Himkok kåret til verdens 19. beste bar
Oslo-baren Himkok klatrer videre på prestisjetung liste.
Det var kanskje ikke alkohol i drinkene KrF-toppene Knut Arild Hareide, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad fikk servert da de avholdt en pressekonferanse på Himkok i juni i fjor.
Likevel var stemningen god, og det er kanskje ikke så rart:
I 2016 debuterte Himkok på 42. plass på den etter hvert prestisjetunge listen The World's 50 Best Bars.
I fjor klatret den til 20. plass, før den i år altså endte på 19. plass.
I tillegg fikk Oslo-baren prisen som verdens mest bærekraftige bar.
– Himkok er den mest bærekraftige baren i verden og rangert som nummer 19. Vi har imidlertid det beste teamet i verden, skriver Himkok selv på Facebook.
Verdens beste barer:
1. Dandelyan – London, England
2. American Bar – London, England
3. Manhattan – Singapore
4. The NoMad – New York, USA
5. Connaught Bar – London, England
6. Bar Termini – London, England
7. The Clumsies – Athen, Hellas
8. Atlas – Singapore
9. Dante – New York, USA
10. The Old Man – Hong Kong
11. Licorería Limantour – Mexico City, Mexico
12. Bar High Five – Tokyo, Japan
13. Native – Singapore
14. Florería Atlántico – Buenos Aires, Argentina
15. Attaboy – New York, USA
16. The Dead Rabbit – New York, USA
17. Oriole – London, England
18. Coupette – London, England
19. Himkok – Oslo, Norge
20. Speak Low – Shanghai, Kina
(Kilde: The Worlds 50 Best Bars)
Baren ligger i Storgata 27 i Oslo.
London-baren Dandelyan vant kåringen, foran American Bar, også i London. Manhattan i Singapore kapret den siste plassen på pallen.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLinje Tio i Stockholm er den neste baren i Skandinavia på listen. Den havnet på 32. plass.
Les også: Oslo-restauranten Galt hedret med stjerne i Michelin-guiden
Nummer 35 i verden
Det er ikke bare Himkok som har gjort det sterkt på slike lister.
Maaemo, som også har 3 stjerner i Michelin-guiden, ble i juni kåret til verdens 35. beste restaurant. Rangeringen The World’s 50 Best Restaurants regnes som en av verdens absolutt mest prestisjetunge utmerkelser for restauranter.
– Å bli regnet som en av spydspissene i restaurantbransjen globalt er veldig stort. På dette nivået finnes det ikke slingringsmonn og alt må klaffe i alle ledd. Hver dag! Maaemo er et resultat av en fantastisk laginnsats, og i dag er jeg spesielt stolt av hele det fantastiske teamet, uttalte medeier og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i en pressemelding.
Forrige uke ble det kjent at Maaemo skal flytte til nye lokaler i et nytt bygg som er under oppføring i Bjørvika, etter planen i februar i 2020.
Les også: Derfor er denne lunchen verdt 5000 kroner
Artikkelen ble først publisert på Dagsavisen.no.