Maaemo i Oslo kåret til verdens 35. beste restaurant

Utenlandske kokker tilbereder mat på restauranten Maaemo.
Utenlandske kokker tilbereder mat på restauranten Maaemo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-spisestedet Maaemo er kåret til verdens 35. beste restaurant i rangeringen World’s 50 best restaurants awards.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fantastisk å få anerkjennelse for den iherdige innsatsen vi legger ned hver eneste dag. Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekolleger gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger. Vi er ufattelig stolte og glade, sier medeier og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i en pressemelding.

Norske Maaemo kom i fjor på 79. plass på kåringen World’s 50 best restaurants, som regnes som en av verdens absolutt mest prestisjetunge utmerkelser for restauranter. Listen stemmes fram av mer enn tusen av den kulinariske verdens mest anerkjente anmeldere, kokker og restauranteiere.

Spisestedet Maaemo holder til i Schweigaards gate i Oslo, drives av den danske kokken Holmboe Bang og åpnet dørene i desember 2010.

Siden den gang har den oppnådd tre Michelin-stjerner – i likhet med danske Geranium. Restauranten i København kom på 19. plass.

Blant de andre nordiske restaurantene i kåringen er Frantzén i Stockholm på en 65. plass. To plasser bak følger svenske Fäviken, mens de danske spisestedene Relæ og 108 kom på henholdsvis 71. og 98. plass.

Osteria Francescana i Modena i Italia topper årets utgave av listen.