Meny

Müsli og granola: – Ikke noe jeg anbefaler som en daglig del av kostholdet

Helseinspirator tester müsli og granola.

Müsli og Granola promoteres ofte som sunne og fiberrike frokostalternativer– rett og slett en god start på dagen.

Det jeg som helseinspirator ikke enig i. Slike måltider er svært søte og ikke noe jeg anbefaler som en daglig del av kostholdet.

Selv den minst karbohydratrike frokostblandingen består av hele 51 prosent karbohydrater, mens testens karboværsting inneholder hele 69,2 prosent.

Selv om slike frokostblandinger kan være fiberrike og inneholde gode næringsstoffer, vil jeg ikke betegne dem som sunne. Flere av frokostblandingene er like søte som godterier og er kanskje mer egnet som helgekosen?

De fleste av testens frokostblandinger har dessuten en kombinasjon av fett og karbohydrater jeg anser som ugunstig ved vektreduksjon – noe som er viktig for mange.

Disse er i testen klassifisert som Fett-karbo-tallerkener.

En bedre start på dagen

Fiberrike brødskiver eller knekkebrød med fett og/eller proteinrikt pålegg er en bedre og mindre søt start på dagen og vil tilføre mye av de samme næringsstoffene frokostblandingene tilbyr.

Til sammenligning vil to grove brødskiver med fullkornsmel, fiber og frø, med to skiver skinke på hver by på cirka 25 prosent karbohydrater og rikelig av det blodsukkerstabiliserende fettet og proteinet.

Testens minst søte frokostblanding byr på hele 51 prosent karbohydrater og en lavere andel fett og proteiner.

Alternative måter å spise frokostblandingene på, som vil gi et mer stabilt blodsukker og mer langvarig metthet, er å bruke dem som et dryss over yoghurt- biola eller kesam naturell. Alternativt kan skålen med frokostblanding og melk spises sammen med et egg, noen skiver kjøttpålegg, en håndfull nøtter eller noe annet fett eller proteinrikt.

Helseinspirators vurdering:

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo og hennes mann Kjell Petter. Den er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakningene. Frokostblandingen er testet med det som er i pakken, tilsatt lettmelk.

Trine har gjennom bl.a forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere. Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at med mange kostholdsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft.

Trine er ABC Nyheters matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. De har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av råvarer.
  • Tallerkenmodell: Trine Dahlmo har med nær 20 års klinikkpraksis som NLP Ernæringsterapeut opparbeidet seg en imponerende klinisk erfaring og vet hvordan ulike kostholdstiltak fungerer på virkelige mennesker i virkelige liv. Hun har blant annet erfart at både fete- og karbohydratrike måltider kan være med i et vektreduserende og helsefremmende kosthold. Med tanken hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden (Trine Dahlmo metoden). Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på Trines blogg her. Matvarene i testen er merket med hvilken tallerkenmodell de tilhører.
  • Pris og mengde.

Ikke 6-er mat

Mens jeg med letthet har slått et slag for blant annet ferdigsupper, fiskekaker og pølser, benytter jeg denne muligheten til å gjøre det motsatte for frokostblandingene.

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

Tørket frukt, bær, honning, sukker, fruktose og annet konsentrert sukker sammen med karbohydratrike gryn smaker selvsagt godt. Hvem liker ikke søtsaker, men vi trenger kanskje ikke å spise det hver dag?

Gitt den markedsføringsprofilen disse frokostblandingene har, kan jeg ikke med god samvittighet dele ut 6-ere til noen av dem. Dermed har jeg lagt listen for den helsemessige vurderingen av frokostblandinger som «en god start på dagen».

Våre vurderinger forøvrig er i hovedsak tilknyttet smak. Generelt syntes vi at frokostblandingene med findelte bær- og fruktbiter smakte bedre enn de uten eller med større biter av frukt og bær.

Testens smaksvinner var Berit Nordstrands Urkorn Granola. Den kunne dessuten skilte med testens lavest karbohydratmengde på «kun» 51 prosent og hadde i tillegg en hederlig mengde proteiner, fett og fiber. Testens karboversting var Eldorados Müsli fullkornsstjerner med hele 69,2 prosent.

Les også: Stor test av barndommens kjøttretter: Definitivt noe vi kommer til å kjøpe igjen!

Berit Nordstrand – Urkorn granola

Smak, konsistens: God tyggemotstand fra korn og frø. Passelig små biter. Passelig søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og frø, honning og dadler. Testens lavest karbohydratinnhold med 51 prosent. Hederlige mengder fiber, fett og proteiner med henholdsvis 18, 17 og 12 prosent.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 39,90. 300 g.

TERNINGKAST: 5/6


Eldorado – Crunchy, røde bær

Smak, konsistens: Syrligheten fra bærene balanserte den ellers søte smaken. God crunch. Frisk. Fremstår ikke som for søt i smak

Råvarer: Ulike typer korn og sukker, tørkede bær, solsikkeolje.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 35,90. 500 g.

TERNINGKAST: 4/6


Bare Bra – Ovnsristet Supermüsli

Smak, konsistens: Gode biter å tygge på. Rikelig med friske bær som gir syrlighet og sødme. Ikke for søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og frø, nøtter og mandler, tørkede bringebær og rabarbra, rapsolje. Søtet med eplekonsentrat fremfor sukker. Karbohydratmengden er i testens nedre sjikt med 53 prosent, samt proteiner, fett og fiber i testens øvre – det er bra.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 40,30. 350 g.

TERNINGKAST: 4/6


Kolonihagen – Frokostblanding med korn, kjerner og bær

Smak, konsistens: Gode sprø biter og deilig hint av kanel. Mild. Litt tung og melaktig. Passelig søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og sukker, tørkede frukt- og bær. Kun 8,6 prosent kostfiber.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Pga lavt fettinnhold kan én ss eller to sammen med f.eks. et magert og proteinrikt melkeprodukt utgjøre en mager-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 34,00. 325 g.

TERNINGKAST: 4/6


Synnøve– Granola jordbær

Smak, konsistens: Jordbærene gir en god friskhet. Mild, lett og enkel smak. Litt for søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og sukker, dadler, tørkede jordbær. Hele 20 prosent kostfiber.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Pga lavt fettinnhold kan én spiseskje eller to sammen med for eksempel et magert og proteinrikt melkeprodukt utgjøre en mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 38,90. 380 g.

TERNINGKAST: 4/6


Quaker – Cruesli solfrokost

Smak, konsistens: Myke gode rosiner. God crunch. For søt smak. God tyggemotstand.

Råvarer: Ulike typer korn og sukker, rosiner, solsikkeolje.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 32,90. 500 g.

TERNINGKAST: 3/6


Axa – Blackberry Date & Quinoa Müsli

Smak, konsistens: Rikelig med bær. God tyggemotstand fra gryn og frø. Ikke for søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og frø, sukker, tørket frukt- og bær. En av testens lavest på karbohydrater med 53 prosent.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 43,90 390 g.

TERNINGKAST: 3/6


Coop – Müsli, Frukt & nøtter

Smak, konsistens: Litt for store biter av hele nøtter og tørket frukt. God gammeldags frokostblanding. Litt for søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn, frø, sukker og nøtter. Mandler, tørket frukt. Kun 8,2 prosent kostfiber.

Tallerkenmodell i TD-metoden: På grunn av lavt fettinnhold kan én spiseskje eller to sammen med for eksempel et magert og proteinrikt melkeprodukt utgjøre en mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 41,90. 750 g.

TERNINGKAST: 2/6


Eldorado Müsli Fullkornsstjerner

Smak, konsistens: Lite tyggemotstand. For lite bær til å tilføre den friskheten bildet på pakken lover. Ikke for søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn, sukker, tørket frukt og bær. Hele 69,2 prosent karbohydrater og kun 8,2 prosent kostfiber.

Tallerkenmodell i TD-metoden: På grunn av lavt fettinnhold kan én spiseskje eller to sammen med for eksempel et magert og proteinrikt melkeprodukt utgjøre en mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 23,90. 450 g.

TERNINGKAST: 2/6


Rema 1000 – Crunchy Müsli

Smak, konsistens: God crunch. Enkel. For søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og sukker, solsikkeolje.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 17,90.750 g.

TERNINGKAST: 2/6


First Price – Crunchy müsli

Smak, konsistens: Overveldende smak som minner om vanilje – som ikke falt i smak hos oss. Gode gryn som gir tyggemotstand. Det vil være vanskelig å spise en hel skål av denne. For søt smak.

Råvarer: Ulike typer korn og sukker, solsikkeolje. Kun 6,7 prosent kostfiber. Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 16,50. 750 g.

TERNINGKAST: 1/6


Vita hjertegod – Flerkorn med granola, tranebær og blåbær

Smak, konsistens: En smak som minner om vaniljeis eksploderer i munnen ved første skje - alt for mektig. Ellers ensartet smak og konsistens. God tyggemotstand. Gode bær, men for få og for lite findelte til å tilføre friskhet.

Råvarer: Ulike typer korn, sukker og tørkede bær. Hele 18 prosent fiber, men lite fett og proteiner.

Tallerkenmodell i TD-metoden: På grunn av lavt fettinnhold kan én spiseskje eller to sammen med f or eksempel et magert og proteinrikt melkeprodukt utgjøre en mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 38,70. 375 g.

TERNINGKAST: 1/6

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30 FBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10 Revy om norske politikere skaper reaksjoner03:51 CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35 Suzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50 Lærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50 Kongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26 Representantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24 Økende kokainbruk i Bergen00:50 USA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47 Melding om slagsmål med macheter i Oslo00:29 Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53 Rumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45 Dropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45 Johnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05 Regjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00 Juniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56 Tidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49 Påtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40 Konradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32 Syklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15 Irans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12 USAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51 Bjørn på rømmen i italiensk skog21:12 Dømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11 USA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07 Kvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25 WHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04 Bjørn skutt i Hedmark19:06 Norge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere
Siste nytt
18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeForsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30VerdenFBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10NorgeRevy om norske politikere skaper reaksjoner03:51VerdenCNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35SportSuzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50NorgeLærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50VerdenKongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26VerdenRepresentantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24NorgeØkende kokainbruk i Bergen00:50VerdenUSA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47NorgeMelding om slagsmål med macheter i Oslo00:29NorgeRaja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53VerdenRumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45VerdenDropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45VerdenJohnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05NorgeRegjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00SportJuniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56SportTidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49VerdenPåtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40SportKonradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32NorgeSyklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15VerdenIrans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»22:12VerdenUSAs atomvåpenplasseringer avslørt ved et uhell21:51VerdenBjørn på rømmen i italiensk skog21:12VerdenDømt til fengsel for oppfordre kjæresten til selvmord21:11VerdenUSA har kastet ut Tyrkia fra F-35-programmet21:07NorgeKvinne omkom i steinras på Litledalshornet i Ørsta20:25VerdenWHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise20:04NorgeBjørn skutt i Hedmark19:06NorgeNorge bryter EUs krav for tvangsreturer av asylsøkere
Populært