Meny

Nye og spreke øl på polet

Polet kommer med øl i mange forskjellige stilarter i juli. Foto: Arnie Stalheim

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig IPA, hveteøl og annet godt i julislippet.

Vi har allerede kommet med de ti beste vinkjøpene fra polslippet for juli. Nå er tiden kommet for ølene.

I basis, parti og test var det denne gang bare ti nye øl, men vi har plukket ut de fem beste av dem, og de finner du presentert nedenfor med nærmere omtale, samt hvilken mat som passer til.

Litt av hvert

Det var øl i ganske så forskjellige stiler polet kom med denne gang, og om vi skal lete etter noe fokus, så er det, i likhet med vinene, et sommerlig preg som gjelder.

Blant våre fem utvalgte, finner du to hveteøl, den ene i klassisk tysk stil, mens den andre har fått en humlebehandling mer i stil med en pale ale. En flott tripel er hisset opp med litt chili, mens en IPA er av det kraftige slaget. Vi har også med et interessant "hybrid" øl med amerikansk humle og belgisk gjær.

Sørg også å få med deg våre anbefalte sommerøl.


Flott tripel med diskret hete fra chili i ettersmaken:

Midtfyns Chili Tripel

Veil. pris: 59,90

Karakter: 90 / 100

Les hele testen


Et interessant og «hybrid» øl med amerikansk humle og belgisk gjær:

Aja Aurora Borealis

Veil. pris: 54,90

Karakter: 88 / 100

Les hele testen


En kraftig, men likevel velbalansert IPA:

Evil Cousin Double IPA

Veil. pris: 59,90

Karakter: 88 / 100

Les hele testen


Artig hveteøl med humle som i en pale ale:

Sólveig Nr. 25 Hoppy Weizen

Veil. pris: 38,90

Karakter:  86 / 100

Les hele testen


Tysk hveteøl i klassisk stil:

Darguner Weissbier

Veil. pris: 35,90

Karakter: 83 / 100

Les hele testen


Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Les også:

Sommerlig smak av øl

Fem friske og leskende øl

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus