Amerikansk museum med drømmejobb for ølelskere

Det høres for godt ut til å være sant: Et historisk museum i USA leter etter en fulltidsansatt som skal reise landet rundt for å smake på øl i tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til at reise, opphold og øl er betalt av National Museum of American History, venter en årslønn på 64.650 dollar – drøyt 540.000 kroner – til den heldige personen som får jobben.

Museets nettside for jobbsøknader gikk ned da flere hundre tusen mennesker logget seg på for å lese stillingsannonsen. Søknadsfristen er 10. august.

– Ølbrygging har vært en viktig del av amerikansk kultur i lang tid og er fortsatt noe som former industrien og hverdagslivet i dag, sier Susan Evans ved USAs nasjonalmuseum, som museet er en del av.

Les også: Bodøs stolthet på flasker

18.900 amerikanske marinesoldater har fått drikkeforbud i Japan

Slutt på morgenpilsen på Flesland

Det blir trolig tøff konkurranse om stillingen, og museet krever mer enn at den rette kandidaten er glad i øl. Vedkommende må ha høyere utdanning og tidligere publisert forskning, aller helst om ølindustrien. Han eller hun skal også jobbe med å dokumentere amerikansk ølhistorie.

– Det har blitt mye oppstyr rundt jobben, fordi folk liker at vi er interessert i noe de bryr seg så mye om, sier Evans.

Personvernpolicy