Nordmann helt til topps i VM i tapas

Øyvind Bøe Dalelv kan nå smykke seg med tittelen verdensmester i tapas. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Øyvind Bøe Dalelv kan nå smykke seg med tittelen verdensmester i tapas. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bodøværing Øyvind Bøe Dalelv utkonkurrerte deltakere fra 15 land og stakk av med seieren i den internasjonale tapaskonkurransen i Valladolid i Spania. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale tapasonkurransen er ifølge Norges sjømatråd under beskyttelse av Det kongelige spanske Gastronomiske Akademi og har høy prestisje i tapasens hjemland Spania.

Vinneren Øyvind Bøe Dalelv, som til daglig er sous chef på Statholdergaarden, fikk toppscore hos den spanske juryen for sin tørrfisk under gårsdagens konkurranse.

I tillegg til tittelen som verdensmester, vant Dalelv en skulptur og en pengepremie på 6.000 euro, tilsvarende rundt 56.000 norske kroner.

-Tørrfisk fra Lofoten står meg veldig nært. Det er en utrolig spennende råvare å jobbe med, sier tapasvinneren.

Juryen begrunner vinnervalget med at tapasen bringer fram et tydelig inntrykk og smak av det norske havet.

– Retten klarer på en balansert måte å bringe fram de enkelte ingrediensenes karakteristiske smaksegenskaper i en balansert kombinasjon – som kan smakes i et jafs, heter det i begrunnelsen.

Dalelv vant med den samme tapasretten årets Ganefryd, under konkurransen Årets kokk 2017. Tapasretten førte også til at han ble utnevnt til «årets tørrfiskambassadør for 2018" av Norges sjømatråd.

– Tørrfisk har vært et viktig satsingsområdet i hjemmemarkedet, og det er svært gledelig for tørrfiskens renommé at Øyvind vinner denne utmerkelsen, sier Sara Møllebakken i Norges sjømatråd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden