Billige, gode og enkle middagsretter

Billig og godt: Torsk på purreseng. Foto: Bård Eek
Billig og godt: Torsk på purreseng. Foto: Bård Eek
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner både gode tips og fine oppskrifter for å spise billig i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er vel noen og enhver av oss som har brukt litt vel mye penger til jul og nyttår, og følgelig er tvunget over på sparebluss i januar. Du har allikevel lyst til å kunne spise deg mett på velsmakende mat selv om lommeboken er ganske så slunken. Det er nemlig mange råvarer som er billige. Vi kommer til unnsetning.

Hva er billig?

Det meste av det vi kan kalle stivelse eller «fyllmasse» er billig. Her snakker vi om poteter, pasta og ris. Både bønner og linser billige, og de byr også på proteiner. Legg til brød, så er vi godt i gang.

Det aller meste av grønnsaker er billig, både løk, hvitløk og purre, samt gulrot, selleri og kålrot. Broccoli, blomkål, erter, tomater og agurk er heller ikke dyrt. Pakker med ferdig frosne grønnsaker er også veldig rimelig.

Les også: Styr unna brødkurven og ta på saus selv

Hva er dyrt?

Mye av kjøtt, fjærkre, fisk og skalldyr er forholdsvis dyrt, ihvertfall sammenlignet med de tingene vi har nevnt ovenfor. Men samtidig kan du ofte finne både kjøttdeig, kyllingbryst og laks på tilbud, og da er prisen slett ikke avskrekkende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du trenger heller ikke gjøre «proteinet» til hovedaktør i middagsretten din. Du kan lage en (nesten) vegetarisk rett og for eksempel smaksette den med sprøstekte baconterninger eller reven ost.

For å sette litt smak, er det også godt å ha i litt kraft, og har du ikke kraft for hånden, bruker du bare buljongterninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da vet du litt om hva som er billig å handle inn. For å gi deg litt inspirasjon i matlagingen, har vi lagt ved et knippe fine oppskrifter på rimelige og velsmakende retter nedenfor.

Les også: Hvem inviterer du på middag når venneparet har skilt lag?


Pasta med erter og bacon

Enkel italiensk mat har aldri vært enklere.

Til 4 porsjoner

Foto: Christopher Sjuve
Foto: Christopher Sjuve
  • 350 g Erter
  • 12 skiver Bacon
  • 600 g Pasta
  • 200 g Ricotta
  • 2 ss Smør
  • 5 ss Parmesan

Se hele oppskriften


Torsk på purreseng

Hverdagsmiddag skal gå raskt og være smakfullt. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingredienser:

Foto: Bård Eek
Foto: Bård Eek
  • 2 ss Smør
  • 1 stk Purre
  • 3 dl Matfløte
  • 2 ts Karri
  • 800 g Torskefilet
  • 1 ts Salt
  • 0.5 ts Pepper
  • 2 stk Egg
  • 2 stk Tomat
  • 2 ss Gressløk

Se hele oppskriften


Grønn suppe med erter og purre

Enklere suppe er vanskeligere å lage.

Til 4 porsjoner

Foto: BBC Lifestyle
Foto: BBC Lifestyle
  • 1 stk Purre
  • Olje/smør til steking
  • 250 g Asparges
  • 1 dl Bønner
  • 1 dl Erter
  • 75 ml Kyllingkraft
  • 100 g Fetaost
  • Mynte, frisk
  • Sitronskall

Se hele oppskriften


Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Til 4 porsjoner

Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Foto: Marit Røttingsnes Westlie
  • 1 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 ts Oregano tørket
  • 0.5 ts Chilipulver
  • 1 ts Salt og nykvernet pepper
  • 2 stk Tomatboks
  • 1 ts Sukker
  • 2 dl Vann
  • 4 skiver Brød
  • 50 g Ost, revet


Les også:

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no