Helseinspirator tester ferdigretter:

Stor test av ferdigsupper

Fem ferdigsupper fikk terningkast 6!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilke ferdigretter som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere produkter med gode råvarer og ikke alt for mye sukker, salt og tilsetningsstoffer.

Ferdigsupper er en av de nye varegruppene som dukker opp i stadig flere varianter i dagligvarehandelen. Hvordan er kvaliteten på disse? Kan de være et fullverdig måltid? Trine tester…

Om testen:

Helseinspirators vurdering: Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matkritiker og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  1. Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  2. Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  3. Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreduksjonsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele? Har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metodens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator.
  4. Pris og mengde

Smakstesten

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

Suppene holdt jevnt over en svært god kvalitet med et høyt innhold av rene råvarer og lite sukker, salt og tilsetningsstoffer. De fleste suppene var grønnsaksbaserte og vil ikke alene gi en langvarig metthet. På disse suppene har vi foreslått å tilføye en proteinkilde for å gjøre suppen mer mettende. Dårligst ut kom Fjordland sine supper, kjøttsuppe og fiskesuppe. Råvarene var gode, men konsistensen på grønnsakene og fisken var ikke særlig tiltalende. Flere av suppene hadde «ummmm-faktoren» og påkalte fornøyde smil. Våre favoritter ble Creamy Curry Soup og Creamy tomato soup fra Knorr. De var også de rimeligste suppene i testen.

Les også: Nordmenns spisemønster: Restemandag, fisketirsdag, tacofredag og søndagsmiddag

Her er testen:

Paprika & Zucchini - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Tykk og fyldig suppe. Mild og balanser smak med en liten het

undertone. Små biter av zuccini og paprika gir en god konsistens. Behagelig ettersmak som varer.

Råvarer: Økologiske råvarer. Naturlige råvarer som grønnsaker, fløte og fåreost

Tallerkenmodell i TD-metoden: Suppen er med litt tilsatt protein en mager-tallerken. Vi foreslår en god klatt mager kesam midt i suppe.

Pris, mengde: 42,90 kroner for 570 gram, 2 små porsjoner

Spicy søtpotetsuppe - Remas suppeserie - Terningkast 6

Smak, konsistens: Fyldig og smaksrik suppe med en deilig undertone av ingefær

og hete krydder. Likevel mild og velbalansert i smak. Fin syrlighet som balanserer sødmen fra søtpoteten.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, fløte, extra virgin olivenolje, krydder- og urter.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Suppen er med litt tilsatt protein en mager-tallerken. Vi foreslår reker, stekt kylling- eller kyllingkjøttdeig, svinefilet eller torsk.

Pris, mengde: 49 kroner for 1 liter. Det står på posen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Les også: To av tre sier de spiser sunn frokost

Indisk Kyllingsuppe - Remas suppeserie - Terningkast 6

Smak, konsistens: Smaksopplevelsen begynner allerede når den aromatiske duften av curry og lime når luktesansene. Smaken er rik og gir et skikkelig

smakstrøkk med en deilig balanse mellom det søte, hete og syrlige. Dette er en suppe å varme seg med på kalde vinterdager. Suppen har en deilig fyldig konsistens.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, fløte, kokosmelk, krydder- og urter. Suppen er glutenfri.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Tilsett gjerne en proteinkilde. Vi foreslår reker, stekt kylling- eller kyllingkjøttdeig, kamskjell, torsk eller bacon (med sistnevnte = fet-tallerken)

Pris, mengde: 49 kroner for 1 liter. Det står på posen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Les også: Slakter lettbrus-myte

Creamy Curry Soup - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Suppen dufter deilig av kokos og aromatiske krydder. Den har en silkemyk konsistens og deilige hete smaker som varer lenge. Smaken av kokos er fremtredende og gir en eksotisk smaksopplevelse og gode minner fra det Thailandske kjøkken.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, melk, eggeplomme, smør

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Vi foreslår stekt kylling, kyllingkjøttdeig eller bacon (med sistnevnte = fet-tallerken). Finhakket vårløk vil også smake godt.

Pris, mengde: 39,90 kroner for 1 liter. Det står på kartongen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3. Testens billigste suppe per dl.

Creamy Tomato Soup - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Suppen har en silkemyk og fyldig konsistens og tomatsmaken gir gode assossiasjoner til ferske solmodne tomater. Den er ikke for søt slik noen

tomatsupper kan være. En perfekt balanse mellom sødme og syre gir suppen en behagelig harmoni. Suppen har en behagelig undertone av hete krydder som gir suppen karakter.

Råvarer: Suppen inneholder hele 61 % tomater. De soltørkede tomatene gir suppen en deilig fyldig tomatsmak. Andre gode ingredienser er mascarponeost

Tallerkenmodell i TD-metoden: Litt tilsatt protein vil gjøre suppen mer mettende. Vi foreslår kokt egg. Da blir suppen en Fet-tallerken (skalatenking).

Pris, mengde: 41,10 kroner for 1 liter. Det står på kartongen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Italian Minestrone Soup - Knorr - Terningkast: 5

Smak, konsistens: Fyldig konsistens med mange gode biter grønnsaker, pasta og

erter som har god tyggemotstand. Kraftig smak av tomat og buljong med litt hete. Tomatsmaken minner litt for mye om tomatpuré, noe som gjør tomatsmaken litt skarp. Suppen har god syrlighet. Den oppleves noe salt selv om saltinnholdet er i den lave enden i denne smakstesten.

Råvarer: Ekte råvarer som grønnsaker, hvorav 79 prosent fra bærekraftig landbruk, krydderurter, pasta. Lavt innhold av sukker og salt.

Siden dette er en grønnsakssuppe, dominerer karbohydratene. Den fyldige konsistensen og de mange bitene i suppen gjør at suppen oppleves som mettende

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Tilsett gjerne en proteinkilde. Vi foreslår en god klatt mager kesam midt i suppe, eller litt tilsatt stekt kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet. Rømme eller bacon vil også smake godt (med de to sistnevnte = fet-tallerken)

Pris, mengde: 48,00 for 570 gram, 2 små porsjoner.

Les også: Hamburgeren ser ikke ut som på bildet

Kjøttsuppe - Fjordland- Terningkast 4

Smak, konsistens: Mild og fyldig suppe med god sødme fra grønnsakene. Ikke

for salt. Kjøttbollene er milde og myke. Grønnsakene var nesten sundkokte og det var vanskelig å smake forskjellen på de ulike grønnsakene.

Råvarer: Råvarer fra grønnsaker og kjøtt, Kjøttbollene kunne gjerne vært mindre spedd. Pluss for at det også er rent kjøtt i suppen. Det kunne gjerne vært mer kjøttboller og kjøtt i suppen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken

Pris, mengde: 39,50 for 350 gram 1 porsjon

Fiskesuppe - Fjordland - Terningkast 3

Smak, konsistens: Suppen har en fyldig og kremet konsistens og en behagelig

sødme. Ikke for salt. Melsmak trekker ned smaksopplevelsen. Det var til sammen 4 litt større fiskebiter i suppen. De var svært tørre og reduserte smaksopplevelsen betydelig. Grønnsakene var nesten sundkokte og var er vanskelig å smake forskjellen på de ulike grønnsakene.

Råvarer: Råvarer som helmelk, fisk, crème fraîche og grønnsaker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken

Pris, mengde: 41,40 for 350 gram 1 porsjon. Testens dyreste per 100 g

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Rettssak innledet mot Catalonias regionale president11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08 Togreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11 Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09 Demonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10 Fossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40 UEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06 Politiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00 Elvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54 Dette skjedde i natt05:51 Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:47 Rouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59 USA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19 Få opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19 Barns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11 Eksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08 Dobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07 Chiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31 Bolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen
Siste nytt
12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkRettssak innledet mot Catalonias regionale president11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08ReiseTogreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11PengerSelvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09VerdenDemonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10VerdenFossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40SportUEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06VerdenPolitiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00NorgeElvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54NorgeDette skjedde i natt05:51NorgeLundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:47VerdenRouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59VerdenUSA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19NorgeFå opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19VerdenBarns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11VerdenEksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08NorgeDobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07PolitikkChiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31PolitikkBolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen
Populært