Meny

Sykehusmat verden over:

Dette spiser pasienter i 11 ulike land

VIDEO: Sykehusmat i 11 ulike land verden over.
VIDEO: Sykehusmat i 11 ulike land verden over.
Fra norske kjøttkaker til russisk bokhvetepudding.

Sykehusmat verden over

NORGE: Kjøttkaker med saus, poteter, rotgrønnsaker og saft.

USA: «Opp-ned»-pai med kylling, brokkoli, kjeks og kaffe.

SPANIA: Stekt ris med chorizo og paprika, fruktsalat og appelsinjuice.

SVEITS: Quiche, salat med fiken og valnøtter, éclair (bakverk) og eplejuice.

MEXICO: Omelett med tomat- og paprikasalsa, papaya og vann.

TYSKLAND: Kremet biffgryte, erter og mais, strudel (bakverk) og brød.

RUSSLAND: Bokhvete-pudding, cottage cheese og kaffe.

ITALIA: Gnocchi med tomatsaus, frisk frukt og vann.

CANADA: Bakt laks, erter og gulrøtter, mais og vann.

AUSTRALIA: Kylling i plommesaus, ris, eplebåter og tranebærjuice.

ENGLAND: Cornish pasty (små paier), savoykål, rispudding og te.

Kilde: Sunbelt Staffing/Wochit

Sykehusmat har lenge vært et debattert tema, spesielt med tanke på halvfabrikat mat og næringsinnholdet i denne. Ved Rikshospitalet og på Ullevål sykehus i Oslo har det ifølge Dagbladet blitt laget hjemmelaget mat de siste ti årene.

– Vi har også matverter ute på de aller fleste sengepostene, som også lager enkle små retter til pasientene, samt spør dem om hvilke av de ti rettene på menyen de ønsker seg, fortalte kjøkkensjef Vidar Arnesen til avisen i mars i fjor.

Men hva får pasienter i andre land servert? 

Det har det amerikanske selskapet Sunbelt Staffing, som ansetter helsepersonell for sykehus i USA, funnet ut. Ved hjelp av sykehusenes menyer som ligger tilgjengelig på nett, har selskapet gjenskapt ti ulike middager fra sykehus verden over. Til slutt har vi sammenlignet disse ti med de klassiske norske kjøttkakene.

I videoen øverst i artikkelen kan du se hva som står på menyen i 11 ulike land.

Helse og livsstil
Populært