Meny

Datteren ble brutalt drept. Kristina kjempet for å bli hørt

Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Her besøkte de to Sotra.
Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Her besøkte de to Sotra. Foto: Privat / NTB scanpix

Monika-saken startet med en 8 år gammel jente som ble funnet død i sitt hjem utenfor Bergen, men ble raskt overskygget av politidistriktets dårlige arbeid. Boken «Kampen for Monika» ønsker å minne lesere om sakens egentlige kjerne.

«Det var den 14. dagen i november i 2011. Idet skumringen la seg over den kortlivede vinterdagen, hadde jeg vært barnløs i mange timer. Jeg visste det bare ikke.»

Slik begynner «Kampen for Monika». Den forteller om det tragiske dødsfallet til den 8 år gamle litauiske jenta Monika Sviglinskaja.

Hun ble funnet død i sitt eget hjem, litt utenfor Bergen, og måten hun ble funnet på gjorde at politiet umiddelbart fastslo at det var selvdrap. Moren, Kristina Sviglinskaja, var alltid en tydelig motstander av teorien. Hun stod fast ved en mistanke om at hennes tidligere samboer stod bak drapet, og kjempet for at datterens dødsfall skulle etterforskes nærmere.

Monika-saken har for mange blitt synonymt med en enorm politiskandale som resulterte i avgått politisjef og en mistillit til lovens lange arm.

Forfatter og journalist Aasa Christine Stoltz ville dra fokuset tilbake til Monika Sviglinskaja:

Jeg gikk inn i prosjektet med tanken om å dra historien mer ned fra system til person, forteller Stoltz til ABC Nyheter.

Stoltz skrev en dokumentarserie om varslersakene i Bergen for magasinet Plot i 2015, og en av sakene var nettopp Monika-saken. «Denne historien burde komme i bokform,» tenkte hun, og gjennom samtaler med bistandsadvokat Stig Nilsen, som også gikk med tanker om en bok, inngikk de et samarbeid.

«Kampen for Monika» ble resultatet, et arbeid som har tatt to år å ferdigstille. Fra perm til perm blir hele Monika-saken gjenfortalt.

Varslersakene i Bergen:

Anundsen vurderer å la politiet få varsle eksternt

– Ytringskulturen må forbedres

Politiledelsen undrende til grasrotas varslingsfrykt

– Det var da jeg så henne. Med et belte rundt halsen.

Mandag den 14. november 2011 blir Monika hjemme fra skolen. Hun er forkjølet. Moren, Kristina Sviglinskaja, drar på jobb og sier tydelig fra til datteren sin at hun kan ringe i pausene hennes hvis det er noe. De to bodde alene i en leilighet på Berge i Steinsland, litt utenfor Bergen, og Monika var dermed alene hjemme denne dagen.

Monika og moren hadde et sterkt bånd. Bare noen timer før Monika døde, hadde hun laget en tegning til moren, hvor det stod: «Jeg elsker deg, mamma». Foto: Privat / NTB scanpix
Monika og moren hadde et sterkt bånd. Bare noen timer før Monika døde, hadde hun laget en tegning til moren, hvor det stod: «Jeg elsker deg, mamma». Foto: Privat / NTB scanpix

I tidsrommet 8:40-8:45 hadde Kristina 7 tapte anrop fra datteren - som hun stusset på, siden datteren godt visste at hun hadde første pause klokka 9:15. Moren forsøkte å ringe opp igjen, men fikk ikke forbindelse med datteren.

Medarbeidere roet henne ned med at det sikkert ikke var noe viktig, spesielt med tanke på at leiligheten deres ofte hadde dårlig dekning. Kristina sa seg enig, men var fortsatt urolig.

Etter endt arbeidsdag dro hun hjem så fort hun kunne. Hun ble møtt med en inngangsdør med fjernede sprosser og knust rute, og hun måtte tråkke over knust glass på gulvet og forbi en øks i gangen - hele tiden ropende etter Monika.

I «Kampen for Monika» er første kapittel skrevet i 1. person, og beskriver synet som møtte Kristina da hun dro opp døren til soveromsgangen:

«Det var da jeg så henne. Med et belte rundt halsen, nærmest i sittende stilling, med bena så vidt over gulvet og knærne utstrakt, hang min Monika fra dørhåndtaket til boddøren. Armene hang slapt ned, den høyre lå bøyd over de bare lårene hennes.»

Måten Monika ble funnet på, gjorde at politiet umiddelbart mistenkte selvdrap. Kristina mente at datteren hennes aldri ville gjort det. Likevel var mistanken så stor at politiet valgte å overse alle de mistenkelige omstendighetene rundt det såkalte «selvdrapet».

Historien om hvordan en mor gjør alt for å oppnå rettferdighet for sin datter, som kjemper for å bli hørt, som møter så mye motstand og urettferdighet underveis, men som aldri mister håpet om at den skyldige en dag vil bli tatt, vekket sterke følelser hos Stoltz.

Kristina og Monika var en familie så liten og sårbar som den kan bli, og Kristina har gått gjennom det verst tenkelige i verden for en mor. Å være mor eller forelder, å elske sitt barn ubetinget, er en universell følelse, forteller Stoltz om hvorfor hun ville skrive bok om nettopp denne saken.

– De sterke følelsene var hele tiden drivkraften min.

– Deres sårbarhet burde utløst ekstra vilje til å grave dypere

Først i januar 2014 ble det fortgang i saken. En etterforsker ved vold- og sedelighetsseksjonen i Bergenspolitiet, Robin Schaefer, kom tilfeldigvis over saken om 8-åringen, og ble overbevist om at saken var henlagt på feil grunnlag. Han slår alarm til nærmeste leder, som ber ham la saken ligge. Han skriver rapport om saken, hvor han mener at etterforskningen straks bør gjenopptas og ses på av eksterne.

Rapporten starter en kjedereaksjon. Etter mye motstand fra Hordaland politidistrikt, gjenåpner de saken i mai samme år. Kristina Sviglinskaja anmelder politiet til Spesialenheten for feil i etterforskningen, og riksadvokat Tor-Aksel Busch vil innlede granskning av saken. Det konkluderes med at etterforskningen bar preg av alvorlige mangler. Politidistriktet får etterhvert en bot på 100.000 kroner, og politimesteren trekker seg fra sin stilling. Kristina får en beklagelse fra politiet.

I oktober 2014 pågripes en mistenkt for drapet: Donatas Lukosevicius, tidligere samboer til Kristina. Mannen Kristina mistenkte fra dag én.

Lukosevicius hadde sendt henne trusler i flere måneder. Kristina gjorde politiet umiddelbart kjent med mistanken hennes - uten at det gjorde en forskjell.

Det skulle gå fem år fra drapet til hun fikk bevist mistanken sin. I 2016 faller dommen over Lukosevicius - 18 års forvaring for drap, tyveri og trusler.

– Det er bare å konstatere at vi ikke klarte å løse Monika-saken på en god måte da politidistriktet etterforska den i 2011 og 2012, sa daværende politimester Geir Gudmundsen til NRK i 2015.

(Saken fortsetter under bildet.)

Kristina Sviglinskaja og bistandsadvokat Stig Nilsen, som var med på å skrive «Kampen for Monika». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Kristina Sviglinskaja og bistandsadvokat Stig Nilsen, som var med på å skrive «Kampen for Monika». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Monika var ikke et norsk barn, og Kristina var alenemor. De hadde ikke noe nettverk og Kristina pratet ikke godt norsk. Derfor er det ekstra trist at deres sårbarhet ikke utløste enda mer vilje til å grave dypere, synes Stoltz, og fortsetter:

Det er ingen som våger å si det høyt, men jeg håper politiet stiller seg spørsmål om behandlingen av Kristina hadde vært annerledes dersom dette var et norsk barn, en norsk familie med et bredt nettverk? Ville presset for ytterlig etterforskning vært større om de var norske?

Hun understreker at hun ikke tror det var en bevisst forskjellsbehandling, men det kan se ut som manglende forståelse gjorde at politiet gikk i noen fallgruver - at de ikke forfulgte tilstrekkelige antakelser om eksempelvis religion og kultur, men lot disse antakelsene styre etterforskningen i noen grad.

– Det er menneskelig å gjøre slike antagelser, men problemer oppstår når disse ikke følges opp skikkelig for å av- eller bekrefte dem.

– Barn forstår ikke at døden er endelig

I arbeidet med boken kom det frem at det var flere av de involverte i etterforskningen som var uenige i konklusjonen om selvdrap, og Stoltz stiller spørsmålstegn ved hvorfor dette ikke ble kommunisert tydeligere.

Til tross for at flere av de involverte i etterforskningen ikke var enige i konklusjonen om selvmord, unnlot de å kommunisere dette til påtaleansvarlig. Påtaleansvarlig har og skal ha mye av ansvaret her, men det virker merkelig at det ikke har vært mer diskusjon internt i etterforskningsgruppen om de ulike bevisene og til slutt mot beslutningen om selvmord, mener Stoltz.

To av de lokale etterforskerne som tilsynelatende fikk mye av ansvaret for etterforskningen, var ifølge Stoltz' kilder aldri med i et møte der de diskuterte en potensiell henleggelse av saken som selvmord.

Forfatteren trekker frem det siste avhøret av Kristina, som har blitt spesielt kritisert. Kristina gjentar der at hun umiddelbart mistenkte sin tidligere samboer. Smykker hadde blitt stjålet fra hjemmet dagen Monika ble drept, og bare Lukosevicius visste hvor de var.

«Han forventet nok ikke å finne Monika hjemme. Trolig kom han for å stjele gullet mitt. Donatas var den eneste som visste hvor mye gull jeg hadde hjemme,» står det at Kristina forteller i boken, hvor det kommer frem deler av det som ble sagt i avhøret.

Politietterforskerne avviser at det har skjedd noe kriminelt, og forteller at de har snakket med en barnepsykolog for å forstå hvordan et barn kan ta livet av seg.

«Dette trenger ikke være noe de gjør med vitende og vilje; barn forstår ikke at døden er endelig. De forstår ikke konsekvensene av dette,» sa den ene etterforskeren i avhøret.

Avhøret har blitt kritisert, hovedsakelig fordi Stig Nilsen og Kristina følte at politiet misledet dem, og at politiet - til tross for at de uttalte at etterforskningen ville fortsette - allerede hadde bestemt seg for konklusjonen. De unngikk også å følge opp spor de sa i avhøret at de skulle følge opp.

(Saken fortsetter under bildet.)

Donatas Lukosevicius ble dømt for drapet på Monika. Han visste trolig ikke en gang at hun var hjemme da han brøt seg inn i huset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Donatas Lukosevicius ble dømt for drapet på Monika. Han visste trolig ikke en gang at hun var hjemme da han brøt seg inn i huset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– I etterkant av dette uttalte en av de lokale etterforskerne at «Jeg forventer at saken blir påklaget.» Da hadde de to lokale politietterforskerne tilbragt timer med å få Stig (bistandsadvokaten til moren, journ.anm.) og Kristina til å «kjøpe» konklusjonen om at Monika begikk selvdrap, samtidig som de satt og tvilte på den samme konklusjonen, men unnlot å kommunisere dette til dem.

Stoltz fortsetter:

Da stiller jeg spørsmålet; hvor går grensen mellom å følge ordre og kommunisere dersom det er intern uenighet? Når har man et etisk ansvar for å si fra? I tillegg: Her handlet de altså etter ordre fra påtaleansvarlig, og hun har selvsagt ansvaret. Men hadde de ikke et ansvar for å kommunisere til påtaleansvarlig dersom de var så uenige?

– Å bli frarøvet tillit må være nådeløst å leve med

I arbeidet med boken har Stoltz hatt stort fokus på at hver eneste detalj stemmer. Som journalist har det vært viktig for henne å ha kildegrunnlag for hvert eneste ord og handling - «fra hver regndråpe til hvert et klesplagg eller kommentar.»

Hun har blant annet gjennomført mange intervjuer i forbindelse med boken med flere sentrale aktører i saken, og har hatt flere samtaler med Kristina Sviglinskaja. Forfatteren husker spesielt godt noe moren fortalte henne:

Jeg husker jeg spurte Kristina om hun klarte å stole på noen etter dette. Nei, hun kunne ikke lenger stole på noen, bortsett fra moren sin, sa hun. Å være frarøvet en naturlig tillit til andre mennesker, må være nådeløst å leve med. Det tenker jeg ofte på, og hvordan noe man tar for gitt, er så betydningsfullt.

– Hvordan har Monika-saken og arbeidet med boken påvirket deg?

– Den jevne politimann- og kvinne gjør en flott jobb, og man skal aldri ta fra dem alt det viktige arbeidet de gjør. Og når politiet gjør feil, så rammer det hardere enn i mange andre yrker, og det er mer synlig. Dypere innsikt i ukultur, dårlig ledelse og organisering gjør jo at jeg har mistet noe av den naturlige tilliten jeg, som de fleste andre, tidligere hadde til politiet, forteller forfatteren.

Stoltz har hørt om flere tegn til forbedring på mange områder fra kilder internt i politiet, men det gjenstår tilsynelatende en del arbeid.

Utfordrende å få politiets side belyst i boken

Til tross for gjentatte forsøk fra Stoltz' side, ønsket ikke ledelse i politiet å bidra til boken:

– Vi fikk avslag fra de sentrale i ledelsen, og jeg har kommet med gjentatte henvendelser siden jeg skrev dokumentarsaken i Plot. Til tross for at saken var avsluttet, ønsket ikke noen i ledelsen å bidra med sin versjon. Det var veldig synd, for det hadde selvsagt tilført historien en verdi å høre deres side av saken. Men jeg har også forståelse for at de ikke ønsker å uttale seg og at det kan være vanskelig. Vi fikk noen politietterforskere i tale, blant annet en lokal politietterforsker, noe som har tilført mer informasjon om hvordan ting foregikk i etterforskningen.

Samtidig mener hun bokens tittel, «Kampen for Monika», legger bokens premiss til grunn.

– Tittelen tilkjennegir at dette er en bok hovedsakelig om de som drev kampen for gjenopptakelse. Det er ikke en fullstendig redegjørelse av absolutt alle sider av saken.

I «Kampen for Monika» understreker forfatterne at politiet har lagt stor vekt på å unngå at noe lignende skal skje igjen, og at saken om 8-åringen ofte tas opp som referanse for å unngå feil.

Les også : Disse mysteriene stjeler nattesøvnen til krimeksperten

Håper boken vil levendegjøre Monika

Monika blir beskrevet som en tøff jente som trivdes godt på skolen. Foto: Privat / NTB scanpix
Monika blir beskrevet som en tøff jente som trivdes godt på skolen. Foto: Privat / NTB scanpix

Monika-saken var forløpet til flere varslersaker i Bergen, og Stoltz ga i 2017 ut boken «Makt i uniform» om disse sakene. Hun tror problemene til politiet i Bergen har kulminert i byens trekk av småbymentalitet: byen er stor nok til å regjere og styre for seg selv, men samtidig liten nok til at nettverket står sterkt og gjennomstrømningen av ledere er liten.

Inntrykket da boken kom ut var at politiet i Bergen fortsatt sliter. Varslersakene har skapt sår det tar tid å lege.

De aller fleste har stor respekt for det varslerne har våget å si fra om, tror Stoltz. Fremdeles mener enkelte at det er varslerne som har ødelagt tilliten til politiet, ikke politiet selv.

– Mange tjenestemenn og -kvinner våget ikke prate høyt om det de mente ikke fungerte, fordi de skulle «overleve i systemet.» Da har man ikke kommet langt nok.

NB.

Artikkelen inneholder beskrivelse av selvmordsmetode. Her er en oversikt over hjelpetelefoner og nettsteder for dem som sliter mentalt, fra paraplyorganisasjonen Psykisk helse.

Forfatteren håper «Kampen for Monika» vil gi leseren innsikt og forståelse, og samtidig bidra til å «levendegjøre Monika og være et bidrag for fagpersoner som en påminnelse om ansvaret i møtet med pårørende som går gjennom det mørkeste et menneske kan oppleve».

– Det var en vekker å være nærmere på hvordan en slik sak har så store ringvirkninger på så mange mennesker. Alle jeg snakket med var fremdeles preget av saken.

Les også : Monikas mor: Smerten er blitt min hverdag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:29 Kallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26 Trailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10 Vil øke farsgrensene på flere veier10:36 Blindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14 VAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13 Tause om mulige nye bommøter09:50 Israelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50 Pompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20 Jihad Jack ville hjem – ble fratatt statsborgerskapet09:14 Ap stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13 Ytterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42 Trump vil ikke kutte skatten likevel08:38 USAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24 Støre er valgkampens flykonge08:14 Mann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44 Equinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36 Vanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36 KrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30 Amerikanske soldater drept i Afghanistan06:30 Hovland hylles før neste PGA-matchball06:25 Eminem saksøker Spotify06:17 Advokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01 Eksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00 Mange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55 Trump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50 Dette skjer i dag05:35 – Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35 Dette skjedde i natt05:30 Stresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47 Nordmenn kan være mette på matkasser04:37 Evakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58 AUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56 Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43 Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20 Færre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01 WHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46 Guerin blir Zuccarellos sjef02:42 Politiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22 USAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41 Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10 Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42 Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24 Johansen og Fulham i tetstriden23:54 Horneland: – Dette er ikke over23:39 Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15 Elabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01 Brutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59 Casper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52 54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17 Alt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13 Islands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04 Venezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56 Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50 Første gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04 Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37 Lekket rapport: – Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16 Fant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04 Omsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22 Johnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03 Manshaus observert i over tre timer18:57 Vant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35 Trump kritiserer Danmarks statsminister18:30 Pararoer døde under trening i VM-anlegget18:18 Åpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38 Stortinget vedtok våpenforbud – ingen har trådt i kraft17:08 Elendige tall for Frp i ny måling16:18 Mann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59 Frp nekter å forhandle videre om bompenger15:51 Ropstad avbryter valgkampturné15:45 Venstre sier nei til bom-skisse15:38 En av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27 Mann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16 Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04 Kronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45 Mann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02 Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57 Norgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55 – Viser at Brasil ikke lenger ønsker å stoppe avskogingen13:44 Isabelle Pedersen gir opp VM13:39 Stor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstre i krisemøte om bompenger10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA10:49 Atom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41 Trumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21 Iransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07 Ny rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38 Venstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36 Ronaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt
Siste nytt
11:29PolitikkKallmyr presiserer: – Departementet og ikke Frp som gir UDI instruks11:26MotorTrailersjåfør gjør livsfarlig manøver: – Fikk sjokk11:10MotorVil øke farsgrensene på flere veier10:36Helse og livsstilBlindtarmskirurgi kobles til depresjonsrisko10:14SportVAR gjør norsk debut på Lerkendal10:13PolitikkTause om mulige nye bommøter09:50VerdenIsraelske styrker åpnet ild mot israelsk fly09:50VerdenPompeo med utstrakt hånd til Danmark09:20VerdenJihad Jack ville hjem – ble fratatt statsborgerskapet09:14PolitikkAp stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13VerdenYtterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42PengerTrump vil ikke kutte skatten likevel08:38PengerUSAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24PolitikkStøre er valgkampens flykonge08:14NorgeMann i 20-årene siktet for drap på Ronny (43)07:44NorgeEquinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36SportVanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36NorgeKrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30VerdenAmerikanske soldater drept i Afghanistan06:30SportHovland hylles før neste PGA-matchball06:25KulturEminem saksøker Spotify06:17VerdenAdvokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01VerdenEksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00PolitikkMange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55PolitikkTrump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50NorgeDette skjer i dag05:35Politikk– Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenStresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47Helse og livsstilNordmenn kan være mette på matkasser04:37VerdenEvakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58Helse og livsstilAUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56ReiseFrp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43VerdenJay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20ReiseFærre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01Helse og livsstilWHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46SportGuerin blir Zuccarellos sjef02:42NorgePolitiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22VerdenUSAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41PengerTrump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10NorgeColor Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42PolitikkKan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36PolitikkVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24SportJohansen og Fulham i tetstriden23:54SportHorneland: – Dette er ikke over23:39VerdenMette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16NorgeNye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15SportElabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01SportBrutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59SportCasper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52Norge54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17MotorAlt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13VerdenIslands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04VerdenVenezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56PolitikkRegjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50SportFørste gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04VerdenJente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37VerdenLekket rapport: – Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16Helse og livsstilFant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04NæringslivOmsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44PolitikkNye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22PolitikkJohnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03NorgeManshaus observert i over tre timer18:57PolitikkVant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35VerdenTrump kritiserer Danmarks statsminister18:30VerdenPararoer døde under trening i VM-anlegget18:18NorgeÅpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38PolitikkStortinget vedtok våpenforbud – ingen har trådt i kraft17:08PolitikkElendige tall for Frp i ny måling16:18NorgeMann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59PolitikkFrp nekter å forhandle videre om bompenger15:51PolitikkRopstad avbryter valgkampturné15:45PolitikkVenstre sier nei til bom-skisse15:38Helse og livsstilEn av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27VerdenMann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16VerdenFrederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04NorgeKronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45NorgeMann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02VerdenÉn av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57NorgeNorgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55Verden– Viser at Brasil ikke lenger ønsker å stoppe avskogingen13:44SportIsabelle Pedersen gir opp VM13:39VerdenStor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstre i krisemøte om bompenger10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA10:49VerdenAtom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41PolitikkTrumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21NorgeIransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07PengerNy rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38PolitikkVenstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36SportRonaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt
Populært