Meny

Ti juleøl du ikke bør gå glipp av

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi fortsetter vår reise inn i juleølets magiske verden.

I år er utvalget enormt og denne uken er det ti nye varianter som presenteres. Blant disse finner du alt fra vanlige klassiske norske juleøl til massive porterøl med kraft og trykk.

Aass Premium Juleøl

Norges eldste bryggeri kommer med flere klassiske varianter i år. Sist smakte vi på det Aass Vellagret, denne gangen er det Premium som står på tur.

Med sine 6,5 % er dette et litt snillere øl, men fremdeles er det godt med smak. Ølet har dyp kobberrød farge og et fint skum med litt brunt i seg. Duften er preget av karamell, kaffe og litt krydder. Smaken er preget av god sødme, fin fylde og litt bitterhet. Brent karamell, kaffe og noe tørkede frukter.

Dette er et trygt og godt juleøl som er akkurat slik man forventer at et norsk juleøl skal smake. Godt til julematen og med akevitten.
Aass Premium Juleøl – Alkohol 6,5 % - 0,33 l

Les også:  Nå kommer Juleølet!

Austmann Vintersolverv

Krydrete øl kan gi veldig god julestemning, noe Austmann skaper med sitt Vintersolvervøl. Fargen er mørk rødbrun og ølet har et fint skum som holder seg godt i glasset.

Duften minner om en riktig godt krydret julekake med en god dose nellik og kardemomme. Her er det også godt med kaffe og karamell og litt honning og sitrus. Smaken er kraftig og krydrete med mørk sjokolade, god kaffe og litt røde bær. Dette ølet er ikke til julemiddagen, men det er et øl til å kose seg med.

Her finner du masse god julestemning og en veldig behagelig og lang ettersmak av julens krydder.
Austmann Vintersolverv – Alkohol 6,9 % - 0,33 l

Berentsens Jule Avec

Dette juleølet er kraftig både på smak og i styrke. Det er også et øl som det er lett å like. Fargen er mørk rødbrun og ølet har et fint brunlig skum med godt hold.

Dufter av kaffe, tørkede frukter, malt, en anelse sitrus og honning. Det er et tydelig alkoholpreg i både duft og smak, uten at dette blir sjenerende. Smaken er mektig med mye maltpreg. Her finner man sjokolade, fiken, kaffe, et hint av lakris og krydder.

Ølet er veldig varmende og aromatisk og fremstår som en avec. Berentsens Jule Avec er et kraftig øl som fortjener gode glass, rett temperatur – og god tid.
Berentsens Jule Avec – Alkohol 9 % - 0,33 l

Les også:  Nye øl på polet

CB Juleøl

Dette er et klassisk juleøl med de smaker man forventer av et slikt øl. Her har man ikke funnet opp kruttet på nytt, men satser heller på å lage et øl som skal passe til julematen og som smaker akkurat slik som man forventer av et godt norsk juleøl.

Fargen er dyp mahogni og skummet er fyldig og henger lenge i glasset. Dufter av karamell, vanilje, hint av sitrus og ørlite banan. Veldig klassisk i smaken, med god sødme og fylde. Mye karamell og litt krydret ettersmak med hint av sitrus.

Et balansert matøl som vil fungere godt til julens matretter.
CB Juleøl – Alkohol 6,5 % - 0,33 l

Ego Brygghus Juleøl Sterk

Dette juleølet kommer fra et relativt nytt mikrobryggeri som ligger litt utenfor Fredrikstad. Bryggeriet produserte sitt første øl i 2014 og kommer i år med juleøl i både butikk og polstyrke.

Det sterkeste juleølet er en kraftig opplevelse med masse smak. Fargen er mørk rødbrun og skummet er fyldig med godt hold og fin brunfarge. Duften er veldig aromatisk med sjokolade, kaffe, røyk og litt sitrus. Smaken er massiv og fyldig med masse godsaker som kaffe, røyk, sjokolade, litt sitrus, fiken og vanilje. Dette er virkelig et øl med mye smak.

Hvis du setter pris på svært smaksrike øl med masse deilig mørke malttoner så er dette et øl du bør få med deg. Ego Brygghus har med dette ølet levert et øl som er i toppklasse.
Ego Brygghus Juleøl Sterk – Alkohol 7 % - 0,5 l

Les også:  Drikk fra en utømmelig rødvinsfontene - helt gratis!

Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret

Med så mange rare og underfundige juleøl på markedet er det fort gjort å miste oversikten. Heldigvis er det fremdeles en god del klassiske juleøl som du kan være helt sikker på smaker slik du forventer et godt juleøl skal smake, og som passer til julematen.

Hansa Julebrygg er et slikt øl. Fargen er dyp rubinrød og skummet er litt brunt. Duften er preget av karamell, sjokolade, kaffe og litt vanilje. Ølet har en fin sødme og en behagelig bitterhet i avslutningen.

Smaker av karamell, sjokolade og litt tørkede frukter.
Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret – Alkohol 6,5 % - 0,33 l

Hornbeer Winterporter

Det er vel få ting som kan slå en skikkelig flott porter på en vinterkveld. Dette er et øl som er spesialdesignet for nettopp det.

En kraftfull porter som er toppet med en god dose honning er oppskriften det danske bryggeriet Hornbeer har for å få liv i forfrosne lemmer i vinterlandet. Ølet er svart og har lavt brunt skum. Dufter av masse kaffe, rosin, tørkede frukter og sjokolade. Smaken er preget av masse mørk malt, litt bitter sjokolade, kraftig kaffe og et sting av honning.

Dette er et øl som må serveres litt temperert for å få frem alle smaksnyansene. En veldig potent porter som gjerne kan nytes med litt god sjokolade.
Hornbeer Winterporter – Alkohol 8,6 % - 0,5 l

Les også:  EU forbyr gløgg «med no' godt i»

Kinn Thomasmesse

Et øl som dette må med i enhver seriøs juleølomtale. Det er rett og slett et av de aller beste juleøl du finner på det norske markedet.

Fargen er mørk rødbrun og skummet er lett brunlig. Mye duft av sjokolade, kaffe, rosiner, plomme, lakris og en god dose alkohol. Smaken er massiv, myk, kraftig og varmende. Kaffe, sjokolade og et fint og behagelig humlepreg er noe av det du finner i denne flotte flasken.

Dette er et øl som er skapt for å dele med gode venner foran en peis i en hytte. Det er også et veldig godt julegavetips til en god venn. Thomasmesse er rett og slett et fabelaktig godt juleøl i en akkurat passe stor flaske.
Kinn Thomasmesse – Alkohol 10,5 % - 0,75 l

Nøisom Olav den Heldige

En Imperial Stout er ikke det dummeste valget man kan ta når man skal kose seg en vinternatt. Mektig, varmende og veldig smaksrikt er en grei beskrivelse av denne øltypen.

Nøisom bryggeri slipper også i år ølet Olav den Heldige på markedet. Dette er en Imperial Stout med en fin liten dose med Habanerochili, akkurat nok til at det gir ølet et ekstra lite piff. Fargen er helt mørk og ølet har et lavt brunlig skum. Duften er preget av mye mørk malt, kaffe, vanilje, rosiner og litt pepper. Smaken er i samme retning med en meget varmende følelse.

Dette ølet kan oppleves som litt voldsomt i starten, men etter en liten stund i glasset så åpner det seg og smakene harmoniserer da veldig godt. Olav den Heldige er et skikkelig koseøl.
Nøisom Olav den Heldige – Alkohol 8,2% - 0,33 l

Poppels Julporter Tvåtusensexton

Det svenske bryggeriet Poppels befinner seg i Jonsred, et lite stykke utenfor Göteborg. Her brygger 15 ølentusiaster spennende øl i artige flasker – og i år kommer de med en fin liten juleporter som du finner i Vinmonopolets hyller.

Fargen på denne er helt svart og ølet har et fint skum med litt brunt i seg. Duften er preget av kaffe, røde bær, mørk sjokolade og ingefær. Smaken er myk og delikat med mye kaffe og bær.

Ølet er tilsatt ingefær, kanel og allehånde. Dette er gjort på en såpass elegant måte at det ikke tar over, men gir ølet et fint preg av julekrydder.
Poppels Julporter Tvåtusensexton – Alkohol 5,5 % - 0,33 l

Til helgen kommer vi med ti nye godbiter!

Les også: 

Mange knallgode viner på polet nå

Bensinstasjoner vil selge øl

Denne øl-bilen kjører uten sjåfør

Helse og livsstil
Populært