Meny

Helseinspirator tester ferdigretter:

Stor test av ferdigsupper

Fem ferdigsupper fikk terningkast 6!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilke ferdigretter som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere produkter med gode råvarer og ikke alt for mye sukker, salt og tilsetningsstoffer.

Ferdigsupper er en av de nye varegruppene som dukker opp i stadig flere varianter i dagligvarehandelen. Hvordan er kvaliteten på disse? Kan de være et fullverdig måltid? Trine tester…

Om testen:

Helseinspirators vurdering: Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matkritiker og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  1. Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  2. Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  3. Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreduksjonsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele? Har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metodens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator.
  4. Pris og mengde

Smakstesten

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

Suppene holdt jevnt over en svært god kvalitet med et høyt innhold av rene råvarer og lite sukker, salt og tilsetningsstoffer. De fleste suppene var grønnsaksbaserte og vil ikke alene gi en langvarig metthet. På disse suppene har vi foreslått å tilføye en proteinkilde for å gjøre suppen mer mettende. Dårligst ut kom Fjordland sine supper, kjøttsuppe og fiskesuppe. Råvarene var gode, men konsistensen på grønnsakene og fisken var ikke særlig tiltalende. Flere av suppene hadde «ummmm-faktoren» og påkalte fornøyde smil. Våre favoritter ble Creamy Curry Soup og Creamy tomato soup fra Knorr. De var også de rimeligste suppene i testen.

Les også: Nordmenns spisemønster: Restemandag, fisketirsdag, tacofredag og søndagsmiddag

Her er testen:

Paprika & Zucchini - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Tykk og fyldig suppe. Mild og balanser smak med en liten het

undertone. Små biter av zuccini og paprika gir en god konsistens. Behagelig ettersmak som varer.

Råvarer: Økologiske råvarer. Naturlige råvarer som grønnsaker, fløte og fåreost

Tallerkenmodell i TD-metoden: Suppen er med litt tilsatt protein en mager-tallerken. Vi foreslår en god klatt mager kesam midt i suppe.

Pris, mengde: 42,90 kroner for 570 gram, 2 små porsjoner

Spicy søtpotetsuppe - Remas suppeserie - Terningkast 6

Smak, konsistens: Fyldig og smaksrik suppe med en deilig undertone av ingefær

og hete krydder. Likevel mild og velbalansert i smak. Fin syrlighet som balanserer sødmen fra søtpoteten.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, fløte, extra virgin olivenolje, krydder- og urter.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Suppen er med litt tilsatt protein en mager-tallerken. Vi foreslår reker, stekt kylling- eller kyllingkjøttdeig, svinefilet eller torsk.

Pris, mengde: 49 kroner for 1 liter. Det står på posen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Les også: To av tre sier de spiser sunn frokost

Indisk Kyllingsuppe - Remas suppeserie - Terningkast 6

Smak, konsistens: Smaksopplevelsen begynner allerede når den aromatiske duften av curry og lime når luktesansene. Smaken er rik og gir et skikkelig

smakstrøkk med en deilig balanse mellom det søte, hete og syrlige. Dette er en suppe å varme seg med på kalde vinterdager. Suppen har en deilig fyldig konsistens.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, fløte, kokosmelk, krydder- og urter. Suppen er glutenfri.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Tilsett gjerne en proteinkilde. Vi foreslår reker, stekt kylling- eller kyllingkjøttdeig, kamskjell, torsk eller bacon (med sistnevnte = fet-tallerken)

Pris, mengde: 49 kroner for 1 liter. Det står på posen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Les også: Slakter lettbrus-myte

Creamy Curry Soup - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Suppen dufter deilig av kokos og aromatiske krydder. Den har en silkemyk konsistens og deilige hete smaker som varer lenge. Smaken av kokos er fremtredende og gir en eksotisk smaksopplevelse og gode minner fra det Thailandske kjøkken.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, melk, eggeplomme, smør

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Vi foreslår stekt kylling, kyllingkjøttdeig eller bacon (med sistnevnte = fet-tallerken). Finhakket vårløk vil også smake godt.

Pris, mengde: 39,90 kroner for 1 liter. Det står på kartongen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3. Testens billigste suppe per dl.

Creamy Tomato Soup - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Suppen har en silkemyk og fyldig konsistens og tomatsmaken gir gode assossiasjoner til ferske solmodne tomater. Den er ikke for søt slik noen

tomatsupper kan være. En perfekt balanse mellom sødme og syre gir suppen en behagelig harmoni. Suppen har en behagelig undertone av hete krydder som gir suppen karakter.

Råvarer: Suppen inneholder hele 61 % tomater. De soltørkede tomatene gir suppen en deilig fyldig tomatsmak. Andre gode ingredienser er mascarponeost

Tallerkenmodell i TD-metoden: Litt tilsatt protein vil gjøre suppen mer mettende. Vi foreslår kokt egg. Da blir suppen en Fet-tallerken (skalatenking).

Pris, mengde: 41,10 kroner for 1 liter. Det står på kartongen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Italian Minestrone Soup - Knorr - Terningkast: 5

Smak, konsistens: Fyldig konsistens med mange gode biter grønnsaker, pasta og

erter som har god tyggemotstand. Kraftig smak av tomat og buljong med litt hete. Tomatsmaken minner litt for mye om tomatpuré, noe som gjør tomatsmaken litt skarp. Suppen har god syrlighet. Den oppleves noe salt selv om saltinnholdet er i den lave enden i denne smakstesten.

Råvarer: Ekte råvarer som grønnsaker, hvorav 79 prosent fra bærekraftig landbruk, krydderurter, pasta. Lavt innhold av sukker og salt.

Siden dette er en grønnsakssuppe, dominerer karbohydratene. Den fyldige konsistensen og de mange bitene i suppen gjør at suppen oppleves som mettende

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Tilsett gjerne en proteinkilde. Vi foreslår en god klatt mager kesam midt i suppe, eller litt tilsatt stekt kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet. Rømme eller bacon vil også smake godt (med de to sistnevnte = fet-tallerken)

Pris, mengde: 48,00 for 570 gram, 2 små porsjoner.

Les også: Hamburgeren ser ikke ut som på bildet

Kjøttsuppe - Fjordland- Terningkast 4

Smak, konsistens: Mild og fyldig suppe med god sødme fra grønnsakene. Ikke

for salt. Kjøttbollene er milde og myke. Grønnsakene var nesten sundkokte og det var vanskelig å smake forskjellen på de ulike grønnsakene.

Råvarer: Råvarer fra grønnsaker og kjøtt, Kjøttbollene kunne gjerne vært mindre spedd. Pluss for at det også er rent kjøtt i suppen. Det kunne gjerne vært mer kjøttboller og kjøtt i suppen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken

Pris, mengde: 39,50 for 350 gram 1 porsjon

Fiskesuppe - Fjordland - Terningkast 3

Smak, konsistens: Suppen har en fyldig og kremet konsistens og en behagelig

sødme. Ikke for salt. Melsmak trekker ned smaksopplevelsen. Det var til sammen 4 litt større fiskebiter i suppen. De var svært tørre og reduserte smaksopplevelsen betydelig. Grønnsakene var nesten sundkokte og var er vanskelig å smake forskjellen på de ulike grønnsakene.

Råvarer: Råvarer som helmelk, fisk, crème fraîche og grønnsaker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken

Pris, mengde: 41,40 for 350 gram 1 porsjon. Testens dyreste per 100 g

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:09 Venstre vil forhandle videre om bompengeskissen19:06 VG: Bompengeskissen har en ramme på over 20 milliarder18:44 De Plus hedret Lambrecht med seier i verdenstourritt18:17 Barn skadd i båtulykke i Nordland18:09 Kollaps mot slutten sendte Reitan nedover på lista18:04 Fløya vant i målfest18:01 Walnum Vinje avgjorde for Stjørdals-Blink17:58 Hoelgaard briljerte på sisteetappen i Arctic Race, Lutsenko ble sammenlagtvinner17:56 Kjelsås fortsatte seiersrekken17:51 Hjemmeseier for Stabæk over Kristiansund17:51 Nysigneringen scoret i Stabæks første hjemmeseier siden april17:47 Politiets håndtering av moskéangrepet i Bærum skal evalueres17:46 Fikseth Fossem ble helten for Medkila17:46 AIK buet av banen etter hjemmetap17:34 Folk tror jorda er flat og Elvis lever: – Ødelegger demokratiet17:24 Lundstram ble helten da Sheffield United senket Palace17:18 Trump vurderer fortsatt å kjøpe Grønland17:08 Folkehav i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige17:03 Sørås Sebulonsen-dobbel for Sola17:01 Redningsbåten Open Arms sier nei til trygg havn i Spania16:57 Johnsen sikret poeng for Mjølner16:57 Nytt tap for Arendal16:51 Vatshelle Raa ble helten for Sandviken16:48 Uavgjort mellom HamKam og KFUM i målfest16:36 Nazistene hadde sin egen forklaring på hvem dette var16:36 Full bompengesplid mellom Venstre og Frp truer regjeringen16:23 Engen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier16:13 Grøvdal med årsbeste på 3000 meter hinder15:09 Gir opp millioner for ordførerdrøm14:46 Restaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41 20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40 Gibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24 Trolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51 Spania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30 Norges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18 Norwegian legger ned langrute fra Norge13:10 IS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33 Tre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22 Jensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:04 Nytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23 Fem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20 Støre: – Vi styrer mot en krise09:54 Sekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26 Trønder kåret til årets sykkeltalent09:19 Elden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07 Facebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12 Savnet person i Kristiansand funnet i live08:00 Minst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41 Widerøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38 Tre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52 Bryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40 Savnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26 Dette skjer i dag05:58 Forening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32 Dette skjedde i natt05:25 Over 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03 Hans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35 50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05 Ni omkom i hotellbrann i Ukraina04:04 – Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39 Bompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43 Djokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40 Mulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48 Abid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46 Flere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58 Fremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45 Hund drepte flere sauer i Sandnes00:24 Mann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57 Durasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34 Boksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23 Golf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08 Carlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52 Berge og Genk vant stort22:35 Ødegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35 Petter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14 Amandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02 Kiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42 Norge gratulerer det sudanske folk21:42 Reitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40 Tre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04 Salvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00 Déjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48 Dæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39 Mann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30 Frekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51 Rosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40 Person raspet med kniv i Oslo sentrum19:22 Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19 Ajer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57 Haaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55 Real Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55 Siv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52 Politiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42 Eiking med etappeseier i Arctic Race18:41 Folket feirer «et nytt Sudan»18:39 Mané-perle frelste Liverpool18:28 Svensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13 Ny seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01 King åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58 Naglestad scoret hattrick for Egersund
Siste nytt
19:09PolitikkVenstre vil forhandle videre om bompengeskissen19:06PolitikkVG: Bompengeskissen har en ramme på over 20 milliarder18:44SportDe Plus hedret Lambrecht med seier i verdenstourritt18:17NorgeBarn skadd i båtulykke i Nordland18:09SportKollaps mot slutten sendte Reitan nedover på lista18:04SportFløya vant i målfest18:01SportWalnum Vinje avgjorde for Stjørdals-Blink17:58SportHoelgaard briljerte på sisteetappen i Arctic Race, Lutsenko ble sammenlagtvinner17:56SportKjelsås fortsatte seiersrekken17:51SportHjemmeseier for Stabæk over Kristiansund17:51SportNysigneringen scoret i Stabæks første hjemmeseier siden april17:47NorgePolitiets håndtering av moskéangrepet i Bærum skal evalueres17:46SportFikseth Fossem ble helten for Medkila17:46SportAIK buet av banen etter hjemmetap17:34NorgeFolk tror jorda er flat og Elvis lever: – Ødelegger demokratiet17:24SportLundstram ble helten da Sheffield United senket Palace17:18VerdenTrump vurderer fortsatt å kjøpe Grønland17:08VerdenFolkehav i Hongkongs gater – vil vise at de er fredelige17:03SportSørås Sebulonsen-dobbel for Sola17:01VerdenRedningsbåten Open Arms sier nei til trygg havn i Spania16:57SportJohnsen sikret poeng for Mjølner16:57SportNytt tap for Arendal16:51SportVatshelle Raa ble helten for Sandviken16:48SportUavgjort mellom HamKam og KFUM i målfest16:36VerdenNazistene hadde sin egen forklaring på hvem dette var16:36PolitikkFull bompengesplid mellom Venstre og Frp truer regjeringen16:23SportEngen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier16:13SportGrøvdal med årsbeste på 3000 meter hinder15:09PengerGir opp millioner for ordførerdrøm14:46VerdenRestaurantgjest skjøt og drepte kelner fordi «han var for treg med smørbrødet»14:41Sport20-årig rugbyspiller funnet død etter kamp14:40VerdenGibraltar avviser USAs arrestordre på iransk oljetanker14:24NorgeTrolig ikke nye avhør av Manshaus før onsdag13:51VerdenSpania tilbyr seg å ta imot redningsbåten Open Arms13:30NorgeNorges høyeste registrerte tregrense målt på 1.404 meter13:18ReiseNorwegian legger ned langrute fra Norge13:10VerdenIS sier at gruppa sto bak bryllupsangrep i Kabul12:33VerdenTre fotballsupportere ble drept i blodig oppgjør i Honduras12:22PolitikkJensen: – Vil legge fram bompengeskisse11:04NorgeNytt krav skal sikre studenter bedre undervisning10:23NorgeFem personer til sykehus etter trafikkulykke i Jølster10:20PolitikkStøre: – Vi styrer mot en krise09:54MotorSekunder unna smell rett foran øynene til Pål: – Fy f... for en idiot09:26SportTrønder kåret til årets sykkeltalent09:19NyheterElden inn i Veireno-saken før ankebehandlingen09:07PengerFacebooks kryptovaluta bekymrer Datatilsynet08:12NorgeSavnet person i Kristiansand funnet i live08:00VerdenMinst ti sivile drept av veibombe nord i Afghanistan07:41ReiseWiderøe truer med nedleggelse av 37 ruter ved momsøkning07:38VerdenTre palestinere skal være drept av israelske soldater på Gazastripen06:52VerdenBryllup ble til blodbad i Kabul – minst 63 drepte06:40NorgeSavnet kvinne i Ålesund har kommet til rette06:26NorgeDette skjer i dag05:58NorgeForening mener vedtak om riving av Y-blokka er ugyldig05:32NorgeDette skjedde i natt05:25VerdenOver 2.000 evakuerte fra ny brann på Gran Canaria05:03PengerHans Olav Lahlum ber om å få betale 100.000 mer i skatt04:35Verden50.000 hjemløse etter brann i Bangladesh04:05VerdenNi omkom i hotellbrann i Ukraina04:04Verden– Britene står overfor mangel på mat, drivstoff og medisiner ved brexit03:39NorgeBompengepartiet starter nytt lokallag etter intern strid02:43SportDjokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40NorgeMulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48NorgeAbid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46VerdenFlere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58VerdenFremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45NorgeHund drepte flere sauer i Sandnes00:24NorgeMann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57SportDurasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34SportBoksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23SportGolf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08SportCarlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52SportBerge og Genk vant stort22:35SportØdegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35KulturPetter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14KulturAmandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02SportKiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42VerdenNorge gratulerer det sudanske folk21:42SportReitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40VerdenTre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04VerdenSalvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00SportDéjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48SportDæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39NorgeMann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30SportFrekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51SportRosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40NorgePerson raspet med kniv i Oslo sentrum19:22NorgeElden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19SportAjer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57SportHaaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55SportReal Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55PolitikkSiv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52NorgePolitiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42SportEiking med etappeseier i Arctic Race18:41VerdenFolket feirer «et nytt Sudan»18:39SportMané-perle frelste Liverpool18:28SportSvensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13SportNy seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01SportKing åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58SportNaglestad scoret hattrick for Egersund
Populært