Tillitsvalgte i Mattilsynet slår alarm:Kan ikke garantere at årets juleribbe er trygg

– Med disse kuttene frykter vi at kontrollen av blant annet juleribba blir mangelfull, advarer Terje Olsen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Mattilsynet.
– Med disse kuttene frykter vi at kontrollen av blant annet juleribba blir mangelfull, advarer Terje Olsen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Mattilsynet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette får dramatiske konsekvenser for Mattilsynets samfunnsoppdrag, mener John Leirvaag, leder i NTL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den krasse advarselen kommer etter at regjeringspartiene Høyre og Frp sammen med Venstre og KrF har kuttet ytterligere 25 millioner kroner i støtte til Mattilsynet. Til sammen vil Mattilsynet få barbert sine budsjett med 65 millioner kroner i 2018, melder ANB.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) Foto: NTB scanpix
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) Foto: NTB scanpix

– Mangelfull kontroll

Bekymringen deles av Terje Olsen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Mattilsynet. Han frykter at de store kuttene vil medføre at kontrollen av juleribba blir mangelfull, og understreker at politikerne må stå ansvarlig for dette.

– Så lenge ressursene til å etterleve regelverket og utføre kjøttkontroller blir svekket, er det også usikkert om forbrukerne i framtiden vil få en trygg juleribbe, advarer han.

Dale avvise anklagene

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) avviser advarslene, og mener kritikken er grunnløs.

– Mattryggheten i Norge er og vil bli prioritert. Det kan forbrukeren ta for gitt, forsikrer Frp-statsråden overfor ANB.

Les også: MDG vil forby kjøtt på billigsalg

Dette skal du drikke til ribbe

Slik steker du ribbe