA1)

Det er samme øl som over, men denne gangen har mikrobryggeriet valgt å lagre det på Calvadosfat.

Smaken er like intens og fyldig. Ølet er tykt, tungt og absolutt ikke egnet til fredagspizzaen, men med en god sjokoladebit eller litt nøtter burde du ha en perfekt avslutning på et herremåltid her.

Dette ølet trenger tid og litt varme før det åpner seg helt, men du verden for en smaksrikdom som åpenbarer seg etter hvert. Også her er det et fint preg av fatet med litt smak av Calvados. Nydelig og veldig artig.

Dette ølet koster noe, men ikke mer enn det smaker. Kan lagres.
Oslo Brewing Co Imperial Stout (CA1) – Alkohol 15,5 % - 0,33 l – kr 109,90

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden