Årets beste juleøl – del 2

Liker du julepudding og lussekatter? Da finner du noe som passer for deg her!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi fortsetter ferden gjennom årets beste juleøl med nye utvalgte øl. Gikk du glipp av den første delen finner du den her: Det beste juleølet 2017 – del 1

Amundsen Bryggeri Christmas Pudding

Dette fascinerende og smaksrike ølet minner mest om en krysning mellom sjokoladepudding og karamellpudding i flytende form. Fargen er mørk rødbrun og skummet er tykt og mørkt. Duft av karamell, sjokolade og iskaffe. Smaken er søtlig med masse karamell og sjokolade. Noe bær og sirup er det også i dette ølet. Fin fylde og en lett krydret bitterhet i avslutningen. Dette er et godt dessertøl med masse sjarm. Et øl man gjerne drikker flere av.
Amundsen Bryggeri Christmas Pudding - Alkohol 4,7 % - 0,33 l – butikkøl

Berentsens Julefnugg

Bryggerhuset Berentsens har også fått flere varianter som har blitt klassiskere i juleøltester. Julefnugg er et av ølene som treffer smaksløkene til mange. Årets versjon er i samme lesten som tidligere med duft av sjokolade, vanilje og røde bær. Smaken er fyldig og bærer preg av en god maltbunn. Godt med kullsyre og lav bitterhet. Ettersmaken har mye maltsødme i seg. Et sikkert valg hvis du ønsker et godt juleøl med mye smak og hyggelig pris.
Berentsens Julefnugg - Alkohol 6,5 - 0,33 l – kr. 49,80

Bryggerhuset Lusekatt trippel

Her må det innrømmes at dette ikke er et ordinært juleøl, men det er kanskje et av årets mest spesielle. Hvis du er ute etter et klassisk juleøl med alt det man forbinder med det så vil du kanskje bli litt skuffet. Dette smaker rett og slett noe helt for seg selv. Bryggerhuset leverte i fjor kokosmakronstout, som også finnes på markedet i år. Årets Lussekatt Trippel er rett og slett en belgisk trippel krydret med det man benytter i lussekattbakst - kardemomme, safran og rosin. Smaken er spesiell, men det er artig og herlig innovativt. Ikke server dette til julemiddagen, men prøv det for seg selv. Det er mye god julestemning for de som tenker litt utenfor boksen her. Mye kryddersmak og endel alkoholpreg. Hva kommer neste år? Marsipangrisøl eller pepperkakeøl? Vi venter i spenning.
Bryggerhuset Lusekatt trippel - Alkohol 9,0 % - 0,33 l – kr. 59,90