Levde dobbeltliv: Vigeland ble forfulgt av rasende kvinner

FYRET OPP DAMENE: Gustav Vigeland var begeistret for unge kvinner hele livet. Det skaffet ham trøbbel. Foto: Vigeland-museet
FYRET OPP DAMENE: Gustav Vigeland var begeistret for unge kvinner hele livet. Det skaffet ham trøbbel. Foto: Vigeland-museet

Å leve et dobbeltliv viste seg vanskeligere enn kunstneren Gustav Vigeland hadde sett for seg. Skandalene sto i kø for skaperen av skulpturene i Frognerparken.

Hva som var verst; å bli gift mot sin vilje, bli vitne til at hans kvinner sloss med hverandre, eller å bli skandalisert i aviser og kunstnerkretser er ikke godt å si. Men særlig heldig hånd hadde ikke 150-års jubilanten Gustav Vigeland med sine kvinnebekjentskaper.

– Han levde tidvis et dobbeltliv. Det blir gjerne komplikasjoner av sånt, sier kunsthistoriker Tone Wikborg og en av Norges fremste eksperter på Gustav Vigeland.

Les også: 20 utrolige, forlatte steder

Ydmyket

I norsk offentlighet ruvet bokstavelig talt Gustav Vigeland og hans skulpturer. Men mens han sto fjellstøtt som billedhugger og kunstkjendis, viste hans forhold til kvinner å være fundamentert på leirgrunn.

Om det var Vigeland som klynget seg til kvinnene, eller om det i virkeligheten var omvendt, er det få eller ingen som vet. Historien sier at han støtet dem bort, trakk dem til seg, byttet dem ut og ydmyket dem etter beste evne.

Og omvendt.

Gustav Vigeland

Født Adolf Gustav Thorsen, tok navnet Vigeland i 20-års alderen.

Født: 11. april 1869

Død: 12. mars 1943

Bror: Emanuel Vigeland, også han kunstner. Anklaget for å ha være for inspirert av sin storebror Gustav, med isfront mellom dem som resultat.

– Hva han var ute etter hos kvinnene han knyttet til seg?

– Det er ikke greit å svare kort på, sier Tone Wikborg.

– Han var vel som de fleste menn; han trengte kvinner til litt av hvert. Til å stelle hus, til å hygge seg med og snakke med, sier forfatteren som i sin Vigeland-biografi har skildret Vigelands forhold til en serie ildfulle kvinner.

Felles for dem var at de kom inn i hans liv som unge, og etter hvert ble skiftet ut med en ny ung kvinne.

Og det skjedde ikke akkurat diskret.

Les også: 19 gode serier på Netflix

Helvete løs

Som en skjebnens ironi var det gjennom arbeidet med relieffet Helvete, Gustav Vigeland møtte kvinnen han måtte slite med store deler av livet.

Den da fortsatt ukjente Vigeland annonserte i avisen etter modeller. 23 år gamle Laura Mathilde Andersen svarte. Hun var fra Sandefjord, hadde post som syerske i Kristiania men tjente lite. Mange av kollegene hennes spedde på lønna med prostitusjon. Gjorde Laura det samme? Vigeland viste ikke.

Uansett, Laura sto modell for ham og gjorde kunsten hans mulig. Kunstverket «Helvete» ble ferdig i 1894, men privat hadde det knapt begynt.

Måtte stå brud

I 1899 ble Laura gravid. Vigeland nektet å gjøre som det sømmet seg når man hadde brakt en kvinne «i uløkka» – å gifte seg med kvinnen. Datteren Else ble født utenfor ekteskap på hemmelig adresse. Det bidro ikke til avholdenhet hos den fremadstormende kunstner.

Allerede året etter ble Laura gravid på nytt, og la nå sterkt press på Vigeland: For å ha æren i behold, måtte hun stå brud.

Da barn nummer to kom 27. mars 1901, var faren like tyst. En kasse mat skal han ha sendt Laura, som imidlertid ikke lot seg bestikke til taushet. Hun ga sønnen navnet Alf Gustav Vigeland, og annonserte den nye verdensborgers ankomst i avisen, med hilsen Laura Vigeland og Gustav Vigeland, billedhugger.

Vigeland steilet over Lauras frekke trekk. Ifølge kunstneren var forholdet over. Dessuten var han blitt forelsket i 16 år gamle Inga Syvertsen.

Les også: Morten Harket så faren til Magne Furuholmen styrte i døden

Hadde nok med arbeidet

Ikke desto mindre måtte han ta tobarnsmoren Laura til alters. Ekteskapet ble inngått 23. juli 1901 i Larvik. Vigselsattesten signerte han med sitt fødenavn Adolf Gustav Thorsen, et navn han for lengst hadde sluttet å bruke.

Men kontrakten mellom dem, forfattet av kunstneren selv, besto av fire strenge premisser. Laura skulle aldri besøke ham, de skulle kunne skilles etter tre år, Laura skulle kunne bosette seg hvor som helst, men ikke i Kristiania der han rettelig bodde. Og hvis han ønsket å se barna, skulle de følges av en pike og ikke moren.

Det ble aldri nødvendig med reisefølge for barna. Vigeland hadde nok med arbeidet sitt.

I Kristiania hadde Vigeland dessuten hendene fulle med unge Inga Syvertsen.

UNG OG LOVENDE: Gustav Vigeland i 1902. Nygift med Laura. Og lykkelig med Inga. Foto: Vigeland-museet
UNG OG LOVENDE: Gustav Vigeland i 1902. Nygift med Laura. Og lykkelig med Inga. Foto: Vigeland-museet

Ung flamme

Vigeland og den blonde og billedskjønne 16-åringen var blitt kjent allerede i 1899 da jenta var ansatt i Kristiania Viserguttkontor. Tenåringsjenta hadde oppsøkt Vigeland i embedes medfør for å viderebringe en forespørsel til Vigeland: Kunne han være interessert i å treffe noen damer på restaurant? Vigeland avviste dem, men Inga fikk to kroner og beskjed om å kjøpe seg en kake.

Vigeland ble stormforelsket i den 15 år yngre jenta. De to fikk raskt et nært forhold. Unge frøken Syvertsen tok det tilsynelatende ikke tungt at hennes nye kjæreste gikk hen og giftet seg med en gammel flamme og mor til hans to barn i Larvik. Vel hjemme i Kristiania etter bryllupet i Larvik, stakk Vigeland til sin nye kjæreste fem kroner med beskjed om å kjøpe seg noen blomster. Inga koketterte:

– Det var jeg som fikk brudebuketten.

Biografien Gustav Vigeland, skrevet av Tone Wikborg, byr på over 550 sider om kunstnerens liv og virke, Men også et bilde av en noe uforutsigbar, sjalu og vanskelig mann, en mann med et noe rotete kjærlighetsliv.

Mens han delte livet med Inga, lagde Vigeland en skisser med motiver av mor og barn, gravide kvinner og foreldre og barn. Tegninger fikk tittelen «Det døde barn» og «Engelen».

Antyder tegningene at hun i virkeligheten var gravid og aborterte? Om dette kan ingen svare sikkert, men mye tyder på at treenigheten mor, far og barn bare var et idealbilde Vigeland fantaserte om.

Jaget Munch hjem

I praksis ble det ikke mye familieliv. Vigeland var mye på farten. Til Berlin, for eksempel. Her vanket Vigeland med kunstnerstørrelser som Edvard Munch og August Strindberg. Og ikke minst forfatteren Dagny Juel, kvinnen som på Vigelands skisser er omgitt med tentakler eller fangarmer som hun passet på å slynge rundt flere herrer, og det sam­tidig. Da Munch senere forlot Berlin, skal det ha vært etter en batalje med Vigeland over en kvinne.

Også Gustav Vigeland reiste videre. Til Firenze, for eksempel. Herfra skrev han kjærlighetsbrev til Inga der han bedyret at han savnet henne, ønsket å sende henne gaver, men dessverre ikke hadde råd. Men i Firenze traff han den fiske malerinnen Elin Danielson. I notatblokken sin skal Vigeland ha skrevet:

«Kjønnsdriften er storartet! Tænk dette at to Mennesker kommer sammen, drages til hinannen, blir et, et! Er ikke det den mest geniale og største av Vorherrres tanker? »

Les også: Her får du mye mobil for pengene - test av OnePlus 7T

Dobbeltspill

Inga var ikke bare kjæreste og samboer, men også Vigelands kanskje mest profesjonelle gipsstøper og sekretær. Lenge styrte hun også økonomien. I 1906 fikk Vigeland omsider skilsmisse fra Laura. Men det ble ikke noe nytt ekteskap med Inga.

For inn i 37 år gamle Vigelands liv var det kommet en ny dame, den 17 år gamle modellen Marie Nordby.

Marie overtok Ingas rolle som modell og hjalp til i atelieret. Inga beholdt ansvaret for hus og hjemmet. Og Vigeland prøvde å balansere dobbeltlivet. Vigeland skal ha klart å skjule dobbeltspillet i nesten i nesten ti år.

Men i 1916 støtte de to kvinnene på hverandre ved en tilfeldighet. Under et besøk på Eidsvoll møtte Inga og Vigeland på Marie, som gikk fullstendig fra konseptene: Hun ropte ut at hun hadde vært Vigelands elskerinne i ti år, skjelte ut Inga og ga rivalen en ørefik.

Da grep Vigeland inn. I raseri slo han Marie så leppen hennes sprakk. Marie fulgte senere opp med å legge frem brev med delikat innhold, forfattet av Vigeland. Innholdet ble spredd over hele Kristiania, og skandalen var et faktum.

Inga derimot, fant tilbake til folden og roen hjemme hos Vigeland.

SKJØNNHET: Marie Nordby tok Gustav Vigeland med storm, men delte mannen med en annen kvinne i ti år − uten å vite om det. Foto: Vigeland-museet
SKJØNNHET: Marie Nordby tok Gustav Vigeland med storm, men delte mannen med en annen kvinne i ti år − uten å vite om det. Foto: Vigeland-museet

Vakre hender

Fire år senere gikk forholdet til Inga surt. Hun sluttet å stelle for ham og ble sagt opp med 14 dagers varsel. Hun svarte med å ta opp husarbeidet igjen. Frem til april året etter. Da låste Vigeland dørene til sine rom. Inga svarte med å låse sine. Det skal ikke han hindret Vigeland i å bryte seg inn og ta tilbake gaver han hadde gitt Inga, eller i å sperre hennes bankkonti.

Årsaken til den dårlige stemningen?

En pur ung pike ved navn Ingrid Vilberg

Igjen hadde Vigeland annonsert etter en kvinne. Krav-spekken lød «vakre hender».

Historien gjentok seg.

Gift på ny

En ny tenåring rykket inn i Vigelands liv. 18 år gamle Ingrid Vilberg med mørkt hår og brune øyne, gjorde at Vigeland fikk sparket liv i drømmen om lykke. Mannen som var blitt stadig dystrere til sinns, hadde følt seg gammel og ikke lenger hang med, opplevde en ny vår.

For første gang i livet fridde Gustav Vigeland. Aldersforskjellen var 32 år, og Gustav hadde fått såpass til rykte at presten som skulle vie dem advarte Ingrid: Ville hun virkelig utsette seg for noe slikt?

1922 ble paret likevel gift. De holdt sammen i 20 år. Barn fikk de ikke. Kunstnerens to barn fra «tvangsekteskapet» med Laura ble fortsatt holdt på avstand. De kom først på banen etter Gustav Vigelands død i 1943, og gjorde krav på farsarven. Vigeland hadde allerede gitt sin kunst til Oslo kommune. Men sønnen Alf Gustav Vigeland og søsteren Else fikk åtte originalskulpturer i gips som en del av arveoppgjøret.

Les også: Test av Toyota RAV4 Hybrid AWD-I

Én av dem var den lille «Sinnataggen».

Kilder:

Gustav Vigeland, en biografi. Forfatter: Tone Wiborg, Biografi. Vidarforlaget. Solum Bokvennen. 2. utgave 2019.

Saken er først publisert på Side3.no


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:50 Høyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30 Gratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55 Tror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54 – Det ble klart at president Trump ville ha henne bort15:15 Tyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07 Kirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06 Skal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11 Equinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02 Valg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01 Palestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52 Frode Berg løslatt i Litauen13:42 Helsesista får dialektpris13:11 Klæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10 Støttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56 Trumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56 Svømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50 Spiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRKs «gråtehistorie»12:39 Pressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38 Guvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22 Internasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03 Oscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41 Snøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39 Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26 Ordfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55 Ny ordning gjør det enklere å melde flytting10:53 Nær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44 Roper varsku om stigende havnivå10:09 Hamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55 Halvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38 Hovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær09:35 Nytt cruiseskip bidrar til 100.000 nye cruiseturister til Bergen09:07 Lippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen08:48 Siv skroter forslag til innstramming i boliglån08:30 Thorsby skynder seg langsomt mot fast plass08:21 Sveriges SSB med omfattende feil i arbeidsledighetsstatistikk – norske Evry får skylda08:18 Kvinne i 25-årsalderen funnet død i bil i Malmö08:12 Sjøvegan-drapet ankes til Høyesterett08:11 Zikasmitte i Europa før første gang08:09 Regjeringen gjør ingen endringer i boliglånsforskriften07:48 Sterling reagerer på Gomez-buing07:33 500 gater og veier i Norge har fått nye navn07:23 Oslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern07:20 Fotball: 1. divisjon oppsummert i tall07:02 SD største parti i Sverige på måling06:59 Litauens president har benådet to spiondømte russere06:39 King om målrekorden: – Han tar meg nok igjen ganske kjapt06:15 Kvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo06:10 Dette skjer i dag06:09 Dette skjedde i natt05:54 Kripos har hentet hjem overgrepstiltalt nordmann05:36 To palestinere såret i israelske luftangrep mot Gazastripen05:30 Rødt vil bruke 5,3 milliarder kroner mot familiefattigdom05:00 Trump: Riksrettsprosessen veldig tøft for familien04:12 Warrens skatteforslag får kritikk03:46 Forsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen03:10 Ansatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen03:01 Stoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri01:42 To elever drept i skyting på skole i California01:22 MDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59 Nær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14 Ronaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04 Trump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42 Datter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22 Pompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08 Pelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55 Ble fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33 Tyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26 Kvinne siktet for drap i Oslo20:17 Nav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49 Swire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18 USA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46 Fant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39 Krigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13 Nytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37 Elever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15 Italia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13 Kinas overvåkning av nordmenn16:56 Xi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42 Enhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00 Hva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14 Tyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13 Arsenal-legende tar over MLS-klubb15:01 – Enkelte steder i landet er det grunn til å være redd14:55 Kobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52 Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43 «Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24 Tyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22 Professorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58 Nytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22 Boken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59 Europas «glemte» migrantleir12:58 Betew dømt til forvaring i tre nye år12:34 Avfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07 Fem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06 Oslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55 Tusenlappen har fått ny drakt11:35 Myrhol om EM: – Store planer om å være med11:34 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07 Heftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53 Ny eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo
Siste nytt
16:50NorgeHøyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30NorgeGratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55SportTror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54Politikk– Det ble klart at president Trump ville ha henne bort15:15VerdenTyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07NorgeKirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06MotorSkal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11PengerEquinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02PolitikkValg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01VerdenPalestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52VerdenFrode Berg løslatt i Litauen13:42KulturHelsesista får dialektpris13:11SportKlæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10NorgeStøttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56PolitikkTrumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56SportSvømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50NyheterSpiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRKs «gråtehistorie»12:39KulturPressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38ReiseGuvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22ReiseInternasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03NorgeOscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41VerdenSnøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39VerdenMoskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26ReiseOrdfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55NorgeNy ordning gjør det enklere å melde flytting10:53VerdenNær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44VerdenRoper varsku om stigende havnivå10:09VerdenHamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55NorgeHalvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38NorgeHovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær09:35ReiseNytt cruiseskip bidrar til 100.000 nye cruiseturister til Bergen09:07SportLippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen08:48PengerSiv skroter forslag til innstramming i boliglån08:30SportThorsby skynder seg langsomt mot fast plass08:21PengerSveriges SSB med omfattende feil i arbeidsledighetsstatistikk – norske Evry får skylda08:18VerdenKvinne i 25-årsalderen funnet død i bil i Malmö08:12NorgeSjøvegan-drapet ankes til Høyesterett08:11Helse og livsstilZikasmitte i Europa før første gang08:09NorgeRegjeringen gjør ingen endringer i boliglånsforskriften07:48SportSterling reagerer på Gomez-buing07:33Norge500 gater og veier i Norge har fått nye navn07:23KulturOslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern07:20SportFotball: 1. divisjon oppsummert i tall07:02PolitikkSD største parti i Sverige på måling06:59VerdenLitauens president har benådet to spiondømte russere06:39SportKing om målrekorden: – Han tar meg nok igjen ganske kjapt06:15NorgeKvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo06:10NorgeDette skjer i dag06:09NorgeDette skjedde i natt05:54NorgeKripos har hentet hjem overgrepstiltalt nordmann05:36VerdenTo palestinere såret i israelske luftangrep mot Gazastripen05:30PolitikkRødt vil bruke 5,3 milliarder kroner mot familiefattigdom05:00VerdenTrump: Riksrettsprosessen veldig tøft for familien04:12PengerWarrens skatteforslag får kritikk03:46NorgeForsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen03:10NorgeAnsatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen03:01VerdenStoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri01:42VerdenTo elever drept i skyting på skole i California01:22PengerMDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59VerdenNær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14SportRonaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04VerdenTrump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42NorgeDatter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22VerdenPompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08VerdenPelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55VerdenBle fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33SportTyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26NorgeKvinne siktet for drap i Oslo20:17PengerNav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49PengerSwire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18PengerUSA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46Helse og livsstilFant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39NorgeKrigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13KulturNytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37VerdenElever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15ReiseItalia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13PolitikkKinas overvåkning av nordmenn16:56VerdenXi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42VerdenEnhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00StemmerHva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14Helse og livsstilTyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13SportArsenal-legende tar over MLS-klubb15:01Motor– Enkelte steder i landet er det grunn til å være redd14:55VerdenKobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52NorgeKvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43Kultur«Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24VerdenTyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22PengerProfessorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58PolitikkNytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22KulturBoken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59VerdenEuropas «glemte» migrantleir12:58NorgeBetew dømt til forvaring i tre nye år12:34VerdenAvfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07KulturFem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06KulturOslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55PengerTusenlappen har fått ny drakt11:35SportMyrhol om EM: – Store planer om å være med11:34NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07SportHeftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53VerdenNy eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo
Populært