820.000 nordmenn kjøper hurtigmat på bensinstasjon hver måned

Mange nordmenn liker å kjøpe seg en pølse i farta, men myndighetene vil helst at vi skal spise sunnere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Mange nordmenn liker å kjøpe seg en pølse i farta, men myndighetene vil helst at vi skal spise sunnere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

820.000 nordmenn kjøper hurtigmat på bensinstasjoner og kiosker månedlig. Nå inngår regjeringen samarbeid med serveringsbransjen om sunnere mat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ferske tallene, som Helsedirektoratet har hentet ut fra Norske Spisefakta 2018, viser også at 216.000 nordmenn kjøper pølser på bensinstasjoner annenhver uke, mens 130.000 handler bagetter, sandwich og matpakker ukentlig.

– Alle bør kunne ta sunne mat- og drikkevalg på farten, men de som ofte benytter slike tilbud har et spesielt behov for lett tilgang til sunne, fristende måltider og vann. Dette er også noe vi vet mange forbrukere ønsker seg, sier divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet.

Aktuelt: Vi vet ikke lenger om det er billigst å fylle bensin mandag morgen

Torsdag deltar folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) i et møte med lederne i matvarebransjen. Partene skal signere en intensjonsavtale om å redusere inntaket av salt, sukker og mettet fett i befolkningen, samt å øke inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter og fisk. Bensinstasjoner og kiosker skal også slutte seg til intensjonsavtalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er utrolig positivt at også serveringsbransjen slutter seg formelt til dette samarbeidet, sier Linda Granlund.

Aktuelt: Hvor mye får du for en 100-lapp på bensinstasjonen?

Bensinstasjonene har blitt en viktig del av måltidsmarkedet, og for mange med mobile arbeidsplasser, som yrkessjåfører og håndverkere, er disse stedene i praksis jobbkantine, tilføyer Granlund.

– Vi håper flere følger opp fremover, markedsfører tilbudene godt, og gjerne tilbyr både vanlige og små porsjoner, sier Granlund.

Aktuelt: 12 kreftformer knyttes til overvekt