Test av 99 kaffemaskiner: De beste kaffemaskinene til enhver anledning

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Enten du liker kaffe fra trakter, espresso eller kapselkaffe, vil du i denne store samletesten finne oversikt over det ypperste som finnes på markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Best i test er den halvautomatiske espressomaskinen DeLonghi Scultura ECZ351 . Den lager god kaffe med fin crema og konsistens, og maskinen er enkel å bruke. Den blir testvinner til tross for at tre andre maskiner får høyere score, fordi disse tre er blitt testet av kun én kilde hver. Av de helautomatiske er Melitta Varianza CSP best.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Blant kaffetrakterne er det OBH Nordica Legacy 2403 , Siemens TC86303 og Braun KF 610 som får høyeste poengsum. De er alle brukervennlige og brygger god kaffe, mens det er Siemens- og OBH Nordica-trakteren som får mest skryt for bryggetid.

Den beste kapselmaskinen er Nespresso Pixie D60, som lager god kaffe og er enkel å bruke.

Hvilken maskin passer for deg?

Som et av de aller største landene når det gjelder kaffedrikking, er kaffemaskinen uunnværlig i mange norske hjem. Mange ønsker å lage seg god kaffe i hverdagen så vel som til spesielle anledninger. Uansett hvilken bryggemetode du velger, er det i hovedsak tre ting som avgjør hvor god smaken blir, og det er: friskt vann, riktig temperatur og fersk kaffe. Blir kaffen liggende for lenge, vil oksygen bryte ned aromastoffene i kaffen, og derfor bør den alltid oppbevares i en lufttett pose.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I denne samletesten finner du kaffetraktere , espressomaskiner og kapselmaskiner i flere priskategorier, slik at du kan sammenligne testresultater for flere kaffemaskintyper, uansett størrelse på lommebok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Benytter man kaffekapsler er disse forseglet, og de holder seg derfor lengre. Skal man ha et stort middagsselskap, er det både dyrt og tidkrevende å lage espresso til alle, da kan en kaffetrakter eller presskanne være mer hensiktsmessig.

Vil du i stedet se testresultatet av bare én av kaffemaskintypene?

Bestemt deg for at du skal ha en trakter? Se samlet test av alle kaffetrakterne her.

Liker du espresso best? Her ser du espressomaskinene samlet i én test.

Vil du heller ha kapselkaffe? Se samletesten av alle kapselmaskinene.

Hva smaker best?

Når det kommer til espressomaskiner finnes det i hovedsak to typer: de som brukes med kapsler og de man bruker med kaffebønner. Det er delte meninger om hvilken disse maskinene som lager best kaffe, og om espressomaskiner lager bedre kaffe enn eksempelvis presskanne eller mokkakanne. Svarene man finner er nok ofte relatert til smak og behag, samt hvor mye tid, penger og energi man er villig til å investere i en god kopp kaffe.

Kaffeekspert og verdensmester i barista Tim Wendelboe skriver i et innlegg for Aftenposten om hvordan god kaffe er som god mat: er den laget ordentlig fra bunnen på ferske råvarer, gir det en annen smaksopplevelse enn ferdig- og posemat.

Saken er først publisert på Test.no