Blender-vinneren er kåret! Sjekk 2018-testen

Miksing, hakking og knusing er noen av egenskapene vi ønsker at en blender har. Sjekk hvilke blendere som passer til din bruk og les om hva du bør tenke på før du kjøper det geniale kjøkkenapparatet til ditt hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testvinner i kategorien porsjonsblendere er foreløpig NutriBullet 600. Denne er brukervennlig og effektiv, men den knuser ren is for dårlig.

Best i test blant vanlige blendere er samletestens dyreste: Vitamix Professional Series 750 Blender . Rett bak havner JTC Omniblend V TM-800.

Vi informerer om at poengsummen til Vitamix Professional Series 750 Blender er basert på tester av eldre dato sett i forhold til testene av JTC Omniblend V TM-800.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Vanlig eller nutribullet

Det er to hovedtyper blendere på markedet: de vanlige blenderne som kan mikse forholdsvis store porsjoner og en mindre type som gjerne kalles nutribullett-blendere, oppkalt etter det mest kjente og populære merket Nutribullet.

Sistnevnte kalles også for “mix-and-go” er ment som enkle porsjonsblendere, hvor den lille kolben du mikser i også fungerer som en kopp med lokk, slik at du kan ta med smoothien rett fra blenderen når du skal på farten. Det gjør prosessen litt raskere og etterlater litt mindre oppvask.

Mest kraft best?

Blendere fungerer best når de kan jobbe med mye væske, og de er derfor perfekte når du skal lage smoothie, suppe eller pureer. En kraftig og god blender takler ofte også tøffere jobber med mindre væske, som å lage instant iskrem, hummus, kutte grønnsaker, rive ost, kverne nøtter og lage nøttesmør, for å nevne noe.

Det er likevel ikke alltid slik at mest watt, flest funksjoner og høyeste pris gir deg det beste resultatet. Consumer Reports skriver at noen blendere med mindre watt faktisk kan gjøre en like god eller bedre jobb enn kraftigere blendere, fordi det også har mye å si hvordan knivbladene og kolben er designet.

Les også:

Er den dyreste kjøkkenmaskinen best?

Flere stavmiksere imponerte

Eldre tester

Vær oppmerksom på at vi har tatt med noen tester og modeller i oversikten som er av litt eldre dato. Vi har valgt å inkludere disse i samletesten for å gi et mest mulig fullstendig bilde av testmodellene og markedet. Gi oss gjerne beskjed hvis du mener det blir feil å sammenligne tester som er utført forskjellige år.

Saken er først publisert på Test.no

Personvernpolicy