Tin kalkunen nå

Du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person.Foto: Colourbox
Du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person.Foto: Colourbox

Derfor skal du flytte kalkunen fra fryseboks til kjøleskap 4. juledag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det er ribbe og pinnekjøtt som dominerer matbordet julaften, tilhører nyttårsaften i stor grad kalkun, fulgt av henholdsvis pinekjøtt og reinsdyr. Kalkunen trenger lang tid på å tine og 4. juledag er dagen da du skal ta den opp av fryseren og la den ukronede festfuglen tine langsomt i kjøleskap.

Men frykt ikke, for skulle det mot all formodning gå et par dager før du ser denne saken så kan du tine fuglen på kjøkkenbenken i to dager.

Se video for hvordan du tilbereder kalkun-middag:

Det møre kalkunkjøttet har en mild smak som kan kombineres med det meste, hvilket gjør det hvite fuglekjøttet både anvendelig og populært for alle aldersgrupper. Og når nyttårsforsettet om å gå ned i vekt og leve et sunnere liv skal iverksettes, så kan det jo være kjekt å notere seg at stekt brystfilet av kalkun uten skinn inneholder kun 1,8 prosent fett.

Les også: Årets kalkun benådet av Obama

Personvernpolicy