Meny

Friske og spenstige nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordlandsstemning og syrlige blåbær er temaet for helgens ølnyheter.

Denne gangen blir det mange nye og spennende øl fra Nordland fylke. Men vi starter helgens anbefalinger med et nytt og spenstig øl fra Fredrikstad:

Ego brygghus Blåweiss

I en nedlagt gammel mølle, ved bredden av Glomma, finner du det lille bryggeriet Ego brygghus. Dette bryggeriet imponerte stort med sine juleøl i fjor.

Denne gangen har vi smakt på en variant av berliner weisse fra bryggeriet. Med det klinkende navnet Blåweiss så kommer det kanskje ikke som en overraskelse at bryggeriet har valgt å tilsette brygget en god dose blåbær. Fargen er blårosa og skummet er i samme linje.

Smaken er syrlig og frisk med et tydelig preg av meklesyrebakteriene som er brukt under bryggingen – og mye blåbær. Dette ølet har, som stilen tilsier, et lavt alkoholinnhold. Smaken er uansett såpass markant og tydelig at det ikke oppleves som et lett-øl.

Ego Blåweiss er både leskende og lett, og vil utvilsomt fungere veldig godt på verandaen i vårsolen.
Ego Brygghus Blåweiss - Alkohol 3,6 % - 0,5 l – Butikkøl

Les også:  Drikke som passer til skreien

Bådin Hopen

Bodøbryggeriet Bådin påstår at Bodø starter der flyene lander og slutter i Hopen. Nå er dette forhåpentligvis ikke øya Hopen utenfor Svalbard de snakker om, men mest sannsynlig en plass i Bodø som visstnok er mest kjent for sin brede bru.

Ølet slippes i polets utvalg i disse dager og er et friskt og smaksrikt øl hvor det er dosert velvillig med humler.

Fargen er lys kobber og skummet er kritthvitt med meget godt hold. Dufter av humler med sitrus, tropiske frukter og kvae. Hopen har middels maltsødme og masse humle.

Fremstår som både myk og bitter med en god og lang ettersmak. Noe karamell og bær, men mest sitrus, gresskar og tropiske frukter.
Bådin Hopen – Alkohol 6,9 % - 0,33 l – kr. 47,10

Les også:  Syrlig og fruktig fra Qvart Ølkompani

Bådin Nordlandspale

Dette er en nyhet fra Bådin bryggeri i butikklassen. Navnet tilsier at man her ønsker å omfavne hele fylket – og ikke bare de svært så lokalpatriotiske bodøværingene.

Ølet har lys kobberfarge og kritthvitt skum med godt hold. Også denne har en god dose humle, noe som duften også bærer preg av. Smaken er myk med noe karamell og mye humle.Dette ølet er såpass friskt og smaksrikt, samtidig som det er relativt lett og mykt, at det fort kan bli en sommerfavoritt for mange.

Nytes antageligvis best i en lys nordlandsnatt med utsikt mot Landego.
Bådin Nordlandspale – Alkohol 4,7 % - 0,33 l – Butikkøl

Les også:  Bodøs stolthet på flasker

Bådin Saltstraumen

Denne måtte vel bare komme fra Bådin før eller senere. Naturfenomenet utenfor Bodø har i århundrer fascinert tilreisende, og har også krevd sine ofre.

Verdens sterkeste tidevannsstrøm fortjener så absolutt sitt eget øl. Fargen er lys gyllen og skum er det i store mengder. Ølet er brygget i saisonstilen og har krydder, brød, litt appelsin og noe blomster i duften.

Smaken er frisk, med mye kullsyre og en lang frisk ettersmak med brød og krydder.

Nyheten Bådin Saltstraumen er et friskt øl som vil passe som en forfriskning eller til selvfangede fisker i Saltstraumen.
Bådin Saltstraumen – Alkohol 4,7 – 0,33 l – Butikkøl

Les også:   Kraftfulle og rocka øl

Lofotpils Nordlands IPA

Vi er ikke helt ferdig med Nordland fylke enda. Også bryggeriet Lofotpils kommer med en spenstig nyhet: Nordlands IPA.

Dette er et kraftig øl med masse smak og kraft. Samtidig er det et IPA-øl som klarer å finne en god balanse mellom humle og malt. Fargen er lys kobber og ølet har hvitt skum med godt hold. Duften preges naturlig nok av mye humle: Sitrus, papaya, furu og litt karamell.

Smaken er veldig myk og rund takket være det fine maltpreget. På toppen av dette ligger et fint humlepreg med en lang og bitter ettersmak.

Dette er et av de aller beste øl vi har smakt fra bryggeriet Lofotpils.
Lofotpils Nordlands IPA – Alkohol 8,0 % - 0,33 l

Les også: 

Lyst, lett, surt og søtt!

Fra LITE til MYE

Øl for vinter og vår

Helse og livsstil
Populært