Meny

Helseinspirator tester ferdigretter:

Stor test av ferdigsupper

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem ferdigsupper fikk terningkast 6!

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilke ferdigretter som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere produkter med gode råvarer og ikke alt for mye sukker, salt og tilsetningsstoffer.

Ferdigsupper er en av de nye varegruppene som dukker opp i stadig flere varianter i dagligvarehandelen. Hvordan er kvaliteten på disse? Kan de være et fullverdig måltid? Trine tester…

Om testen:

Helseinspirators vurdering: Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matkritiker og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  1. Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  2. Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  3. Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreduksjonsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele? Har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metodens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator.
  4. Pris og mengde

Smakstesten

Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

Suppene holdt jevnt over en svært god kvalitet med et høyt innhold av rene råvarer og lite sukker, salt og tilsetningsstoffer. De fleste suppene var grønnsaksbaserte og vil ikke alene gi en langvarig metthet. På disse suppene har vi foreslått å tilføye en proteinkilde for å gjøre suppen mer mettende. Dårligst ut kom Fjordland sine supper, kjøttsuppe og fiskesuppe. Råvarene var gode, men konsistensen på grønnsakene og fisken var ikke særlig tiltalende. Flere av suppene hadde «ummmm-faktoren» og påkalte fornøyde smil. Våre favoritter ble Creamy Curry Soup og Creamy tomato soup fra Knorr. De var også de rimeligste suppene i testen.

Les også: Nordmenns spisemønster: Restemandag, fisketirsdag, tacofredag og søndagsmiddag

Her er testen:

Paprika & Zucchini - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Tykk og fyldig suppe. Mild og balanser smak med en liten het

undertone. Små biter av zuccini og paprika gir en god konsistens. Behagelig ettersmak som varer.

Råvarer: Økologiske råvarer. Naturlige råvarer som grønnsaker, fløte og fåreost

Tallerkenmodell i TD-metoden: Suppen er med litt tilsatt protein en mager-tallerken. Vi foreslår en god klatt mager kesam midt i suppe.

Pris, mengde: 42,90 kroner for 570 gram, 2 små porsjoner

Spicy søtpotetsuppe - Remas suppeserie - Terningkast 6

Smak, konsistens: Fyldig og smaksrik suppe med en deilig undertone av ingefær

og hete krydder. Likevel mild og velbalansert i smak. Fin syrlighet som balanserer sødmen fra søtpoteten.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, fløte, extra virgin olivenolje, krydder- og urter.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Suppen er med litt tilsatt protein en mager-tallerken. Vi foreslår reker, stekt kylling- eller kyllingkjøttdeig, svinefilet eller torsk.

Pris, mengde: 49 kroner for 1 liter. Det står på posen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Les også: To av tre sier de spiser sunn frokost

Indisk Kyllingsuppe - Remas suppeserie - Terningkast 6

Smak, konsistens: Smaksopplevelsen begynner allerede når den aromatiske duften av curry og lime når luktesansene. Smaken er rik og gir et skikkelig

smakstrøkk med en deilig balanse mellom det søte, hete og syrlige. Dette er en suppe å varme seg med på kalde vinterdager. Suppen har en deilig fyldig konsistens.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, fløte, kokosmelk, krydder- og urter. Suppen er glutenfri.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Tilsett gjerne en proteinkilde. Vi foreslår reker, stekt kylling- eller kyllingkjøttdeig, kamskjell, torsk eller bacon (med sistnevnte = fet-tallerken)

Pris, mengde: 49 kroner for 1 liter. Det står på posen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Les også: Slakter lettbrus-myte

Creamy Curry Soup - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Suppen dufter deilig av kokos og aromatiske krydder. Den har en silkemyk konsistens og deilige hete smaker som varer lenge. Smaken av kokos er fremtredende og gir en eksotisk smaksopplevelse og gode minner fra det Thailandske kjøkken.

Råvarer: Rene råvarer som grønnsaker, melk, eggeplomme, smør

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Vi foreslår stekt kylling, kyllingkjøttdeig eller bacon (med sistnevnte = fet-tallerken). Finhakket vårløk vil også smake godt.

Pris, mengde: 39,90 kroner for 1 liter. Det står på kartongen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3. Testens billigste suppe per dl.

Creamy Tomato Soup - Knorr - Terningkast 6

Smak, konsistens: Suppen har en silkemyk og fyldig konsistens og tomatsmaken gir gode assossiasjoner til ferske solmodne tomater. Den er ikke for søt slik noen

tomatsupper kan være. En perfekt balanse mellom sødme og syre gir suppen en behagelig harmoni. Suppen har en behagelig undertone av hete krydder som gir suppen karakter.

Råvarer: Suppen inneholder hele 61 % tomater. De soltørkede tomatene gir suppen en deilig fyldig tomatsmak. Andre gode ingredienser er mascarponeost

Tallerkenmodell i TD-metoden: Litt tilsatt protein vil gjøre suppen mer mettende. Vi foreslår kokt egg. Da blir suppen en Fet-tallerken (skalatenking).

Pris, mengde: 41,10 kroner for 1 liter. Det står på kartongen at den rekker til 4 porsjoner, men er mer passelig for 3.

Italian Minestrone Soup - Knorr - Terningkast: 5

Smak, konsistens: Fyldig konsistens med mange gode biter grønnsaker, pasta og

erter som har god tyggemotstand. Kraftig smak av tomat og buljong med litt hete. Tomatsmaken minner litt for mye om tomatpuré, noe som gjør tomatsmaken litt skarp. Suppen har god syrlighet. Den oppleves noe salt selv om saltinnholdet er i den lave enden i denne smakstesten.

Råvarer: Ekte råvarer som grønnsaker, hvorav 79 prosent fra bærekraftig landbruk, krydderurter, pasta. Lavt innhold av sukker og salt.

Siden dette er en grønnsakssuppe, dominerer karbohydratene. Den fyldige konsistensen og de mange bitene i suppen gjør at suppen oppleves som mettende

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken. Tilsett gjerne en proteinkilde. Vi foreslår en god klatt mager kesam midt i suppe, eller litt tilsatt stekt kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet. Rømme eller bacon vil også smake godt (med de to sistnevnte = fet-tallerken)

Pris, mengde: 48,00 for 570 gram, 2 små porsjoner.

Les også: Hamburgeren ser ikke ut som på bildet

Kjøttsuppe - Fjordland- Terningkast 4

Smak, konsistens: Mild og fyldig suppe med god sødme fra grønnsakene. Ikke

for salt. Kjøttbollene er milde og myke. Grønnsakene var nesten sundkokte og det var vanskelig å smake forskjellen på de ulike grønnsakene.

Råvarer: Råvarer fra grønnsaker og kjøtt, Kjøttbollene kunne gjerne vært mindre spedd. Pluss for at det også er rent kjøtt i suppen. Det kunne gjerne vært mer kjøttboller og kjøtt i suppen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken

Pris, mengde: 39,50 for 350 gram 1 porsjon

Fiskesuppe - Fjordland - Terningkast 3

Smak, konsistens: Suppen har en fyldig og kremet konsistens og en behagelig

sødme. Ikke for salt. Melsmak trekker ned smaksopplevelsen. Det var til sammen 4 litt større fiskebiter i suppen. De var svært tørre og reduserte smaksopplevelsen betydelig. Grønnsakene var nesten sundkokte og var er vanskelig å smake forskjellen på de ulike grønnsakene.

Råvarer: Råvarer som helmelk, fisk, crème fraîche og grønnsaker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Nøytral-tallerken

Pris, mengde: 41,40 for 350 gram 1 porsjon. Testens dyreste per 100 g

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:20 Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05 – Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00 20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56 Kinas president krever gransking etter eksplosjon i Kina04:54 FpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28 Indonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07 CCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05 Sp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17 Oljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10 Minst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep02:14 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Lan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Charlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55 Jubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54 Johaug: – Denne helgen passer meg minst07:36 Flere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36 Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33 IS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31 Bitre trusler mot brexitmotstander07:10 Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00 Syklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59 To skadd etter knivstikking i Horten05:56 Oxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Flere amerikanere vil ha økt innvandring05:30 NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13 Rødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe
Siste nytt
05:20NorgeFrp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05Verden– Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00Norge20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56VerdenKinas president krever gransking etter eksplosjon i Kina04:54NorgeFpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28VerdenIndonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07VerdenCCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05NorgeSp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17NorgeOljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10VerdenMinst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep02:14VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkLan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeCharlie (22) døde etter krasj med vogntog08:55PolitikkJubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54SportJohaug: – Denne helgen passer meg minst07:36NorgeFlere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36PolitikkSjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33VerdenIS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31PolitikkBitre trusler mot brexitmotstander07:10NorgeMann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00VerdenSyklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59NorgeTo skadd etter knivstikking i Horten05:56VerdenOxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFlere amerikanere vil ha økt innvandring05:30PengerNHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13PolitikkRødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe
Populært