Meny

Oppskrift på eplekake med vaniljesaus

– Du får garantert skryt når du serverer denne eplekaken bakt med vaniljesaus i deigen. Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her har du oppskriften på den antakelig mest populære eplekaken jeg vet om!

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

– For det første er kaken veldig enkel og rask å lage.

– Kaken lages dessuten i stor langpanne og rekker til mange.

– Eplekaken er kjempefin å fryse.

– Du får garantert skryt når du serverer den!

Det som gjør at alle som smaker en bit av denne eplekaken smatter litt ekstra og begynner å kommentere at …å, dette var da en utrolig god eplekake!…, er at det er 1 liter vaniljesaus i deigen.

Vaniljesausen bidrar både til myk konsistens på kaken og at eplekaken får eksepsjonelt god vaniljesmak.

Sammen med eplene og kaneldrysset, blir denne kaken virkelig nydelig!
Oppskriften er som nevnt til stor langpanne, men vil du lage en mindre kake, er det bare å dele oppskriften på to og steke kaken i liten langpanne eller stor rund form på 26-28 cm i diameter.

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus (eller hjemmelaget)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker

Les også: Gå bananas på kakefronten - oppskrift på banankake

Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

Artikkelen ble først publisert av bakelyst.no fra Klikk.no.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus