Meny

Stor test av grillpølser: To får terningkast seks

Helseinspirator tester grillpølser.

Pølser har fått et junkfood-stempel som synes uforenelig med god helse og/eller vektreduksjon. Det stemmer nødvendigvis ikke. Helsemyndighetene anbefaler oss å redusere inntaket av konserveringsmidlene nitritt og nitrat som finnes i blant annet pølser. Det er et råd vi bør ta til etterretning. Det betyr ikke at du trenger å slutte å spise pølser.

Det er summen av dine matvalg som har betydning, og i den summen kan absolutt pølse inngå.

Pølser – perfekt til vektreduksjon

I forhold til vektreduksjon er det enkelt – pølser passer perfekt i et vektreduserende kosthold – fordi mange er glade i pølser og synes pølseretter er overkommelige å lage i en travel hverdag. Du kan gjøre det på to måter. Du kan lage et magert og proteinrikt vektreduksjonsmåltid med en mager pølse, og som tilbehør for eksempel velge pølsebrød, salat eller wokede grønnsaker. Alternativt kan du lage et fett vektreduserende pølsemåltid med en fet pølse og for eksempel aïoli og ovnsbakte grønnsaker som tilbehør. Mulighetene er mange og jo flere valg du har jo enklere blir det å følge det kostholdet som tilltater deg å nå eller være i ditt livsstilsmål.

Kjell Petter og jeg gledet oss til pølsetesten for vi visste at kvaliteten på pølsene hadde bedret seg betydelig de siste årene. Utvalget var imponerende stort og vi endte opp med 15 ulike grillpølser vi mener representerer bredden i denne kategorien. Med kniv og gaffel skred vi optimistisk til verks.

Helseinspirators vurdering

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilken ferdigmat som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere velsmakende og kvalitetsmessig gode produkter. Helseinspirator har påtatt seg oppdraget med å spise seg gjennom ferdigmatutvalget, og rapportere om kvaliteten til forbrukerne.

Om testen:

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere. Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av råvarer.
  • Tallerkenmodell: Trine Dahlmo har med nær 20 års klinikkpraksis som NLP Ernæringsterapeut opparbeidet seg en imponerende klinisk erfaring og vet hvordan ulike kostholdstiltak fungerer på virkelige mennesker i virkelige liv. Hun har blant annet erfart at både fete- og karbohydratrike måltider kan være med i et vektreduserende og helsefremmende kosthold. Med tanken hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden (Trine Dahlmo metoden). Mer om metoden- og dens tallerkenmodeller finner du på Trines blogg her
  • Pris og mengde.

Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

Ingen 6-er til Knerten

Testens suverene vinnere var Thulefjords gourmet grillpølse og Remas Craig`s spice dogs., tett etterfulgt av Coops grillpølse med grønnsaker, Hanssens ostegrill og Gilde – Go og Mager Grill. Coops andre pølse med grønnsaker – Knerten – smakte langt fra så fortreffelig som grillpølsen med grønnsaker, og endte på en to-er. I testen dukket det opp en til pølse verd å fremheve, nemlig Nordfjords grillpølse som kan skilte med e n imponerende lav pris i forhold til kvalitet.

Hele testen:

Thulefjord – Gourmet grillpølse

Smak, konsistens: Fast og kjøttrik, passelig røkt. Passelig salt. Rett og slett en lekkerbisken

Råvarer: Protein 13 g /100 g. Salt 1,8 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 49,00. 4 stk. 320 g.

TERNINGKAST: 6 / 6


Rema 1000 – Craig`s spice dogs

Smak, konsistens: Deilig sprøtt skinn. Fin konsistens, fremstår som grov. Hete krydder som er godt balansert. Denne likte vi veldig godt.

Råvarer: Protein 14 g/100 g. Salt 2,1 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 30,00. 3 stk. 285 g.

TERNINGKAST:  6 / 6


Coop – Grillpølser med grønnsaker

Smak, konsistens: Smaken av de ulike grønnsakene kom tydelig frem og bidro til en spennende smaksopplevelse. Smaksrik og behagelig konsistens. Deilig krydring.

Råvarer: Protein 9,3 /100 g. Salt 1,7 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 38,30. 4 stk. 250 g.

TERNINGKAST: 5 / 6


Hanssens - Ostegrill

Smak, konsistens: Fast konsistens. Mild og samtidig smaksrik. Kjøttsmaken dominerer og osten bidrar med en deilig smak. Skinnet var sprøtt og godt.

Råvarer: Protein 12,4 g/100 g. Salt 1,6 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 31,90. 320 g.

TERNINGKAST:  5 / 6


Gilde – Go og Mager Grill

Smak, konsistens: Fast konsistens. Svært mild og enhetlig smak. Passelig salt og røkt. En diplomatisk pølse som vil falle i smak hos de fleste. Ypperlig til pølse med brød.

Råvarer: Protein 12 g/100 g. Salt 1,7 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 47,90. 10 stk. 600 g.

TERNINGKAST: 5 / 6


Nordfjord – Grillpølse

Smak, konsistens: Mild. Ikke for røkt. Fast nok konsistens. Vi får assosiasjoner til en god bålpølse.

Råvarer: Protein 9,6 g /100 g. Salt 2,1 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 29,00. 10 pølser 560 g.

TERNINGKAST: 4 / 6


Finsbråten – Grillpølse med ost og Jalapeno

Smak, konsistens: Fast og skikkelig hott. Et godt valg for chilielskere. Deilig konsistens.

Råvarer: Protein 10,5 g/100 g. Salt 2 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen (skala)

Pris, mengde: Kr. 39,90. 6 stk. 480 g.

TERNINGKAST: 4 / 6


Gilde – Pølsefest med 3 ulike pølser

Pris, mengde: Kr. 59,00. 6 stk. 450 g.

Krainer:

Smak, konsistens: Fast konsistens, fremstår som grov. Sprøtt skinn. Godt krydret. Appetittvekkende. Deilig ettersmak

Råvarer: Protein 13 g/100 g. Salt 1,8 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

TERNINGKAST: 4 / 6


Spicy Cheese

Smak, konsistens: Fast. Enkel pølse med utpreget kjøttsmak. Osten kommer frem på en god måte.

Råvarer: Protein 14 g /100 g. Salt 1,8 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

TERNINGKAST: 4 / 6


Chistorrs

Smak, konsistens: Fast. Mild, ingen utpregede kryddersmaker. Røyk- og saltsmaken er litt for fremtredende.

Råvarer: Protein 13 g/100 g. Salt 1,8 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

TERNINGKAST: 4 / 6


Prior – Grillpølse av kylling og kalkun

Smak, konsistens: Finkornet og fast konsistens, nesten litt seig. Litt for salt. Kjøttsmaken er fremtredende og god.

Råvarer: Protein 10 /100 g. Salt 1,8 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen (skala)

Pris, mengde: Kr. 29,80. 10 stk. 600 g.

TERNINGKAST: 4 / 6


Coop – Spicy chicken

Smak, konsistens: Fast. Skinnet er for seigt. Mild smak. Ostesmaken er fremtredende på en god måte.

Råvarer: Protein /100 g. Salt 1,7 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr.37,90. 3 stk. 240 g.

TERNINGKAST: 3 / 6


Nordfjord - Baconpølse

Smak, konsistens: Røyksmaken er fremtredende. Fast og finmalt konsistens. Lite smak av bacon. Osten kom ikke frem på en god måte. Ikke god ettersmak

Råvarer: Protein 11 g /100 g. Salt 2,0 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fett-Karbo-tallerkenen (kH = 6,8 g)

Pris, mengde: Kr. 30,00. 3 stk. 240 g.

TERNINGKAST: 3 / 6


Coop – Beefly sausage

Smak, konsistens: Fast, kornete. Smaken av sort pepper er fremtredende. Et ikke fullt så heldig forsøk på å lage en kjøttrik grovpølse. Skinnet var for seigt.

Råvarer: Protein 10 g/100 g. Salt 1,9 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 37,90.3 stk. 240 g. Prisen står ikke i stil til kvaliteten.

TERNINGKAST: 3 / 6


Coop – Knerten Kylling og kalkunpølse

Smak, konsistens: Mild smak. Den syrlige smaken virker underlig. Litt løs konsistens. Smaken av grønnsaker kommer ikke frem på den gode måten som Coops grillpølser med grønnsaker .

Råvarer: Protein 10 g/100 g. Salt 1,6 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 29,50. 5 stk. 300 g.

TERNINGKAST:2 / 6


Gilde - Bacongrill

Smak, konsistens: Fast konsistens. Smaksrik og likevel mild. God smak av ost. Passelig røkt.

Råvarer: Protein 11 g /100 g. Salt 1,9 g.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr. 40,9. 6 stk. 480 g.

TERNINGKAST:2 / 6


Xtra - Grillpølser

Smak, konsistens: Løs konsistens. Mild. Potetstivelsen preger smaken. Noe salt

Råvarer: Protein 10 g/100 g. Salt 1,6 g

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerkenen

Pris, mengde: Kr.32,20. 1 kg.

TERNINGKAST: 2 / 6

Helse og livsstil
Populært