Fant unik vinskatt i krigskjeller

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under gulvplankene i et tsjekkisk slott i byen Becov ligger en skattekiste for vinelskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinkjelleren inneholder mer enn 130 flasker med sjeldne fine viner fra 1890-tallet, begravd av slottets eiere på slutten av andre verdenskrig for å holde dem trygt fra plyndrende soldater. Vinene har siden stått uberørt, selv etter at de ble oppdaget i 1985.

Nå har tsjekkiske myndigheter invitert verdens beste vinkelnere til nøye testing flaskenes verdi. Én av dem, Greg Lambrecht, er gründer og oppfinner av Coravin, en enhet som tar ut en vinprøve gjennom korken – uten å ødelegge flasken.

– Dette er fra en annen tidsalder, gjort av folk som ikke lenger er med oss, ​​i en tid som er langt borte. Det er virkelig noe helt spesielt å få smake på noe som har vært på glass og forseglet med kork i så lang tid, sier Lambrecht.

Se video av vinsmakingen øverst i artikkelen.

Vinmester og sommelier Andreas Wickhoff sier at denne vinkjelleren i Becov er helt unik. Spesielt siden halvparten så gamle viner ofte er ødelagt når de åpnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi er svært begeistret og veldig positivt overrasket over vinenes tilstand. Det var absolutt ingen tegn til oksidering, vinene var i veldig, veldig god stand, sier sommelieren fornøyd.

Noen av flaskene er verdt over 250.000 norske kroner og tidlige beregninger viser at hele samlingen er verdt over 10 millioner kroner. Et godt bevis for det gamle ordtaket om at noen ting er verdt å vente på.

Les også:

Redningen om vinopptrekkeren er borte

Norske bestselger-rødviner fulle av sukker

Fem knallgode roséviner