Meny

Mattilsynet advarer mot spekepølser

Innpakket spekepølse. Foto: Mattilsynet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet advarer mot spekepølser fra Rogers spekemat og viltkjøtt, da de inneholder hestekjøtt med ukjent opprinnelse.

Spekepølsene er også produsert under ukjente hygieniske forhold, opplyser Mattilsynet , som ber folk kaste pølsene i søpla.

På etiketten fremgår det at pølsene er produsert av Vest-Torpa Dagligvare eller hos Kistefos viltkjøtt.

Spekepølsene har vært solgt direkte til forbruker gjennom Facebook-siden «Rogers spekemat og viltkjøtt», en side som nå er slettet. 

Mattilsynet skriver at pølsene også har vært solgt fra boden til Stabburmat AS i Trondheim, Moelv og på Gran – og det kan ikke utelukkes at pølsene også har vært solgt andre steder.

– Kast spekepølsene i søpla. De kan være helseskadelige, blant annet fordi vi ikke vet hvilke medisiner hestene har brukt, sier avdelingssjef i tilsynet, Bente Fauske.

Mattilsynet vet heller ikke om kjøttet kommer fra friske dyr. Spekepølsa også solgt under flere navn, som Roger'n pølsa, Roger pølsa fra Torpa, Rogers viltpølse, Viltsalami og Ølpølse.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus