Nå er det snart slutt for jordbærsesongen

Glad i norske jordbær? Nå er det snart tomt for jordbær i butikkene, sier Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Glad i norske jordbær? Nå er det snart tomt for jordbær i butikkene, sier Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som følge av varmen, er det snart slutt på norske jordbær. I store deler av Sør-Norge har høstingen av bærene allerede blitt avsluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets jordbærsesong startet rundt 14 dager tidligere enn normal på grunn av vårvarmen, det gjør også at den blir avsluttet mye tidligere, skriver Nettavisen.

– Jordbærsesongen har kommet veldig langt, og er nok på hell i store deler av Sør-Norge. Det høstes fortsatt oppover i Hedmark og Oppland, men i Østfold og Vestfold er det stort sett ferdig, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef ved Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Nordmenn spiser i gjennomsnitt rundt 3 kilo jordbær i året, og de som fortsatt ønsker seg norske jordbær bør kjappe seg. Likevel er det håp for dem som bor lenger nord.

– Det blir nok mindre jordbær å få tak i utover, men det skal fortsatt modnes i Trøndelag og Nord-Norge, så i alle fall de som bor i de områdene vil kunne nyte jordbær en stund utover, sier Byermoen til Nettavisen.

Fortvil likevel ikke om du er glad i bær, for bringebærsesongen vil fortsatt vare utover sommeren.

Aktuelt: Fortsatt slokking av skogbranner – mer tordenvær i vente