Søsknene fant hverandre etter mange års leting

<p>Foto: MyHeritage</p>
Foto: MyHeritage

Da Gunvald Magne ble født i 1956 var hans biologiske far gift med en annen kvinne. Han forlot Gunvalds mor og hun måtte oppdra gutten alene.

Da Gunvald fylte fem år, fortalte moren om hans far og at han hadde halvsøsken et eller annet sted i Norge. Gunvald fikk vite veldig lite, kun farens navn og at han var en sjømann som kom fra Solsvik.

Ettersom årene gikk ble Gunvald gift og fikk egne barn, men Gunvald hadde spørsmål han trengte svar på. Hvem var hans far? Hvor befant søsknene seg? Ønsket de å møte han?

Gunvald bestemte seg for å gjøre alt han kunne for å finne familien. Etter råd fra en slektning opprettet han derfor en profil på MyHeritage.

- Jeg lette etter min far ut ifra den informasjonen jeg hadde fått av min avdøde mor. Jeg lagde et slektstre og la inn all informasjon jeg hadde fått, men jeg fikk ikke noe treff, forteller Gunvald.

Så, i januar 2017, opprettet en kvinne ved navn Therese et slektstre på MyHeritage. Her la hun inn all informasjon hun hadde og plutselig fikk hun en match med Gunvald. Det var riktignok ikke helt overraskende at denne matchen dukket opp, da Therese hadde visst i mange år at hennes mor hadde en halvbror et sted i Norge. Thereses mor og hennes søster Solfrid, hadde lett etter sin bror i mange år uten å lykkes i å finne ham. Da Therese fikk match med Gunvald, bestemte hun seg for å søke han opp på Facebook. Ut ifra bildene kunne Thereses mor si at Gunvald lignet veldig på hennes bror.

Therese ringte Gunvald for å høre om han kunne være hennes onkel. Telefonsamtalen resulterte i at familien hadde funnet hverandre. Gunvald hadde nå to halvbrødre og to halvsøstre her i Norge.

Tre måneder etterpå møttes de for første gang og Gunvalds søster, Solfrid, var veldig overrasket over hvor lik han var deres far. Familien er utrolig takknemlige over at de har funnet hverandre gjennom MyHeritage.

Har du lyst å lage ditt eget slektstre er det enkelt å gjøre dette inne på MyHeritage . Her kan du avdekke din etniske opprinnelse og finne nye slektninger med MyHeritages enkle DNA-test.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.