Meny

Anette Hoff: – Takknemlig for å spille noen som betydde så mye for så mange

– Jeg er mamma, gift, bonus-bestemor, venninne, og så er jeg skuespiller av fag. Vi er et helt sett av roller, ikke bare én, sier skuespilleren bak Juni Anker-Hansen i TV 2-suksessen «Hotel Cæsar». Foto: Erlend Berge/Vårt Land.
– Jeg er mamma, gift, bonus-bestemor, venninne, og så er jeg skuespiller av fag. Vi er et helt sett av roller, ikke bare én, sier skuespilleren bak Juni Anker-Hansen i TV 2-suksessen «Hotel Cæsar». Foto: Erlend Berge/Vårt Land.

Anette Hoff var i en og samme rolle i Hotel Cæsar 19 år. I tillegg til alle de andre hun hadde.

– Jeg er mamma, gift, bonus-bestemor, venninne, og så er jeg skuespiller av fag. Vi er et helt sett av roller, ikke bare én, sier skuespilleren bak Juni Anker-Hansen i TV 2-suksessen «Hotel Cæsar».

– Jeg tror det er en del av livssirkelen å gå inn i roller. Slik drar livet oss av gårde. Jeg, Anette, er jo ikke den samme personen i dag som jeg var for 20 år siden.

Et steinkast fra den berømte Cæsar-trappen, i en fløy på Hotel Bristol midt i Oslo sentrum, møter vi henne. Skuespilleren er akkurat ferdig med en intens periode, innspillingen av den nye versjonen av Edith Carlmars klassiske komedie «Fjols til fjells» fra 1957.

På vei opp trappene sier Hoff at hun håper vi ikke bare skal snakke om Juni Anker-Hansen og Hotel Cæsar. Det skal vi heller ikke. Men vi er nysgjerrige på hva erfaringen av å være i en rolle så lenge gjør med en, og hvilken forståelse av seg selv det å være skuespiller i det hele tatt gir.

Hvordan vi forandrer oss og blir dem vi er, og hvordan identitet påvirkes av arv og miljø, hører til de evige spørsmålene. Men så finnes det noen som har til yrke å gå inn og ut av roller gjennom livet.

– Juni ble som en sånn nær, irriterende venninne som jeg kunne bli lei, men som jeg heller aldri ville slått hånden av. Jeg har jo et sterkt forhold til henne. Hun var en del av mitt liv i stor grad. Samtidig, nå er «Hotel Cæsar» historie. Jeg vil leve videre som skuespiller og håper at publikum ønsker å se meg i andre roller og karakterer. Det har jeg jobbet hardt for de to siste årene: Å gå videre.

Les også: «Ut og stjæle hester»-aktuelle Bjørn Floberg (71): – Jeg håper jeg kan fortsette til jeg dør (+)

Skiller mellom jobb og privatliv

Anette Hoff mener det er en aldersfascisme ute og går i samfunnet. – Når du har passert 50, og som skuespiller kanskje allerede 40-45, bikker du over i en annen divisjon, sier hun. Foto: Erlend Berge/Vårt Land.
Anette Hoff mener det er en aldersfascisme ute og går i samfunnet. – Når du har passert 50, og som skuespiller kanskje allerede 40-45, bikker du over i en annen divisjon, sier hun. Foto: Erlend Berge/Vårt Land.

Hoff forteller om hvordan livet har gitt henne ulike erfaringer hun ikke hadde før hun ble forbundet med TV-ansiktet som har vært til stede tusenvis av timer i norske hjem. I løpet av intervjuet hender det flere ganger at Hoff blir stille litt, før hun liksom tenker samtalen fram i en annen retning.

– Forhåpentligvis lever vi ikke med så stor bevissthet om hvilke roller vi går inn i, sier hun.

– Som skuespiller må du være bevisst hva du gjør, hvilke virkemidler du bruker, men så bevisst og kalkulerende vil jeg ikke være i mitt virkelige liv. Det vil jeg ikke.

Forbi oss over marmorgulvet kommer et par dresskledde menn. De forbereder et møte, gjør klar kaffe, frukt, vann og sjokoladekjeks i etasjen der vi sitter.

– Alle de som jobber her bærer uniform, kommenterer Anette Hoff som følger dem med blikket.

– Det gjør selvfølgelig noe med en. Det gjør at de kan kle av seg sitt private liv, og bli beskyttet av uniformen. Du utgir en viss respekt. Sånn er det jo. Det er forskjell på å se en politibetjent i sivil og i uniform.

– Er det bra tror du? Må samfunnet ha sånne roller for å fungere?

– Ja, jeg tror det er veldig bra. Jeg synes at leger skal ha hvit frakk, fordi det er en profesjon. Man skal vise respekt for pasienten og være tydelig i hvilken rolle man har. Jeg liker det. Hvis det ryker fra et hus er det vel ingenting som gjør deg tryggere enn om det kommer en brannmann i uniform?

Saken fortsetter under bildet

Anette Hoff under premiere på filmen "Birkebeinerne " på Colosseum kino, i februar 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Anette Hoff under premiere på filmen "Birkebeinerne " på Colosseum kino, i februar 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Anette Hoff

* Norsk skuespiller og regissør. Født i Drøbak 16. mai 1961.

* Jobbet som sufflør og statist ved Nationaltheatret fra 1995 til 1998. Ble deretter frilansskuespiller.

* Mest kjent for rollen som Juni Anker-Hansen i «Hotel Cæsar» på TV 2. Ble kåret til beste TV-skuespiller for rollen under Gullruten 1999. Fikk hedersprisen under Gullruten 2010.

* Er med i nyinnspillingen av filmklassikeren «Fjolls til fjells» som har planlagt premiere neste år.

* Gift med Nils Ole Oftebro. Mor til Jonas Hoff Oftebro.

For Anette Hoff er det viktig å skille mellom det autentiske livet og arbeidet som skuespiller.

– Det har alltid vært sånn at når døren lukkes bak meg og jeg går inn på teateret for å spille en forestilling, tar på kostyme og sminke, så legger jeg fra meg privatlivet og fokuserer på historien jeg skal fortelle. Når jeg går ut av teateret og sier takk for i dag, så kler jeg på meg Anette igjen. Da jeg spilte Juni Anker-Hansen i 19 år var det også slik: Når studiodøra smalt igjen bak meg, så var jeg der.

Møt også teatersjef Agnete Haaland i dette portrettet: Han skrek: «Er du helt gal?!» Jeg fridde flere ganger etter det. Han sa nei hver gang (+)

Tryggere i fellesskap

– Du bestemte deg for å bli skuespiller en gang. Hva drev deg til den kunstformen?

– Jeg tror at jeg, og veldig mange skuespillere, har blitt det fordi vi har en stor, personlig sjenanse og en stor, personlig usikkerhet. Og så kan den forløses gjennom å jobbe med mennesker som tror på deg og ser deg, som løfter deg fram. Du blir modigere enn du trodde du var. Du får skinne, men i en rolle, noe som er lettere enn som privatperson.

Hoff ser bort på fotografen når hun sier:

– På samme måte, når vi tar bilder nå, tar du bilder av Anette Hoff. Det synes jeg er ubehagelig. Hadde jeg stått her i et kostyme, i en karakter, så hadde det vært mye lettere. Som skuespiller er du en del av et arbeidsmiljø, der man skaper en egen verden, et univers. Det er en kollektiv kunstart som jeg synes er veldig flott å jobbe med. Som regel er det et veldig sjenerøst, varmt og morsomt arbeidsmiljø.

– Det er lett å tenke at å gå inn i en rolle er noe man gjør alene?

– Jeg har gjort to monologer i mitt liv, og det er det verste jeg har gjort. Fordi prosessen med å skape historien og hvordan du skal fortelle den, er en veldig ensom prosess. I fellesskap vokser ting og man får energi av hverandre. Men når det er sagt, hvis du får det til, selv om du holder på å dø av nerver, så er det helt fantastisk hvis du får kontakten med publikum og historien fenger. Det er som å hoppe på ski.

Nils Ole Oftebro, sønnen Jonas Hoff Oftebro og kona Anette Hoff på den røde løper ved premiere på filmen " Bølgen " på Colosseum i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Nils Ole Oftebro, sønnen Jonas Hoff Oftebro og kona Anette Hoff på den røde løper ved premiere på filmen " Bølgen " på Colosseum i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Fem favoritter

Musikk: Naturen, spesielt nå om våren.

Film: «Sophies Choice», fordi jeg aldri, aldri kan glemme den.

Bok: «Victoria» av Knut Hamsun, fordi den åpnet verden til den store litteraturen for meg, da jeg var 13.

Mat: Alt som er rent, kortreist og vakkert på tallerkenen.

Sted: Et sted ved bølgene, hvor himmelen er høy.

Hoff er gift med Nils Ole Oftebro, og har gjennom sin lange fartstid i skuespillermiljøet sett at det er mange følsomme mennesker i yrket.

– Mange skuespillere har kanskje ikke funnet sin plass noe annet sted, men så blir scenen en arena for dem. Der er ikke følsomheten ditt hinder, men ditt verktøy og din gave.

– Har det å jobbe som skuespiller gjort deg tryggere på egen identitet?

– Ja.

– På den måten at alt arbeidet jeg har gjort, alle situasjonene jeg har vært i og overlevd, alle de flotte menneskene jeg har møtt, forhåpentligvis har gjort meg til et større og rikere menneske. Jeg har fått en større trygghet og sikkerhet i mitt liv. Men det står jo ikke alene. Det handler også om mitt private liv med alle sine utfordringer, gleder, all sin utvikling. Alt henger sammen.

Les også: «Morten Rørht hadde en enestående evne til å formidle» (+)

Rammet av «aldersfascismen»

Hun er takknemlig for å ha fått være med å skape og spille en karakter som har betydd så mye for mange over lang tid.

– Men det har også innebært at jeg ikke har kunnet gjøre så mye ved siden av. Jeg har kanskje forsvunnet litt ut av folks bevissthet som skuespiller. Så det koster meg litt nå, for å si det sånn.

– Er det andre roller du gjerne skulle gått inn i?

– Jeg lider ikke av noe drømmerollen-jeg-aldri-fikk-spilt syndrom. Jeg synes det er spennende når du får bli med på en reise du ikke visste at du skulle ut på. Jeg er takknemlig for det jeg har fått gjøre, og jeg håper det kommer mer. Men en annen ting …

– Nå er jeg 57 år. Jeg blir 58. Livshjulet har på en måte også dreid. For meg er det ikke like mange roller, like mange oppgaver. Det er kanskje det største problemet.

– Mange snakker om det i din bransje.

– Teatrene er jo stengt for en som meg. De klarer nesten ikke å besette de fast ansatte kvinnene på min alder med repertoaret sitt. Dette gjelder egentlig hele samfunnet: identitet knyttet til alder. Når du har passert 50, og som skuespiller kanskje allerede 40-45, bikker du over i en annen divisjon.

Skuespillerveteranen påpeker at omlag to tredeler av teaterpublikumet er voksne kvinner, men at på film og TV er de store, tunge hovedrollene mellom 30 og 50 år.

– Jeg tenker at det er så mange kvinner, og menn også, over 60 som oppsøker teateret, og da er det viktig å speile dem. Gjenkjennelse er jo et av målene for kunsten. C. S. Lewis sa «We read to know we are not alone». Det er helt essensielt. Du er ikke alene om å tenke de tankene eller føle som du gjør. Kunsten skal selvsagt også utfordre, men det er egentlig ingen motsetning.

Det er en aldersfascisme ute og går, mener Hoff. Det snakkes mye om at alder og erfaring er verdifullt, og at alt skal bli omfavnet slik det er.

– Og ja, det er fint at folk har høye idealer om at man skal la det grå håret og rynkene komme. Men vi kan ikke bare ha det som et ideal, vi må i praksis anerkjenne at alder er verdifullt, sier hun.

– Med tanke på å bruke roller i livet – har det hendt at du har stått i en situasjon der du har tenkt at nå …

– Nå drar jeg en Juni, liksom?

Hoff ler godt.

– Jeg tror aldri jeg har tenkt det, nei. Da må det ha vært fordi jeg har kjent at det er det folk gjerne vil, og så har jeg spilt på det. Men det er noe helt annet.

At hun selv har brukt sider av seg selv inn i rollen, er naturligvis ikke til å unngå.

– Det er umulig uten. Men våre liv har vært helt forskjellige. Juni Anker-Hansen var en ganske crazy dame som levde et utrygt og ulykkelig liv på mange måter. Heldigvis har ikke det vært mitt liv. Men for å kunne spille ut hennes fortvilelse, raseri og emosjonelle ustabilitet, har jeg måttet lete i eget liv. Som skuespiller må du samle på erfaringer og observasjoner av andre, men selvfølgelig også tørre å bruke det emosjonelle følelsesapparatet fra ditt eget liv.

– Er det hovedsakelig følelser det er snakk om å gjenskape?

– Jeg pleier å si at skuespillere gjerne har et hudlag mindre enn mange andre. Å kaste seg inn i emosjonelle situasjoner, krever at du veldig fort kan hente opp store følelser som de fleste i hverdagen legger bånd på.

– Gjør det at du som skuespiller også oppdager mye om deg selv?

– Ja, det må jeg nødvendigvis gjøre, tenker jeg. Men om det gjør meg klokere eller bare mer selvopptatt, det er en annen sak.

Les også: Krimdronningen Anne Holt ble inspirert av Johaug-saken


Denne saken ble først publisert i Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:47 Nå er det lov med produktplassering på radio10:47 Maradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15 Kraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13 Ellingsruddrapet behandles på nytt10:10 Det blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09 Medlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06 Færre ulver skutt08:32 Reiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20 Kvinnestreik i Sveits08:18 Mann omkom i trafikkulykke i Halden08:15 Cohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13 Pelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12 Ukjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09 Sola vår kan få et superutbrudd07:59 – Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59 Regjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58 Sjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52 Trøndelag erklærer klimakrise07:38 Besetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35 Dennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans07:21 Rolig i Hongkong – enn så lenge07:17 – Å stoppe norsk oljeproduksjon er galskap07:03 – Klokken begynner å tikke for Messi06:45 Regjeringen åpner lommeboka – 100 millioner kroner til innovasjonsprosjekter06:44 Siktede nekter skyld etter terror i Christchurch06:30 Herlovsen sparer ikke feiringene til egne mål06:16 Ny studie skal granske sykdom fra norsk drikkevann06:15 Overbooking i Real Madrid06:14 Ida Marcussen legger opp06:01 Dette skjedde i natt06:00 Jakob Ingebrigtsen: – Vil ikke være pysete05:50 Askøy skal gå gjennom kokevarsler05:50 Dette skjer i dag04:52 Minst 61 døde og 356.000 evakuert etter flom i Kina04:34 Lysbakken krever lavere lønnsøkning for politikere04:26 Hovland med sterk start i US Open03:50 Nytt angrep mot flyplass i Saudi-Arabia03:26 Bistandsadvokat vil ansvarliggjøre koranskole i Marokko-saken03:21 Iran avviser anklager om tankskipsangrep02:35 USA: Iran fjernet udetonert mine fra tankskip02:27 Historisk abortinnstramming vedtatt02:24 Mann dømt for 30 overgrep mot jente01:32 Cuba Gooding jr. anklaget for beføling på bar23:46 Neymar i nytt politiavhør i voldtektssak23:43 Vannskandalen på Askøy kan ha kostet millioner23:25 Warholm danset inn til Bislett-triumf på Europa-rekord23:15 Flere asylsøkere til EU i løpet av årets fire første måneder23:05 Kritisk for kvinne etter frontkollisjon på Strynefjellet22:28 Trumps pressetalskvinne går av22:08 Tilsynsorgan ber Trump sparke Conway21:49 Sopranos-huset selges - slik ser det ut nå21:36 Warholm danset inn til Oslo-triumf uten Samba til start21:20 Pompeo: Iran angrep tankskip21:00 Lørenskog-saken: Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen20:40 Sterk Henrik Ingebrigtsen knuste den norske rekorden20:29 Carlsen vant Norway Chess20:12 Amalie Iuel sjanseløs på topplass under Bislett Games19:40 – Ville betale 250.000 kroner for å ta meg19:16 SAS-ansatt truffet av lyn – tilstanden er stabil19:08 Motorsyklist alvorlig skadd i Skjåk19:05 Væpnet aksjon mot personbil på E39 i Rogaland18:55 Bislett Games åpnet med verdensrekord18:39 Full fart fram for MDG og bompengepartiet i Oslo18:09 Husstander i Hurum blir bedt om å koke vannet18:04 Ap-representant i abortdebatten: Stå for det dere sa!17:57 La oss ikke gi slike krefter lillefingeren. Vær så snill17:50 – Ser muligheter for fly fra Norge til Asia, Afrika og Sør-Amerika17:41 – Regjeringen lar tobakkstrategien gå opp i røyk16:52 Ludvigsen erkjenner sex med én fornærmet – beskylder de to andre for løgn16:14 Ny Tyskland-strategi skal styrke norske interesser i Europa15:31 Hett på Stortinget: – Hvor i hæ ... har'n det i fra!15:28 Norske og amerikanske F-35 skal trene sammen15:27 Froome operert i åtte timer etter skrekkvelt15:17 Boris Johnson vant første runde av ledervalget15:15 Politiet i Bodø har fått kontroll over brann i gassflaske13:25 Truer med å trekke støtte til sjakk-VM13:13 Gult farenivå for Veslemannen12:49 Haavi måtte hjelpes av banen etter smell12:48 Britisk minister godkjenner utlevering av Assange12:32 Hundrevis av hjem truet - nå krangler politikerne om skylden12:29 Kvinne (72) fra Askøy døde på sykehus12:10 Prosjektgruppen for rehabilitering av Nationaltheatret er klar11:32 Legionellasmittet person døde i Vesterålen11:20 – For Frp er denne saken en drittsak10:18 Solskjær møter Chelsea i sesongåpningen09:59 Ropstad får kvinnestøtte før abortdebatt09:49 Zlatan på lønnstoppen i USA09:32 Bruken av kontantstøtte rekordlav09:30 Mattilsynet advarer mot kjøp av planter fra utlandet09:29 Svein Ludvigsen innrømmer å ha løyet for politiet09:05 Kjerstin Braathen blir ny konsernsjef i DNB08:43 Eldre mann funnet død i leteaksjon08:09 Norskeid tankskip i brann etter eksplosjon utenfor Iran08:06 Japan forbyr droneflyging i fylla08:01 Ville «inn til den deilige dama» og «ligge med henne». Da fikk han juling07:59 Historisk dårlig måling for Ap07:50 Kontroversiell kullgruve godkjent i Australia07:47 Hundretusener evakuert før syklon treffer land i India07:37 Filip Ingebrigtsen: – Sikker på at resten av sesongen blir bra
Siste nytt
10:47KulturNå er det lov med produktplassering på radio10:47SportMaradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15PolitikkKraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13NorgeEllingsruddrapet behandles på nytt10:10SportDet blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09NorgeMedlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06NorgeFærre ulver skutt08:32SportReiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20VerdenKvinnestreik i Sveits08:18NorgeMann omkom i trafikkulykke i Halden08:15KulturCohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13PolitikkPelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12SportUkjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09VerdenSola vår kan få et superutbrudd07:59Kultur– Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59PolitikkRegjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58SportSjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52NorgeTrøndelag erklærer klimakrise07:38VerdenBesetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35SportDennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans07:21VerdenRolig i Hongkong – enn så lenge07:17Penger– Å stoppe norsk oljeproduksjon er galskap07:03Sport– Klokken begynner å tikke for Messi06:45PolitikkRegjeringen åpner lommeboka – 100 millioner kroner til innovasjonsprosjekter06:44VerdenSiktede nekter skyld etter terror i Christchurch06:30SportHerlovsen sparer ikke feiringene til egne mål06:16Helse og livsstilNy studie skal granske sykdom fra norsk drikkevann06:15SportOverbooking i Real Madrid06:14SportIda Marcussen legger opp06:01NorgeDette skjedde i natt06:00SportJakob Ingebrigtsen: – Vil ikke være pysete05:50NorgeAskøy skal gå gjennom kokevarsler05:50NorgeDette skjer i dag04:52VerdenMinst 61 døde og 356.000 evakuert etter flom i Kina04:34PengerLysbakken krever lavere lønnsøkning for politikere04:26SportHovland med sterk start i US Open03:50VerdenNytt angrep mot flyplass i Saudi-Arabia03:26NorgeBistandsadvokat vil ansvarliggjøre koranskole i Marokko-saken03:21VerdenIran avviser anklager om tankskipsangrep02:35VerdenUSA: Iran fjernet udetonert mine fra tankskip02:27NorgeHistorisk abortinnstramming vedtatt02:24NorgeMann dømt for 30 overgrep mot jente01:32KulturCuba Gooding jr. anklaget for beføling på bar23:46SportNeymar i nytt politiavhør i voldtektssak23:43NorgeVannskandalen på Askøy kan ha kostet millioner23:25SportWarholm danset inn til Bislett-triumf på Europa-rekord23:15VerdenFlere asylsøkere til EU i løpet av årets fire første måneder23:05NorgeKritisk for kvinne etter frontkollisjon på Strynefjellet22:28VerdenTrumps pressetalskvinne går av22:08VerdenTilsynsorgan ber Trump sparke Conway21:49VerdenSopranos-huset selges - slik ser det ut nå21:36SportWarholm danset inn til Oslo-triumf uten Samba til start21:20VerdenPompeo: Iran angrep tankskip21:00NorgeLørenskog-saken: Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen20:40SportSterk Henrik Ingebrigtsen knuste den norske rekorden20:29SportCarlsen vant Norway Chess20:12SportAmalie Iuel sjanseløs på topplass under Bislett Games19:40Norge– Ville betale 250.000 kroner for å ta meg19:16VerdenSAS-ansatt truffet av lyn – tilstanden er stabil19:08NorgeMotorsyklist alvorlig skadd i Skjåk19:05NorgeVæpnet aksjon mot personbil på E39 i Rogaland18:55SportBislett Games åpnet med verdensrekord18:39PolitikkFull fart fram for MDG og bompengepartiet i Oslo18:09NorgeHusstander i Hurum blir bedt om å koke vannet18:04PolitikkAp-representant i abortdebatten: Stå for det dere sa!17:57HelseLa oss ikke gi slike krefter lillefingeren. Vær så snill17:50Reise– Ser muligheter for fly fra Norge til Asia, Afrika og Sør-Amerika17:41Helse og livsstil– Regjeringen lar tobakkstrategien gå opp i røyk16:52NorgeLudvigsen erkjenner sex med én fornærmet – beskylder de to andre for løgn16:14VerdenNy Tyskland-strategi skal styrke norske interesser i Europa15:31PolitikkHett på Stortinget: – Hvor i hæ ... har'n det i fra!15:28NorgeNorske og amerikanske F-35 skal trene sammen15:27SportFroome operert i åtte timer etter skrekkvelt15:17PolitikkBoris Johnson vant første runde av ledervalget15:15NorgePolitiet i Bodø har fått kontroll over brann i gassflaske13:25SportTruer med å trekke støtte til sjakk-VM13:13NorgeGult farenivå for Veslemannen12:49SportHaavi måtte hjelpes av banen etter smell12:48VerdenBritisk minister godkjenner utlevering av Assange12:32NorgeHundrevis av hjem truet - nå krangler politikerne om skylden12:29NorgeKvinne (72) fra Askøy døde på sykehus12:10KulturProsjektgruppen for rehabilitering av Nationaltheatret er klar11:32NorgeLegionellasmittet person døde i Vesterålen11:20Politikk– For Frp er denne saken en drittsak10:18SportSolskjær møter Chelsea i sesongåpningen09:59PolitikkRopstad får kvinnestøtte før abortdebatt09:49SportZlatan på lønnstoppen i USA09:32PengerBruken av kontantstøtte rekordlav09:30NorgeMattilsynet advarer mot kjøp av planter fra utlandet09:29NorgeSvein Ludvigsen innrømmer å ha løyet for politiet09:05PengerKjerstin Braathen blir ny konsernsjef i DNB08:43NorgeEldre mann funnet død i leteaksjon08:09VerdenNorskeid tankskip i brann etter eksplosjon utenfor Iran08:06VerdenJapan forbyr droneflyging i fylla08:01NyheterVille «inn til den deilige dama» og «ligge med henne». Da fikk han juling07:59PolitikkHistorisk dårlig måling for Ap07:50VerdenKontroversiell kullgruve godkjent i Australia07:47VerdenHundretusener evakuert før syklon treffer land i India07:37SportFilip Ingebrigtsen: – Sikker på at resten av sesongen blir bra
Populært