Unik fargefilm gir innblikk i dagliglivet i engelsk landsby

Denne fargefilmen er over 80 år gammel

Amatørfilmen er fra 12. mai 1937 og viser hvordan kroningen av kong George ble feiret i en engelsk landsby.

I filmen vises festivitasen som foregikk i den engelske landsbyen Great Rissington under kroningen av kong George VI av Storbritannia, far til dagens dronning Elizabeth.

Den viser en parade med barn som veiver med store flagg, barn og unge som har kledd seg ut – for eksempel en gutt som er en umiskjennelig Charlie Chaplin og en voksen kvinne som trolig skal være et trafikklys. Filmen viser også flere nærbilder av innbyggerne i Great Rissington denne maidagen i 1937.

Og alt er i farger.

Fordi Kodak lanserte den populære fargefilmen Kodachrome året før, tror historikere at det unike opptaket kan være det første amatøropptaket i farger som er gjort i Storbritannia , skriver avisen Daily Mail.

Les også: Mødre som har kledd seg ut som stol

Filmrullen lå urørt i et skap i 80 år før den ble funnet og restaurert av historikere.

Nå har filmen også blitt vist for flere av de eldre innbyggerne i den vesle landsbyen i Gloucestershire.

Det ble et særlig gledelig gjensyn for 91 år gamle Sheila Price, som i opptaket fikk se en niårig utgave av seg selv delta i paraden.

– Jeg husker ikke så mye fra denne dagen. Men jeg husker at alle husene var pyntet og at jeg gikk rundt og så på dem. Da de fortalte meg om at dette opptaket fantes, ble jeg begeistret, forteller hun.

Hun beskriver en tid og en oppvekst da alle kjente alle, og der det slett ikke var uvanlig med lek og festivitas i landsbyen.

I arbeidet med å restaurere filmen ble bildene renset og gjort skarpere. Hastigheten ble også satt noe ned, slik at ansikter og detaljer ble synlige.

Les også: De ble udødeliggjort gjennom dødsmasker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært