
Pasta med høstsmaker

Få høsten på kjøkkenbordet.
Lov meg at du gjør dette neste gang du har sjansen: Fyll hendene med kantareller, løft dem opp mot nesen, lukk øyene og kjenn hvordan den helt unike duften av høst og skogbunn fyller deg. Det er litt flaut i butikken, kanskje, men verdt det.
Lukten av høst kan du få med deg hjem om du lager deg en nydelig pasta med sopp og rotgrønnsaker, for eksempel. Du kan lage deg en enkel carbonara med sopp, selvsagt, men det finnes bedre alternativer her. Og aller best blir det om du lager pastaen selv.
Prøv også denne varianten:
Legg hele rødbeter inn i ovnen. Bak dem på 220 grader i 60-75 minutter.
Skrell dem og server med chevre, pasta og klem over sitronsaft og havsalt.
Les også: Slik blir du god på å fritere
Pasta med kantareller
Høsten har mye godt å by på. Kantareller for eksempel.
Ingredienser:
- 250 g kantareller(eller annen sopp)
- 2 dl kremfløte
- 0,5 stk dillplante
- 4 ss gressløk, finhakket
- 0,5 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk paprika
- 1 bt persille
- salt og pepper
- 1 stk sitronbåter
- olje/smør til steking
- 200 g pasta
Pasta med squash, mandler og sitronskall
Dette er din nye pastarett.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenTil 4 porsjoner:
- 200 g fusilli
- olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk squash
- 1 ts harissa
- 40 g mandler, hakkede
- 1 stk sitron, saft og revet skall
- salt og nykvernet pepper
Les også: Knallgode rødviner til lam
Pasta med stekt kjøtt
Kombinasjonen sideflesk, purre, hvitløk og squash gir et velsmakende pastamåltid.
Til 4 porsjoner:
- 200 g salt sideflesk
- 1 stk purre
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk squash
- muskat
- pepper, svart
- 1 dl fløte
- 1 dl revet parmesan
- 400 g pasta
- smør og olje til steking
- 1 sitronbåter
Pasta med nøtter
En enkel og kul pastarett som kan bli middagen din.
Til 2 porsjoner:
- 300 g pastaskruer
- 4 ss smør
- 3 ss mandler
- 3 ss hasselnøtter
- 1 ss estragon, eller timian, basilikum etc
- 1 stk gulrot
- 150 g sukkererter
Les også: Oppskrift på blomkålssuppe
Pasta med ristede rotfrukter og chèvre
Den salte osten danner en nydelig kombinasjon med de søtlige ovnsbakte rotfruktene.
Til 4 porsjoner:
- 2,5 stk gulrøtter
- 400 g pasta skruer eller annen pasta
- 1,5 stk pastinakk
- 125 g kålrot
- 2 stk rødløk
- 7 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- rosmarin, frisk
- 1 ts salt
- 1 dl solsikkefrø, ristede
- 125 g chèvre
- 275 g lettrømme
Penne med blåmuggost og brokkoli
Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.
Til 4 porsjoner:
- 500 g brokkoli
- 2 ss smør
- 1 stk løk
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g blåmuggost
- 2 ss mandelflak
- 500 g penne
Les også:
Hva er vel høsten uten fårikål?
Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no