Meny

Tyske vinprodusenter gleder seg over god vinhøst

Arbeidere høster inn druer i Champagne-distriktet øst i Frankrike. Etter en svært varm sommer som forskere mener kan knyttes til klimaendringene, har innhøsting blitt gjennomført tidligere enn vanlig. Bildet ble tatt 28. august. Foto: Thibault Camus / AP
Den varme, tørre sommeren har vært en ulykke for mange bønder i Nord-Europa, men for vinbøndene er det motsatt. De regner med avlinger godt over normalen.

I den tyske byen Wiesbaden ble det onsdag lagt fram offentlig statistikk der det anslås at årets vinhøst vil gi en drueavling på 9,75 millioner hektoliter.

Anslaget er 1 million hektoliter høyere enn årsgjennomsnittet de siste seks årene, og 2 millioner mer enn i fjor.

Oppgangen gjelder ikke minst Tysklands mest populære hvitvinsdrue, riesling, der avlingen er ventet å bli fire ganger så høy som i fjor.

Vindruene har trivdes usedvanlig godt i det tørre og varme sommerværet, som forskere mener kan knyttes til klimaendringene.

I fjor var imidlertid situasjonen en helt annen. Da meldte franske vinbønder om den dårligste vinhøsten siden 1945, blant annet på grunn av mildt vær i mars etterfulgt av kaldt vær i april. Kvaliteten på vindruene var imidlertid ikke så verst takket være tørke i flere sommermåneder. Det reduserte risikoen for at avlingene ble rammet av sykdom.

Helse og livsstil
Populært