Meny

Norsk Kraftkar er verdens beste ost

Norsk Kraftkar fraTingvollost er kåret til verdens beste ost. Foto: Tingvollost/Matmerk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Tingvollost vant onsdag overraskende tittelen World Champion for sin blåmuggost Kraftkar.

Den lokale osteprodusenten fra Torjulvågen på Nordmøre danket ut alle konkurrentene fra de internasjonale meierier da de ble kåret til produsent av verdens beste ost. Den 29. World Cheese Awards arrangeres i den spanske byen San Sebastian, og den norske blåmuggosten slo to spanske oster på oppløpet.

– Jeg er helt målløs, dette er helt fantastisk for en liten familiebedrift som Tingvollost, sier styreleder Gunnar Waagen, som selv var til stede og mottok prisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Styreleder i Tingvollost, Gunnar Waagen, med premien etter at den norske osteprodusenten Tingvollost onsdag vant overraskende tittelen World Champion for sin blåmuggost Kraftkar. Foto: Privat / NTB scanpix

Gårdsmeieriet i Torjulvågen har slått kjente varianter som roquefort og stilton og mange flere, skriver lokalavisen Tidens Krav.

– Dette er jo uoppnåelig. Vi har fått flere priser for mange av ostene våre, men å smadre verdenseliten er noe en bare drømmer om, men aldri våger å tro, sier en lettere oppskjørtet daglig leder, Egil Smith-Meyer. Tingvollost er et familieeid gårdsmeieri som lager 20 tonn ost årlig, basert på melk fra egen gård.

Den nordmørske osten var altså favoritten blant 266 dommere fra 26 land, som totalt har vurdert 3.021 oster fra 31 land. Kraftkar har også tidligere vunnet store internasjonale konkurranser, og har blant annet gullmedaljer fra World Cheese Awards i 2011 og International Cheese Awards i 2013.

Les også:

Forskning: – Fet ost kan inngå i et sunt kosthold

Bakte horn med ost og skinke

Stor test av 19 typer revet ost - snittkarakter: 2,9

Helse og livsstil
Populært