Kan bli priskrig på øl

<p>Vinmonopolet har kuttet ølprisen på merker med høyere alkoholprosent, og flere tror at også Rema kan komme til å senke prisene på noen av sine ølsorter for å vinne kunder tilbake  Foto: Berit Roald / NTB scanpix.</p>
Vinmonopolet har kuttet ølprisen på merker med høyere alkoholprosent, og flere tror at også Rema kan komme til å senke prisene på noen av sine ølsorter for å vinne kunder tilbake  Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Vinmonolpolet kutter ølprisene. Rema anbefales å gjøre det samme. Det kan gi priskrig på øl i butikkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag endres prisene på øl bare to ganger i året. Det skjer vanligvis i februar og i juli, og i motsetning til mange andre varer er det ikke lov å endre ølprisene fortløpende gjennom året.

Nå har Vinmonopolet kuttet ølprisen på merker med høyere alkoholprosent, og flere tror at også Rema kan komme til å senke prisene på noen av sine ølsorter for å vinne kunder tilbake, skriver Finansavisen.

Les også: Tsjekkisk firma selger «øl-fabrikk» til hjemmebruk

Ølbrygger Sverre Orm Øverland i Nøgne Ø og direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen har sett tegn til at prisene på øl er under press. De frykter at dagligvarehandelen vil presse på leverandørene for å levere billigere øl.

– Jeg er litt forundret over at det er nettopp Vinmonopolet som går i bresjen for denne prisreduksjonen, sier Nome til avisen.

Ifølge professor Runar Døvig ved Høyskolen Kristiania bør Rema senke prisen på øl og mineralvann for å ta tilbake tapte markedsandeler. 2017 har vært et tungt år for Rema 1000 etter at de prioriterte noen bryggerier fremfor andre.

– Literprisen på øl bør ligge på 40 kroner, ikke 60 til 100 som i dag, sier Døvig til Dagbladet.

Les også: To øl kurerer smerten bedre enn piller

Personvernpolicy