Meny

Hylleblomstsaft

Denne saften kan dere lage nå

LYS SAFT: Saften av hylleblomst er lys, mens saften av selve bærene blir mørk rød. En deilig forfriskning i sommervarmen! Foto: Per Olav Sølvberg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det perfekte tidspunktet er nå på høysommeren når treet blomstrer.

Per Olav Sølvberg

Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".

Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.

Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.

Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Endelig! Sommeren er her! Trærne blomstrer og det bugner av saftige, solmodne bær!

Sommeren byr på nydelige smaker rett fra naturen.

Jordbær, blåbær, bringebær og rips - fins det noe mer sommerlig å putte i munnen?

Akkurat nå blomstrer hyllebærtrærne med sine små gulhvite blomster.

Duften kjennes på lang avstand, den er frisk søtlig – og minner om sol og sommer.

Når du først legger merket til treet så ser du det over alt.

Plukk med dere noen buketter hjem og på en enkel måte kan disse blomstene forvandles til den deiligste sommerdrikken som kan nytes på varme dager.

Les også: Den beste gule saften

Dere trenger:

  • Ca 40 buketter med hylleblomst
  • 2 liter vann
  • 700 g sukker
  • sitron
  • 1 pose sitronsyre

Skyll hylleblomsten under rennende vann. Legg dem i en kjele. Skjær sitronen i skiver og legg skivene i kjelen sammen med hylleblomstene. Kok opp 2 liter vann. Rør ut sukker og sitronsyren i vannet. Hell blandingen over blomstene og sitronene.

La saften trekke på et kjølig sted, gjerne i kjøleskapet, i 2-3 døgn.

(Saken fortsetter under bildet)

POPULÆR SAFT: Ingenting er som iskald hjemmelaget hylleblomstsaft på en varm sommerdag. Sjekk ut #hylleblomstsaft på Instagram så ser du hvor populært det er blitt å lage denne saften. Foto: Per Olav Sølvberg

Les også: Gigantisk test av saft

Dufter søtt og friskt

Nå må saften siles før den kan nytes. Legg et tynt klede over en mugge. Ta ut blomsterbukettene og sitronskiver fra kjelen. Hell litt og litt saft over kledet og la det renne gjennom. Når hele blandingen er silt har du den ferdige råsaften. Saften dufter søtt og friskt. Bland den ut med ønsket mengde vann, smak deg frem til det du liker best.

Nyt saften dere har laget - og når dere først er i gang, kanskje dere også skal lage hjemmelaget sitronsorbet?

Les også:

La barna lage sin egen sommerpai

Farg din egen t-skjorte med blomster

3 måter å tjuvstarte sommeren på

Saken er først publisert på Klikk.no


Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus