Stjal verdensberømt tå fra beryktet drink

En av de tidligere tærne som har blitt brukt i det som kalles «Verdens ekleste drink». Nå har hovedingrediensen i Sour-Toe Coctail blitt stjålet. Foto: TravelingOtter/CC BY-SA 2.0.
En av de tidligere tærne som har blitt brukt i det som kalles «Verdens ekleste drink». Nå har hovedingrediensen i Sour-Toe Coctail blitt stjålet. Foto: TravelingOtter/CC BY-SA 2.0.

Bargjest stakk avgårde med selve hovedingrediensen i «verdens ekleste drink».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amputert mennesketå har blitt stjålet i Dawson City, Canada, melder CBC News. Og det er ikke en hvilken som helst tå det dreier seg om. Den mummifiserte tåen er nemlig hovedingrediens i «verdens ekleste drink».

Drinken Sour-Toe Cocktail serveres på Downtown Hotel i Dawson City, Canada, og består av en coctail servert med en syltet mennesketå i bunn av glasset.

Hele poenget med drinken er å la tåen berøre leppene, for deretter å skryte av at du har drukket verdens ekleste drink.

I en uttalelse mandag lover hotellet å forfølge saken og bøtelegge tyven, med mindre tåen kommer til rette uskadd.

– Stunt som dette rammer hele lokalsamfunnet, ikke bare Downtown Hotel. Vi har heldigvis et par backup-tær, men vi trenger virkelig denne tåen, uttaler bartender Terry Lee ved hotellet.

Skrøt av at han ville stjele

Ifølge hotellet er den mistenkte tåtyven fra Quebec. Han skal tidligere ha skrytt av at han ønsker å stjele den berømte tåen, og bestilte drinken etter ordinær serveringstid.

– En av de ansatte serverte ham bare for å være hyggelig. Og dette er altså slik han gjør gjengjeld. Tenk å synke så dypt, sier Lee.

Alle gjester som bestiller Sour-Toe Cocktail, og som kysser den amputerte tåen, får et diplom fra hotellet. Den mistenkte gjerningsmannen skal ha lagt igjen sitt diplom på hotellet. Der står også navnet på vedkommende, derfor er de ansatte fortsatt optimistiske på at de skal klare å spore opp den stjålne tåen.

Tåen ble donert av en mann som fikk den amputert i et kirurgisk inngrep. Tåen ble deretter lagt i salt i seks måneder, før den ble tatt i bruk som ingrediens i Sour-Toe Coctail sist helg.

Les også: Svelget tå på bar

Lang historie

Historien om den merkelige drinken starter under gullrushet, hvor det sies at en gullgraver måtte amputere ene stortåen etter forfrysninger.

Men aldri så galt at det ikke er godt, eller hva det nå heter, for gullgraverens tå ble lagt på sprit i en krukke. Og mange år senere, i 1973, begynte den å bli fast ingrediens i en cocktail for folk som ønsket en drink utenom det vanlige.

Den opprinnelige tåen ble dessverre svelget i 1980 av en mann som prøvde å sette rekord i antall surtå-drinker.

Siden den gang har flere tær havnet i magen til folk som har svelget unna mer enn bare stoltheten. Og i dag er man på tå nummer åtte. Blant dem som har testet ut surtå-drinken er et seks måneder gammelt barn samt en nittiåring (som også kom i skade for å svelge tåen).

Les også: Lanserer verdens dyreste whisky

Svelget tåen

Forrige gang drinken var i medienes søkelys, var i 2013 da en amerikaner bestilte drinken og bestemte seg for å svelge tåen. Straffen for å svelge tåen er 500 dollar, men ifølge Huffington Post var det hele poenget til amerikaneren, som drakk drinken, å svelge tåen. Han bladde opp 500 dollar og forlot deretter hotellet i Dawson. Etter den hendelsen ble det bestemt å øke boten til 2.500 dollar.

Har du ikke råd til å reise til Yukon for å forsøke drinken, kan du for eksempel bruke denne oppskriften til å lage din egen surtå-drink:

Cuba Libre (med surtå)

  • 4 cl rom
  • 2 cl frisk limesaft
  • Cola
  • Is
  • 1 stk tå

Ha isbiter i et høyt glass. Hell over rom og lime. Rør litt og fyll opp med cola. Pynt med limeskive. Putt i en tå.

Les også: Spis deg jorden rundt – for 1,6 millioner kroner

Personvernpolicy