Stor test av béarnaisesaus: En solid nedtur

<p>Trine og Kjell Petter stekte seg entrecôte og testet hvordan 7 ulike béarnaisesauser bidro til måltidet...</p>
Trine og Kjell Petter stekte seg entrecôte og testet hvordan 7 ulike béarnaisesauser bidro til måltidet... Foto: Trine Dahlmo

Ingen av sausene fikk terningkast seks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilke ferdigretter som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere produkter med gode råvarer og ikke alt for mye sukker, salt og tilsetningsstoffer.

En god saus kan heve smaksopplevelsen i et måltid betydelig og gjøre både fest- og hverdagsmat til en gledesstund. Béarnaisesaus er manges favoritt og forbindes gjerne med biff og poteter. Sausen er en fransk klassiker basert på smør, eggeplommer, og sjalottløk. Den skal også ha et syrlig element, og hvitvin, hvitvinseddik og sitronsaft benyttes gjerne i en kombinasjon. Krydderet som gir sausen den karakteristiske smaken er estragon, som med sin søte lakrislignende

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

smak balanserer den fettrike og syrlige sausen.

Béarnaisesaus finnes både som hel- og halvfabrikata. Trine og Kjell Petter stekte seg entrecôte og testet hvordan 7 ulike béarnaisesauser bidro til måltidet...

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  • Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreguleringsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele - har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metodens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator
  • Pris og mengde.
Trine er ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. Foto: Pål Bikseth
Trine er ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. Foto: Pål Bikseth

Med tanke på hvor gledelig overrasket vi ble når vi testet ferdigsuppene for ett par uker siden, ble testen av béarnaisesausene en solid nedtur. Ingen av sausene minnet om hjemmelaget béarnaisesaus. Noen smakte virkelig ikke godt og de beste smakte greit. Ingrediensene som dominerte sausene var alt annet enn de man finner i den klassiske oppskriften. Siden béarnaisesaus er en saus basert på smør, synes vi smør bør være en hovedingrediens. I sausene var smøret helt eller delvis erstattet av planteoljer, som aldri kan erstatte den rike smørsmaken. De fleste sausene inneholdt dessuten i varierende grad ulike fortykningsmidler og sukker, noe vi synes er å jukse til smak og konsistens. Alle sausene inneholdt estragon, noe som var positivt.

Knorr sin posesaus og John & Manfreds sauser er de eneste vi kunne tenke oss å kjøpe igjen. Fjordlands béarnaisesaus ville fått like høyt terningkast som disse to, basert på smak, men havnet på terningkast 2 på grunn av bruk av den omdiskuterte smaksforsterkeren MSG.

Når forbrukerne så tydelig har meldt ønske om MSG-fri mat, bør matvareprodusentene ta det til etterretning - noe flere matvareprodusenter har gjort. Béarnaise hot fra Lohmanders hadde testens laveste innhold av karbohydrater med kun 1 gram per 100 gram. Béarnaise base fra Toro og Knorr sin ferdigsaus på kartong kom dårligst ut, noe som i hovedsak skyldtes at de rett og slett ikke smakte godt.

Vi klarte ikke med vår beste vilje og gi dem mer enn terningkast 1.

Helseinspirator tester ferdigretter

Béarnaisesaus, pose - Knorr, terningkast: 4

Smak, konsistens: Tiltalende duft. Kremet, men litt tynn konsistens. Det ble foreslått å tilsette margarin til pulverbasen, men vi tilsatte smør. Vi skulle gjerne vært foruten melkesmaken, men den var ikke så dominerende som i for eksempel Toro sin saus. Ettersmak av mel og olje trekker ned. God smak av estragon og fin balanse mellom sødme og syre. Vi foreslår at du pisker inn en eggeplomme for å få mer fylde i sausen, og om du ønsker en syrligere saus, kan du skvise i litt sitronsaft.

Råvarer: Ingrediensene er i stor grad slike vi ser i en jevning, blant annet melk, hvetemel og stivelse. Her er det lite av bérnaisesausens klassiske ingredienser.

Tallerkenmodell i TD-metoden: FettKarbo-tallerkenen

Pris, mengde: Kr 10,00 pluss kostnaden for smør. Sum ca. kr 20,00. 3,5 porsjoner. Den holder nok til 4-5 porsjoner.

Béarnaisesaus, John & Manfred - terningkast: 4

Smak, konsistens: Kremet og passelig tykk konsistens. Mild og behagelig smak. Sausen dufter av estragon. Melsmak og fravær av smørsmak trekker ned. Passelig salt. Kunne vært mer syrlig. Sausen leverer ikke på smak like mye som på duft.

Råvarer: Her er melk og kyllingkraft dominerende ingredienser, noe som for så vidt er gode råvarer, men ikke ingredienser i en tradisjonell béarnaisesausoppskrift. Smøret er dessverre erstattet med planteoljer. Pluss for at ingredienser som eggeplommer, hvitvinseddik, hvitvin og estragon er med.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerken

Pris, mengde: Kr 27,80 for 220 ml ferdig saus. 3-4 porsjoner.

Original Béarnaisesaus, pose - Toro - terningkast: 3

Smak, konsistens: For tynn og vassen konsistens. Svært mild i smak. Melkesmaken var så dominerende at sausen minnet mer om en bechamelsaus/hvitsaus. Lite smak av estragon og lite syre. OK smak om man ikke forventer smaken av bérnaisesaus.

Råvarer: Pulverbasen inneholder i stor grad fyllstoff som ikke har noe med bérnaisesaus å gjøre. Ingredienser som forventes å være med, slik som estragon, løk og hvitvinseddik er med, men hvor er eggeplommene? Sausen skal tilsettes margarin/smør samt vann og melk. Vi foreslår smør.

Tallerkenmodell i TD-metoden: FettKarbo-tallerken

Pris, mengde: Kr 13,90 pluss prisen for smør og melk. Sum ca. kr 22,00. 6 porsjoner

Béarnaise hot - Lohmanders - terningkast: 3

Smak, konsistens: Denne sausen skiller seg kraftig i smak fra de andre, i og med det hete krydderet. Sausen smaker det den lover – hot bérnaisesaus. Smaken ble litt vell dominerende på entrecôte og vil kanskje komme mer til sin rett til fetere grillmat. Vi syntes sausen smakte bedre kald enn varm. Konsistensen var behagelig tykk og kremet.

Råvarer: Hovedingrediensen er rapsolje. Vi synes den burde være smør. Pluss for lavt innhold av fortykningsmidler. Ingredienser som forventes å være med, slik som estragon, løk, eggeplomme og eddik er med.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerken

Pris, mengde: Kr 31,00. 230 ml. Vi mener den holder til 4 porsjoner

Béarnaisesaus - Fjordland - terningkast: 2

Smak, konsistens: Sausen dufter godt av estragon. Konsistensen er fyldig og god. Sausen smaker godt av estragon og smør, men er noe for søt.

Råvarer: Endelig en bérnaisesaus med smør, og til og med mer smør enn planteoljer. Kraftig trekk i terningkast for bruk av den omdiskuterte smaksforsterkeren Mononatriumglutamat (MSG). Ingredienser som forventes å være med, slik som eddik og estragon er med, men hvor er eggeplommene og charlottløken?

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerken

Pris, mengde: Kr 28,30 250 ml. Vi mener den holder til 4 porsjoner

Béarnaise base - Toro - terningkast: 1

Smak, konsistens: For tynn konsistens. Metallisk og tam smak. Lite smak av estragon, lite syre. Denne sausen smakte rett og slett ikke godt.

Råvarer: Solsikkeolje, stivelse og sukker dominerer ingredienslisten i sausbasen, ingredienser vi ikke synes hører hjemme i en bérnaisesaus. Sausens beste og mest autentiske ingrediens var smøret som skulle piskes inn i basen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: FettKarbo-tallerken.

Pris, mengde: Kr 24,70. I tillegg prisen for melk og smør. Sum ca. kr 35,00. 6 porsjoner

Béarnaise sauce, kartong - Knorr - terningkast: 1

Smak, konsistens: Kremet og fin konsistens. Sausen smakte overhode ikke som en bérnaisesaus, men mer som en karrisaus. Selv om vi skulle fjerne forventningene om en bérnaisesaus, smakte sausen ikke godt. Den hadde i tillegg en emmen og ubehagelig ettersmak som gjorde matopplevelsen til en utrivelig affære.

Råvarer: Vegetabilske oljer er hovedingrediensen, som vi ikke synes hører hjemme i en bérnaisesaus. Pluss for at sausen inneholder eggeplommer, men hvor er smøret, charlottløken, hvitvinen og/eller sitronsaften/hvitvinseddiken?

Tallerkenmodell i TD-metoden: Fet-tallerken

Pris, mengde: Kr 28,80. 300 ml. 3 porsjoner, men vi mener den rekker til 4 porsjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne
Siste nytt
23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne
Populært