Jarl Wåge om ekstremisme, hat og alderdom

«Jeg vet hvor du bor, og husk at natten er mørk» plinget det inn i Facebook-innboksen da Jarl Wåge refset Frp.

Den tidligere læreren bruker pensjonisttilværelsen blant annet som spaltist. Med sitt sterke engasjement mot ekstremisme har han tatt for seg det han mener er Frps spekulasjon i fremmedfrykt og nøring opp under hat mot muslimer, og Siv Jensen og den øvrige partiledelsens manglende oppgjør med hat og grums i partiets nære omkrets.

Da han fremdeles underviste elevene på Norges Toppidrettsgymnas, Bærum, i engelsk, spansk og norsk, skrev han en kronikk i Dagbladet om Frps historie, rolle og manglende oppgjør med høyreekstremistene.

Noen timer senere hadde over 1.600 innsendere gitt tilbakemelding i kommentarfeltet.

– Hadde jeg hatt hår, hadde jeg fått bakoversveis. Jeg var visst «venstreekstremist». «Muslimelsker». «En fare for elevene på skolen jeg underviste på», og «rektor burde sparke meg». Jeg var visst også «jødehater», hvor de nå enn fikk den tanken fra, sukker Wåge.

Jarl Wåge (71)

* Samfunnsdebattant, skribent og historieforteller, opprinnelig fra Vågsvåg ved Måløy.

* Kjent fra spaltene i blant annet Dagbladet, Dagsavisen og lokalavisen Fjordenes Tidende. Nynorskbruker.

* Har 11.560 Twitter-følgere, der han presenterer seg slik: «Eg blir kalla blodraud muslimelskarvenstreekstremist av dei som vil ta meg. Ukjært barn har også mange navn».

* Pensjonert lærer.

* Tidligere vinner av fortellerkonkurransen Storyslam.

* Tidligere daglig leder i interesseorganisasjonen Pluss – for HIV-positive.

* Omreisende med fortellerforestillinger om eget liv.

Gjenkjente anonym avsender

Han har forsonet seg med at slike tilbakemeldinger er prisen for å delta i samfunnsdebatten når temaet provoserer folk på ytterste høyre fløy. Én tilbakemelding gjorde spesielt inntrykk.

– Det var én som blant annet skrev «Jeg vet hvor du bor, og husk at natten er mørk». Anonymt, men jeg vet hvem han er, jeg kjente igjen skrivemåten. Han angret seg visst, og skrev senere «Ok, du er ikke i fare». Hadde det fortsatt, hadde jeg meldt fra til politiet, sier Wåge.

Han lister opp Frps historie, fra Anders Langes støtte til apartheid i Sør-Afrika, via Carl I. Hagens falske Mustafa-brev med påstander om at muslimer skulle overta Norge, tidligere Frp-medlem Øystein Hedstrøms hemmelige møte med høyreekstreme på Godlia, Tybring-Gjeddes «Drøm fra Disneyland»-artikkel der han anklaget Ap for å ville dolke norsk kultur i ryggen, Listhaugs famøse Facebook-anklager om at Ap «prioriterer terrorister foran egne innbyggere» til Siv Jensens bruk av begrepet «snikislamisering» kort tid etter at en 21-årig høyreekstremist skjøt rundt seg i en moské i Bærum.

– Det som engasjerer meg mest, er kampen mot ekstremisme, som jeg mener det blir mer og mer av i Norge, sier Wåge.

Les også: Tvilsomme forlystelser

«Vårt blonde, nordiske håp»

Han har brukt mye tid «undercover» på Facebook-grupper og nettsteder som viderebringer rasisme og forakt for minoriteter.

– Jeg har blitt sjokkert over det forferdelig hatet som bringes videre, hat mot muslimer, Arbeiderpartiet, feminister, homofile, jøder, samtidig som Sylvi Listhaug framelskes som «vårt blonde, nordiske håp». Det går igjen og igjen: Frp er det eneste partiet som er gangbart i disse kretsene, sier Wåge.

(Saken forstetter under)

Jarl Wåge (71) er kjent fra spalter i blant annet Dagbladet, Dagsavisen og lokalavisen Fjordenes Tidende.
Jarl Wåge (71) er kjent fra spalter i blant annet Dagbladet, Dagsavisen og lokalavisen Fjordenes Tidende.

Han har gang på gang oppfordret Frp til å ta et høylytt oppgjør med ytre høyre.

– Frp-politikere blir dødelig fornærmet når Venstres Abid Raja sier at Frp driver med «brun propaganda», men reaksjonen er spill for galleriet. Hvis ikke partiets politikere ser at de appellerer til høyreradikale grupper, har de enten veldig dårlig selvinnsikt eller er veldig dobbeltmoralske.

Debattanten velger gjerne bort Facebook til fordel for Twitter, der farvannet er mindre grumsete. 11.500 personer får hyppige postinger fra Wåge, og det er ikke bare meningsfeller som har meldt seg på.

– Noen av dem som jeg politisk er veldig uenig med, har jeg likevel stor sans for, og vi har nok ofte for lett for å tenke for svart-hvitt. Alle mennesker har bra trekk ved seg.

Les også: Hun åpner verdens største bokmesse – og vil erte på seg Kina

Redd for å bli gammel

Han møter uansett grumsete holdninger også ute blant folk, som i badstuen i Tøyenbadet, der samtalen på trebenkene ved et tilfelle omhandlet «disse helvetes innvandrerne som snylter og tar damene fra oss».

– Jeg tok opp diskusjonen, og sa at «Vet dere hva? Hvis Hitler hadde hørt dere nå, hadde han klappet i graven». Da eksploderte folkene i et voldsomt sinne, og jeg fant det best å gå ut. Det siste jeg hørte fra inne i badstuen var «landsforræder», sier Wåge, og humrer godt av episoden.

De siste tiårene har Wåge bodd på Rodeløkka, men meldte – også i spaltene, i en kronikk om eldreomsorg – at han ikke tør å bli gammel i hovedstaden.

– Jeg elsker Oslo, men flytter til Stavanger, hvor jeg har familie, mens jeg ennå kan bidra litt overfor sønnen, svigerdatteren og barnebarna. Jeg vil også gjerne ha noen som slår i bordet og krever en institusjonsplass når jeg trenger det, sier 71-åringen.

Han har kjøpt leilighet et par hundre meter unna Lervig sykehjem, en relativt ny, sjuetasjes bygning i et oljerikt Stavanger som i år etter år etter år har ventelister for sykehjemsplass.

– Når jeg trenger det, vil jeg gjerne ha en snor å trekke i, en snor som setter meg i kontakt med varme hender.

Les også: Utstillingskampen om Munch (+)

– Glad jeg ikke er politiker

Wåges svigerdatter, som jobber i helsevesenet, har i forkant av intervjuet gitt ham beskjed om å minne om den store sykepleiermangelen i Norge. Svigerfaren har da heller ingen klar løsning på hvordan eldreomsorgen skal ivaretas i et land som står foran en eldrebølge og der folk i snitt når høyere levealder enn før.

– Det vil koste enorme summer å holde oppe en skikkelig eldreomsorg. Jeg er veldig glad jeg ikke er politiker.

Den politiske interessen har uansett alltid ligget latent, og i unge år satt han sammen med sin far og lyttet til valgresultater på radio.

– Jeg skrev ned resultatene, nesten som man skrev ned rundetider av skøyteløpere i gamle dager.

Wåge er opptatt av ekstremisme, hat, egen alderdom og sykehjemskøer, og kunne i utgangspunktet mistenkes for å omgi seg med mye tristesse. Han avkrefter inntrykket allerede når klokkeslett for intervju skal avklares, under Messenger-prat et par dager i forkant:

– «Møtes torsdag 09.30 hjemme hos deg»?

– «Det går greit, sjølv om det er heilagbrøde å dra ein stakkars pensjonist opp frå dynene så tidleg. Men eg skal slanke meg, sette opp håret og være klar».

Optimistisk for fremtiden

Ved ankomst kan det fastslås at Wåge trives i dongeri og hettegenser fra Peak Performance, og kjøkkenbordet er kjemisk fritt for fyrstekake og kamferdrops. Wåge serverer kapselkaffe og brownies fra en hipp kafé i nabolaget, «dette området har jo alt som trengs».

– Jeg har ikke noe tungsinn, selv om jeg ofte er alvorlig. Jeg tenker mye, men elsker også humor. Jeg er dessuten optimist for framtida, jeg har tro på ungdommen, tro på at ungdommen vil ordne opp etter oss.

Miljøengasjementet fyller også tidvis Wåges spaltecentimetere.

– Jeg er ingen miljøaktivist, men jeg mener at de politikerne som ikke kaster seg på den grønne bølgen vil dø ut, på samme måte som dinosaurene.

Den tidligere læreren opererer fortsatt både skriftlig og muntlig, og reiser rundt med fortellerforestillinger. Han har fortalt om eget liv i organiserte former på Oslo-steder som Asylet og Ingensteds, og har vunnet konkurransen Storyslam.

– Oslo har et stort og aktivt fortellermiljø, og det gledelige er at mye ungdom kommer, utelukkende for å høre folk fortelle historier, åpne, ærlige, ujålete. Finalen i Storyslam samler 800 tilhørere.

Fortellerforestillingene tar alltid utgangspunkt i eget liv, og er blitt til under lange spaserturer, enten langs strandpromenaden ved Operaen i Bjørvika eller Tjuvholmen, eller langs stiene ved sjøen i Stavangers østre bydel.

– Jeg går til historiene er ferdige, og skriver dem aldri ned.

Den forrige forestillingen het «Vandrehistorier – ei flere hundre kilometer lang forestilling».

Nå har han utvidet formatet, sammen med Reidar Gotteberg og Arne Andal på gitar og sang, og nyeste forestilling er kalt «Tre menn og to gitarer».

– Utfordrende, fordi jeg mister litt av kontrollen, samtidig tilfører musikken og sangen noe ekstra.

Les også: Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen

Reddet av eksamensvakten

Det var ikke gitt at nordfjordingen skulle bli lærer, skolegangen holdt på å stoppe allerede på Måløy kommunale realskole, der uteksaminering krevde bestått karakter i samtlige fag, praktiske som teoretiske.

– Jeg er så upraktisk at det er nesten som jeg er evneveik. Under eksamen i sløyd sto jeg og forsøkte å få det til, høvlet og skar meg til jeg blødde. Jeg trodde eksamensvakten skulle si til meg at jeg bare kunne gå hjem igjen, men han visste at jeg risikerte å gå om igjen et helt år. «Skal jeg hjelpe deg», spurte han, målte opp, saget og satte sammen arbeidet. Eksamensvakten frelste meg fra å bli den eleven som om igjen og om igjen ville måtte gå opp i sløyd på Måløy kommunale realskole.

Wåge tok artium i Sauda, den gang én og én halv dags reise fra Ytre Nordfjord, i en tid da kravene for å komme inn på gymnasene ofte var skyhøye, men i Sauda fikk han plass.

– Det var nærmest en invasjon, med rundt 30 Måløy-elever i løpet av fem år. Jeg, som kom fra et ganske borgerlig miljø, riktignok ikke noen overklasse, men likevel borgerlig, fikk kultursjokk. I bygda mi var det på den tida bare én mann som flagget 1. mai. I Sauda var det røde faner og klassekamp over det hele.

I fjor spurte historielaget i Sauda om Wåge kunne holde foredrag om denne bemerkelsesverdige invasjonen fra Måløy til kraftbygda.

– Jeg så for meg å møte fire-fem nedstøvede, eldre mennesker. Det kom rundt 70–80 personer, og på et såpass lite sted. Sauda Sogelag har tidvis over 100 tilhørere.

Les også: Helt naturlig lykkepille

– Som å stå i en krigssituasjon

I et «Sommer i P2»-program som produsent Anna Bøhler fikk Prix Radio-nominasjon for, forteller Wåge om det å stå fram som homofil i voksen alder, i etterkant av skilsmissen fra kona.

– En vanskelig situasjon, traumatisk fordi jeg visste at jeg såret mennesker som sto meg nær, sier han.

Wåge forlot lærerjobb i Stavanger, var innom Kongsberg og fikk stillingen som daglig leder i Pluss – for HIV-positive i Norge i ÅRSTALL.

– Det var tvil om jeg skulle få jobben, styret ønsket i utgangspunktet å gi den til en person som selv var HIV-positiv.

Arbeidet var krevende.

– Dette var mens folk fremdeles døde av AIDS. Jeg kjente 60–70 mennesker som døde i løpet av de to årene jeg jobbet der. Det var som å stå i en krigssituasjon der vi stadig fikk meldinger om nye ofre. Men vi hadde ikke tid til å sørge.

Organisasjonsarbeidet var krevende, folk var livredde for å bli identifisert som HIV-positive eller AIDS-syke.

– Lokalene våre lå ved Pilestredet, på hemmelig adresse. Det var til og med kodeord for å komme inn dit, et nytt kodeår hver måned.

Les også: Nord-Norges ukjente homoforkjemper

Religionskritisk

Wåge har gått en lang vei fra oppveksten i et svært religiøst hjem der moren var misjonærbarn, hun var født under feltarbeid og trofast mot misjonsarbeidet.

– Mange trodde jeg skulle bli prest, Bibelen min hadde masse understrekninger, jeg gikk i søndagsskolen og leverte vitnesbyrd. Det ga en del trygghet, men også angst for Helvete. Det var veldig godt da jeg i femtenårsalderen tok farvel med tanken om at det fantes et helvete.

I dag er Wåge svært religionskritisk.

– Homokampen har vært viktig for meg, og jeg ser hvordan religioner, det være seg kristendom eller islam, er med på å undertrykke grupper av mennesker. Religion, som trusselen om Helvete, har alltid vært brukt til å undertrykke andre. Samtidig ser jeg at religion har en verdi for mange, og det må de få lov til å ha.

Fem favoritter

Musikk: Mye. Viser. Leonard Cohen og Anne Grete Preus

Film: American History X

Bok: Selvbiografien til Simone de Beauvoir, tre mursteiner som var med på å farge meg politisk

Mat: Italiensk mat, som pasta

Sted: Fjellandsbyen Gaucin, 700 meter over havet i Andalucía. Utsikt til Afrika

Saken er opprinnelig publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 NHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk
Siste nytt
05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28VerdenDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54NorgeFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseNHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58PolitikkBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk
Populært