Christine Koht våken etter 12 dager i koma: – Hallusinerte om Støre og kongen

Christine Koht under en presentasjon av NRKs TV-høst i september 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Christine Koht under en presentasjon av NRKs TV-høst i september 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny Facebook-oppdatering forteller kreftsyke Christine Koht (52) at hun lå i koma i tolv dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før jul i fjor fikk Christine Koht (52) påvist en sjelden og svært alvorlig form for kreft. Siden den gang har den folkekjære komikeren vært inn og ut av både Radiumhospitalet og Rikshospitalet. Hun har blant annet gjennomgått kortisonbehandling som har forandret hennes utseende.

Tirsdag kveld publiserte Koht sin første Facebook-oppdatering siden begynnelsen av august.

I den takker hun for mange kjærlige og gode hilsener og skriver at hun har hatt mange infeksjoner og vært i koma, hvor hun har blitt holdt kunstig i live i 12 dager.

– Jeg er BJØRNESTERK. Det første jeg ropte etter at jeg endelig våknet etter å ha blitt holdt kunstig i live. JEG HAR 9 LIV, skriver en åpenhjertig Koht.

Hallusinerte

Koht har også publisert en video hvor hun forteller hvordan det var å våkne opp etter 12 dager i koma. Med mye humor deler hun historien om hvordan hun hallusinerte at både Jonas Gahr Støre og Kongen hadde vært og besøkt henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ringte mamma og spurte om hun visste hvem som var her i går. Jonas Gahr Støre og Kongen. Jeg hilste på ham og neiet. Så ringte moren min dagen etter og sa at hun ikke trodde det kunne være riktig, og at hun syntes jeg burde høre med Jonas, forteller Koht.

– Så hallusinerte jeg at jeg ringte Jonas. Og Jonas svarte ja, men det var en oppblåsbar konge. Han sa han hadde funnet en oppblåsbar konge som var helt lik kong Olav.

Over 3000 personer har skrevet hilsener under videoen, mens mer enn 16.000 personer har gitt videoen likerklikk.

Les også: Christine Koht (51) har fått kreft

Delte i podcast

Christine Koht er for mange kjent fra TV-skjermen og programmer som «Koht i familien», «Koht og kidsa» og «Jan Johansen: Jakten på den norske mannen».

Etter at det ble kjent at hun ble kreftsyk i vinter, kunne mange følge henne gjennom podkasten «Koht vil leve», der hun åpenhjertig snakket ut om behandlingen hun gikk gjennom og frykten for å dø.