Denne maten forlenger livet
Kalorifattig kost endrer cellenes DNA.
Buksene vil stramme mindre dersom du spiser mye grønnsaker og mindre kaker. Men færre bilringer er ikke den eneste fordelen ved å spise magert, skriver Videnskab.dk.
Sjansen for at du får et langt liv er sannsynligvis høyere hvis du begrenser kalori-inntaket ditt, viser ny forskning.
Forklaringen ser ut til å ligge dypt i cellene våre.
I studien har amerikanske forskere gjort forsøk som tyder på at et kalorifattig kosthold forårsaker endring i cellenes DNA. Endringene ser ut til å være forbundet med lengre liv både hos mus og aper.
Les også: Overraskende prisfall på mat og drikke
Forskerne fra Temple University i Philadelphia, USA, konkluderer med at den samme celle-mekanismen sannsynligvis gjelder hos mennesker.
- Vi har visst lenge at en kalorifattig diett forlenger livet til levende organismer som gjær, mus og bananfluer. I dette studiet viser forskerne at det samme gjør seg gjeldende hos aper og sannsynligvis hos mennesker, sier Mansour Akbari, ved Københavns Univsersitetssenter for sunn aldring.
Denne saken har tidligere vært publisert på hegnar.no.