Laveste vinproduksjon i Europa på 36 år

I Frankrike har produksjonen sunket med 18 prosent sammenlignet med i fjor, mens Italia opplever en nedgang på hele 26 prosent!
I Frankrike har produksjonen sunket med 18 prosent sammenlignet med i fjor, mens Italia opplever en nedgang på hele 26 prosent! Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hagl, tørke og ekstremvær har rammet årets druehøst i Europa. Produksjonsnivået kommer til å bli det laveste siden 1981.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den europeiske bondeorganisasjonen Copa-Cogeca meldte tirsdag at ekstremvær har svekket årets avling med 14 prosent. Enkelte steder har så mye som en tredel av avlingen gått tapt. Vinproduksjonen er dermed nede på 145 millioner hektoliter i år.

Det er den laveste vinproduksjonen i Europa siden 1981.

– De to største vinprodusentene, Frankrike og Italia, er hardt rammet, sier formannen for Copa-Cogenas vindivisjon Thierry Coste.

Les også: Vintyver brukte Paris' katakomber

I Frankrike har produksjonen sunket med 18 prosent sammenlignet med i fjor. Italia opplever på sin side en nedgang på hele 26 prosent.

– Vinkvaliteten er fortsatt veldig høy. Kombinasjonen av høy kvalitet og lav kvantitet kan føre til en prisøkning, sier Coste.

EU vinproduksjon utgjør snaue 60 prosent av verdens totale produksjon.

Les også: Hva skal du drikke til fårikål?