Mette-Marit ville lage Heidis pepperkakehus

Heidi Langli Lie postet det fantastiske pepperkakehuset sitt på Instagram, og fikk en telefon fra Slottet som ba om oppskriften.
Heidi Langli Lie postet det fantastiske pepperkakehuset sitt på Instagram, og fikk en telefon fra Slottet som ba om oppskriften. Foto: NTB scanpix/ Instagram
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tok Heidi Langli Lie fem uker å lage pepperkakehuset. Men når Slottet så ringer for å få oppskriften, da er det nok verdt innsatsen. – Vanvittig artig, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at jobben var gjort og pepperkakehuset sto klart, postet Heidi Langli Lie selvsagt et skrytebilde av sitt verk på Instagram.

Det endte med at Slottet ringte for å få noen tips og oppskriften. Nå kan det ende med at kronprinsparet kan hygge seg med et lignende hus på Skaugum i julen.

- Det er vanvittig artig. Det er så artig at jeg ikke kan få sagt det, sier pepperkakemesteren til Adressa som søndag forteller den fantastiske historien.

Lie trodde først at det var broren som ringte en tulletelefon, men etter hvert forsto hun at det faktisk var en medarbeider ved Det kongelige slott hun snakket med.

– Kronprinsessen så dette flotte pepperkakehuset på Instagram og hadde lyst å forsøke å lage et tilsvarende selv. Derfor tok vi kontakt med vedkommende, sier kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold-Reitan ved Slottet til Adressa.

De strategiske målene for huset er 70 centimeter høyt og en vekt på 17–18 kilo - med pynt.