Menn bestiller kjøttretter for å opprettholde maskuliniteten

Flere menn ønsker å spise mindre kjøtt, men føler det vanskelig å opprettholde et vegetarisk kosthold i det offentlige. Illfoto: Thinkstock
Flere menn ønsker å spise mindre kjøtt, men føler det vanskelig å opprettholde et vegetarisk kosthold i det offentlige. Illfoto: Thinkstock
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskning viser at menn ønsker å spise mindre kjøtt av miljømessige årsaker, men klarer opprettholder ikke dette for å unngå å bli dømt av venner og kollegaer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fant ut at menn som spiser vegetarisk eller vegansk mat hjemme, føler det er vanskelig å ikke spise kjøtt blant andre menn, sier lederforsker Dr. Emma Roe ved Southampton University, til Daily Mail.

I studien ble 20 menn intervjuet om deres spisevaner. Resultatet viste at flere menn er miljøbevissete, men sliter med å opprettholde et vegansk kosthold i sosiale settinger.

Dette kan ha en sammenheng med at de er redde for en redusert maskulinitet, da de kan føle på skam blant sine mannlige venner, skriver Esquire.com.

Les også: Økt kjøttkonsum «vil ødelegge miljøet»

Veganermat best for miljøet

I følge Joseph Poore, fra Department of Zoology ved Oxford University, har et vegansk kosthold best innvirkning på miljøet og klimabevisste matvarevalg vil gi nytt liv til naturen.

– Det vil også dempe presset på de tropiske regnskogene. Det er mye bedre å legge om kostholdet enn å kjøpe en elektrisk bil, sier forsker Joseph Poore fra Department of Zoology ved Oxford University i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vegetarmaten som gjør deg god og mett

Kjøttforbruket øker

Det at flere velger å kutte ned på kjøttinntaket, har en positiv effekt på både miljø og helse, men studier viser at kjøttforbruket ser ut til å øke kraftig.

– Det som skjer er svært bekymringsfullt. Dersom forbruket av kjøtt stiger ytterligere, gir det enda større grunn til bekymring. Generelt sett kan man si at det å spise store mengder kjøtt er skadelig for miljøet, sier professor Tim Key, som er epidemiolog hos University of Oxford, og medforfatter av studien.

Les også: Vi spiser mer grønnsaker, men mindre fisk