Meny

– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra

Bjørnar Skjæran. Politiker (Ap). Leder for Nordland Arbeiderparti og gruppeleder for Ap i fylkestinget i Nordland. Nå også nestleder i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik. Foto: Mimsy Møller/Dagsavisen

Bjørnar Skjæran har vært et ukjent navn for mange. Nå er han valgt til Ap-nestleder, og skal fylle tomrommet etter Giske. Det har gjort noe med stemningen i partiet.

«Ny nestleder søkes etter turbulent tid. Må bo nord for Dovre og helst være i stand til å snakke med vanlige folk. Bør ha kjeledress, og gjerne en traktor».

Omtrent slik kunne kontaktannonsen sett ut, i alle fall om det var sånn Aps valgkomité hadde gått fram for å fylle tomrommet etter Trond Giske. Omtrent slik var i alle fall stemningen i partiet: Det var på høy tid med en person som står for noe annet enn urbane Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik, og at man fikk inn en fra distriktene nord for Dovre.

Det hadde vært fint om han også hadde kjeledress og traktor, mente noen, og at han hadde peiling på landbruks- og næringspolitikk.

Til slutt fant valgkomiteen fram til gårdbrukeren Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland. Han ble innstilt, og lørdag ble han valgt til ny nestleder på Aps landsmøte. Selve nominasjonen var populær i partiet: «Endelig en nordlending med kjeledress i ledelsen!» ble det jublet på Skjærans Facebook-profil.

Ifølge en sambygding er Skjæran også bedre enn de fleste til å snakke med alle slags folk, «både høy og lav». «Han sprer positiv energi», og «har alltid en god historie på lager». Han får også ros fra en annen politikerkollega i nord for «evnen til å skape samarbeid, samt handlekraften i vanskelige beslutninger, der han oppfattes som en trygghet gjennom sin grundighet». Og ja: Han har egen traktor.

Traktoren parkert

Nå står han her foran oss inne i Arbeiderpartiets lokaler på Youngstorget, skuffende nok uten kjeledress, kledd i olabukse og dressjakke. Traktoren har han parkert hjemme på gården ute i havgapet på Helgeland. Nå kommer han rett hit med fly fra Bodø, dit han ukependler fordi han er Aps fylkesleder og gruppeleder i fylkestinget der.

Fra leiligheten i Bodø og hit til Youngstorget har han brukt snaue tre timer. Det er ingenting for en som er vokst opp i den lille bygda Konsvikosen i Lurøy kommune, der det var fire timer, to bussturer og en fergetur til nærmeste by, Mo i Rana.

Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik er Arbeiderpartiets nye nestleder-duo. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

– Pass på tenna, de der er seige, advarer resepsjonsdamen når hun ser at Bjørnar Skjæran i forbifarten plukker med seg søtsaker fra skålen på disken.

– «Pass på magen», heter det, svarer Skjæran med en latter, og traver energisk videre mot ett av møterommene.

Vi skjønner seinere i intervjuet at den tidligere så ivrige fotballspilleren på Lurøy FK nå er litt flau over hvor lite han rekker å trene etter at han ble ukependler til Bodø, og at han i grunnen bekymrer seg litt for vekten.

I ungdommen og i mange år framover spilte han fotball, håndball og volleyball, og av utseende er han slett ikke så ulik en gammel idrettsmann som antakelig hadde sin storhetstid på 90-tallet. Det er noe med ansiktet og kjevepartiet som minner litt om en ung Stig Inge Bjørneby eller Johann Olav Koss.

Les også: Ap vil vokse med oppvekstreform

Kjøpte egen gård som 20-åring

Ja, av skikkelse kunne Skjæran gått for å være en fotballtrener fra Drillo-generasjonen. Men det nærmeste han har kommet det er nok at han i de tre barnas oppvekst unntaksvis har steppet inn som trener for deres lag.

Som guttunge hadde han for øvrig sin egen pappa som fotballtrener, i tillegg til at han også hadde ham som lærer på skolen. Faren ble i bygda omtalt som «streng, men rettferdig».

– Jeg hadde det ikke vanskelig eller noe, men han var nok ekstra streng med meg, som var sønnen, vettu! Han var trener og noen ganger dommer, og jeg opplevde å bli avblåst når jeg hadde ballen, he-he! Men jeg forstår det der veldig godt, ikke minst etter at jeg selv ble far. Det er ikke så lett når du skal utøve rettferdighet overfor både egne og andres unger. Du vil ikke bli beskyldt for å favorisere dine egne, sier Skjæran, som ble tidlig voksen.

Som 20-åring kjøpte han egen gård i bygda Selnes, tre mil unna hjemplassen, en liten gård som tidligere hadde vært i morsfamiliens eie. Han har vært gårdbruker i over 30 år, og fortsatt holdes jorda i hevd selv om han i snart åtte år har drevet med politikk på heltid.

Det hender også at han står i mål for Lurøy FK, når han er hjemme i helgene, og han er fortsatt friluftsmann. «Det er vel ikke en fjelltopp rundt her han ikke har vært på», sier en sambygding. «Og her i Nordland har vi mange».

Fem favoritter:

Musikk: Jeg er altetende, men gjerne noe som svinger litt.

Film: Jeg har alltid likt enkle actionkomedier.

Bok: Leste nylig Roy Jacobsens «De usynlige». Han skildrer mitt kystlandskap.

Mat: Jeg er gammel storfebonde og veldig kjøtteter. Også glad i norske poteter!

Sted: Heime på gården.

«Spøkelseskladden i norsk politikk»

«Ukjente Bjørnar kan bli nestleder» skrev VG 19. mars, da valgkomiteens innstilling ble kjent. Men her i hovedkvarteret på Youngstorget ser det i alle fall ut til at folk kjenner «Ukjente Bjørnar». Han har tross alt jevnlig kommet hit siden 2013 for å gå på møter i sentralstyret, og han har vært fylkesleder i Nordland Ap siden 2011.

De andre på kontoret roper gode råd etter ham når han er på vei ut for å ta bilde: «Hva med sminke?» «Har du greid håret?»

– Eg treng` ikkje styling. Eg e` jo naturlig pen, spøker Skjæran på vei ned trappa, på sin sindige helgelandsdialekt stinn av tjukke l-er. Bortsett fra at han selv virker som pratmaker, peker Skjæran på at helgelendingen av lynne er «saktmodig», men også «litt temperert».

Bjørn Skjæran like etter at han ble valgt til nestleder under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Akkurat dette med den «Ukjente Bjørnar»-tittelen ble det vitset mye om rundt om i landets lokal- og regionaviser, og da særlig i Nordland. For de kjenner ham jo svært så godt, ettersom han har vært lokalpolitiker der siden han første gang stilte til valg i 1987. På fylkeshuset i Bodø gikk derfor kollegene sammen om å henge opp en lapp på kontordøra hans: «Ukjente Bjørnar (52)».

Han tok selv bilde av den og la den ut på Facebook-profil sin. Under kom de spøkefulle kommentarene: «Du er Spøkelseskladden i norsk politikk», skrev en. «Ja, hvem er nå egentlig denne Bjørnar? Og hvor er Lurøy? Og Nordland?»

En annen, som tydelig hadde gått sammen med ham på Rana videregående skole i årene 1982-1985, skrev: «På VGS var vi sikre på at du kom til å bli statsminister. At du valgte å bli bonde, kom som en stor overraskelse. Det er nok ei mening i det som skjer, og du kommer til å bli en enda bedre statsminister, enn om du hadde gått rett inn i politikken».

Les også: På vei bort fra Lofoten-kompromisset

Fornøyd med «ukjent»-vinklingen

– Hva syns du om å bli kalt «ukjente Bjørnar»?

– Jeg syns VGs vinkling var god. Det var morsomt! Jeg skjønner det litt. Jeg har jo aldri sittet på Stortinget, for eksempel, men vært fylkesleder i Nordland i åtte år. Det kan jo hende at Nordlys i Tromsø ikke ville kjent til en Ap-fylkesleder fra Akershus, for eksempel.

– Så du tar det med godt humør?

– Ja, og mer enn det: Dette ble jo en bra lansering! Det har skapt mye mer interesse fra andre aviser rundt om i landet. Så den lappen kan få henge på kontordøra. Eg bli` ikkje å plukk` den ned!

Ellers blir Skjæran av politiske kommentatorer beskrevet som en «overgangsfigur» når han nå trolig blir valgt inn i Aps toppledelse. Det er liksom ikke meningen at han skal komme inn der og true posisjonen til Jonas Gahr Støre eller Hadia Tajik, eller bli en framtidig statsministerkandidat, får man inntrykk av.

I den samme «Ukjente Bjørnar»-artikkelen i VG siteres kilder som framhever at Skjæran ikke er en aktuell framtidig partileder, men at han kan gi Ap et løft i Nord-Norge i en vanskelig valgkamp som kan komme til å handle om oljeutvinning i nord. (Her har Skjæran sagt at han ikke lenger vil kjempe mot et nei til konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen).

Han kan skape ro og utfylle en partiledelse som har fungert dårlig, og han kan være med på å dempe kritikken mot Oslo-elitismen, sies det. Politisk har Skjæran stått Trond Giske nær, men altså ikke nær nok til at hans motstandere syns det er et problem. I VG-journalistene Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgårds bok om Ap fra 2018, «Alle skal ned», blir Skjæran nevnt to ganger som del av Giskes nettverk.

– Er du en del av «Giskes nettverk»?

– Nei, det stemmer ikke. Men jeg kjenner selvsagt Trond godt gjennom politikken. Fylkespartiene i Nord-Norge og Trøndelag pleier gjerne å møtes i tilknytning til landsstyremøter og landsmøter, sier Skjæran, og legger overrasket til:

– Er jeg nevnt i den boka? Oi, det visste jeg ikke! Jeg har ikke fått lest den ennå, sier Skjæran, som ellers har vært tett på Aps håndtering av metoo- og Giske-saken, ettersom han har sittet i sentralstyret de siste årene.

– Det stemmer at partiet har hatt et krevende år. Men vi skal gå videre. Vi har allerede gått videre, sier Skjæran.

Fikk du med deg denne? Giske-journalistene Melgård og Mosveen har ikke hatt byline i VG siden 19. mars

Sosialdemokratiske verdier inn med morsmelka

Hjemme i Nordland ser de nok ikke bare på Bjørnar Skjæran som en overgangsfigur som bare skal smigre Nord-Norge og skape partiro etter en turbulent tid. På Rana videregående skole opplevde de i alle fall en ung gutt som raskt viste seg som en ledertype.

Selv om han brukte all fritid på sport og gårdsarbeid ved siden av skolen, ble verv nærmest kastet etter ham. Han dro til Oslo på møter som representant for Norsk Gymnasiastsamband (NGS), avd. Helgeland og Salten, noe som tok en 17–18 timer med tog.

Han ble raskt vervet inn i AUF. Han ble kommunestyrerepresentant for Ap i Lurøy som 21-åring, og satt der sammenhengende i 28 år, de fire siste som ordfører. Slik sett gikk han i sin fars fotspor: Også han satt i Lurøy kommunestyre for Ap noen år, mens moren, som hovedsakelig var hjemmeværende, satt i fylkestinget.

– Jeg vil ikke si at vi diskuterte partipolitikk hjemme, men jeg føler i alle fall at jeg har fått sosialdemokratiske verdier inn med morsmelka, sier Skjæran, som er født i 1966, samme år som Trond Giske.

Sentralstyret med Bjørnar Skjæran, Kjersti Stenseng , Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Som Giske er han derfor vokst opp med «Pompel & Pilt», «Lekestue», «Halvsju», og ikke minst Tippekampen. Hans barndom på 70-tallet sammenfalt med en storhetstid for Liverpool, og selv i dag er han trofast Liverpool-fan. Han er også trofast mot Tromsø Idrettslag (TIL) og Bodø Glimt.

– Men når slaget om Nord-Norge står mellom Glimt og TIL, da må jeg nesten heie på Glimt, sier Skjæran i en beklagende tone. For en fotballinteressert mann fra Sør-Helgeland er det tross alt kortere vei til Bodø enn til Tromsø. Samtidig er det for ham kortere vei til Trondheim, enn til Tromsø.

– Så hvis Rosenborg spiller mot TIl ...?

– Da heier jeg selvsagt på TIL! Eg e` da nordlænning, sier Skjæran, nesten litt fornærmet. Han virker nærmest stolt over å bli omtalt som sportsidiot, og han elsker TV-sport. Han innrømmer at det var veldig praktisk å være bonde de årene han jobbet hjemme på gården, da det var OL eller VM. Han tok morgen- og kveldsstellet i fjøset. Resten av dagen koste han seg med skirenn på TV.

Les også: Støre advarer mot endring av abortloven

Heiet alltid på Gro

Den første statsministeren Bjørnar Skjæran kan huske, er Aps Trygve Bratteli, som gikk av i 1976. Men han husker nok etterfølgeren Odvar Nordli best, og på 80-tallet var han blitt AUF-er og satt og heiet på Gro under Gro & Kåre-debattene på NRK.

– Selvsagt! Ho va` jo kjempedøktig!, sier han begeistret.

– Men Trygve Bratteli, han hørte jeg på radioen. Jeg hadde nemlig en mor som alltid hørte på radio. Det gjør hun fremdeles, forteller Skjæran, som særlig har arvet to ting etter sin mor: Han blir tidlig kveldstrøtt, sovner mye foran TV-en, og han elsker å høre på radio.

– Nå hører jeg bare på P1, men klokka seks må jeg selvsagt slå over på P2 og «Dagsnytt Atten». Jeg MÅ ha med meg «Dagsnytt Atten»! Jeg jobba jo hjemme på gården i 30 år, og hørte på radio over alt. Når jeg satt på traktoren, når jeg var i fjøset og når jeg kjørte lastebil, sier Skjæran.

Les også: Støre advarer landsmøtet mot å endre abortloven

Et arbeidsjern fra 12-årsalderen

Skjæran har hatt et utall jobber ved siden av gården på Selnes, for å få det til å gå rundt. Han har vært «ei vekka på havet», vært lærervikar, han har kjørt lastebil, melkebil og skolebuss, og han har jobbet på anlegg. Blant annet.

– Et år hadde jeg 12 arbeidsgivere på selvangivelsen min, forteller han, og virker stolt over at han kom tidlig inn i arbeidslivet. Allerede som 12-13-åring jobbet han på gården til onkelen på Selnes, og på ungdomsskolen hadde han fast jobb der. Som 16-åring flyttet han på hybel i Mo i Rana, men selv da kom han ofte hjem og jobbet for onkelen.

– Jeg husker så godt det øyeblikket høsten 1982, da jeg satt på ferga og skulle flytte på hybel i Mo. På innerlomma hadde jeg en konvolutt med penger jeg hadde tjent sjøl. Og eg hadde bra med penga! Det holdt i tre år. Dagen etter at jeg kom til Mo, gikk jeg i banken og åpnet konto, sier Skjæran.

– Det virker som om du bare jobber og jobber hele tida?

Han smiler bredt og ligner litt ekstra på Stig Inge Bjørnebye:

–Eg lika arbei`. Det gjer meining!

Akkurat dette siste var nok grunnen til at han som 20-åring kjøpte seg sin egen gård. Fortsatt er hjemgården hans paradis på jord. Det er der han vil være når han har fri. Særlig på denne tida av året, når den varme Golfstrømmen presser på Tonneshalvøya og gir tidlig vår i fjæra, man kan gå på bar mark, og «fuggelen er i gang med årets viktigste prosjekt», som han uttrykker det. Men før han kjøpte gården i 1986, tok han en god artium. Han kom inn på både Landbrukshøgskolen og Veterinærhøyskolen.

– Jeg hadde lett for å lære, men jeg er først og fremst en praktiker, sier Skjæran.

«Går veldig opp i ting»

Året etter, i 1987, ble han lokalpolitiker, og slik har årene gått: Gårdsarbeid, ekstraarbeid, politikk. I 1993 fikk han og kjæresten sitt første barn, i 2000 giftet de seg, i 2002 kom neste barn og i 2004 det tredje og siste. Eldstejenta er ute av redet og ferdig utdannet, den mellomste bor på hybel og går på videregående, mens minstemann bor hjemme og er konfirmant til våren. Kona jobber som bussjåfør.

– Og ho e` den som hold` orden på alt, legger Skjæran til.

– Er du vanskelig å holde orden på?

– Det må du spørre andre om. Men det trur eg ikkje! Men kona mi sier jeg «går veldig opp i ting», uansett hva jeg gjør.

Avisen Nationen er nok i alle fall glade for at Bjørnar Skjæran ble valgt til nestleder i Arbeiderpartiet. «Norsk politikk trenger flere som Bjørnar Skjæran», skrev bøndenes avis på lederplass etter at nominasjonen ble kjent. «Som tidligere ordfører i Lurøy er Skjæran ikke ukjent, men kjent med de offentlige budsjetters jernlov og distriktskommunenes utfordringer», skrev avisen, og så svært så positivt på at Skjæran ikke har høyere utdanning,verken har vært lobbyist eller har for vane å gå på pølsefester med politiske journalister i hovedstaden. Og: Han har som sagt både kjeledress og traktor.

– De virker jo nærmest forelsket i deg i Nationen?

– Å, det går vel over, sier Skjæran tørt.

– Men alt det maset om denne kjeledressen din – du kommer vel uansett ikke til å stille på møter i kjeledress?

Bjørnar Skjæran stopper opp i trappa, blir plutselig alvorlig, og spør:

– Ka vet du om det?

Artikkelen ble først publisert på Dagsavisen.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:04 Aldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56 Omoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37 Legionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29 Alle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28 16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08 Märtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57 Prosessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56 Direktorater kan bli rammet av streik19:23 Sjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02 Ford kutter 7.000 jobber18:44 To personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34 IS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13 Danske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00 Hydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52 Børsen startet uka i pluss17:42 Flere romfolk i slagsmål i Oslo17:31 Dette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30 Ap sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24 Støre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12 Tysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06 71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42 Faren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37 Etterslepet krymper i EØS16:26 Strid om fremtidens spillmarked i Norge16:21 Nigel Farage truffet av milkshake16:12 Sinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06 Fare for flom flere steder østafjells15:52 Ordkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48 Tidligere statssekretær i Ap til First House15:16 Legger ned 22 trafikkstasjoner14:56 Stjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52 Ansatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47 Spenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40 Nav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39 Syrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31 Innkaller til krisemøte om bompenger14:26 Arkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05 Stanser økte bompenger i byene13:57 Kina opphever utestengelse av norsk laks13:45 Fanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30 Rapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24 Vil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05 Lærer tildelt årets Holmboepris13:04 Graham Hansen signerte for Barcelona12:51 Cavendish sykler Tour of Norway12:50 Regjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45 Sønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38 Tysk «shariapoliti» for retten12:26 Venter med nye søk etter Trine Frantzen12:15 Hver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00 Statkraft inngår langsiktig avtale11:58 Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57 Familieselskap selger seg ut av Norled11:45 Ektepar truet med kniv av innbruddstyver11:33 Salvini raser etter at migranter ble satt i land11:32 Stina Nilsson dropper Norge-samling11:30 Norsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59 Juncker advarer mot å løpe etter populistene10:51 Rankingrekord for Ruud10:50 Regjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43 Svindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42 UEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34 Fafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54 Ny president i Ukraina oppløser parlamentet09:48 Bollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46 Liten økning i antall fødsler i Norge09:44 – Oljen har blitt en kulturkrig08:59 Zidane signaliserer Bale-exit08:58 Assange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47 MDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44 PSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42 Fall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28 City-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05 Slår beina under cannabisforskning i USA07:59 Mann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43 Google presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08 Sudan-forhandlingene gjenopptas06:45 45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00 WHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise05:53 Redusert fremkommelighet på E6 ut oktober05:51 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:33 Trump vil nekte Iran atomvåpen05:30 Grundig svensk etterforskning av tortur i Syria05:18 Psykologspesialist: – Gi pedofile sexdukker på resept04:57 Amerikansk ambassadør besøker Tibet04:39 Kun halvparten varsler om kritikkverdige forhold03:46 Vekst i Japansk økonomi i første kvartal03:16 To døde og mange skadd da bar kollapset i Kina02:38 Sykehus granskes etter sju feiloperasjoner01:54 Danmark vurderer å utplassere jagerfly på Grønland01:48 Tidligere utenriksminister tilbyr hjelp til å hente hjem norske barn av IS-foreldre01:17 Elleve personer drept i barskyting i Brasil00:25 Steinkasting mot hus i Oslo00:01 Røe Isaksen vil ha ny gjennomgang av ytringsfriheten23:54 USA legger fram Midtøsten-plan neste måned23:34 Trump truer Iran med utslettelse22:46 Kvinnelig barnevernsansatt tiltalt for misbruk av stilling og seksuell omgang med tenåring22:30 Mattilsynets tilstandsrapport om minkfarm var full av feil21:58 Håndball: Elverum ble sluttspillmester
Siste nytt
21:04NorgeAldri før har mer penger vært lyst ut til forskning i bedrifter20:56SportOmoijuanfo scoret hattrick for Molde20:37Helse og livsstilLegionellasmitte funnet på Radiumhospitalet i Oslo20:29PolitikkAlle ytre høyre-ministre forlater regjeringen i Østerrike20:28Verden16-åring fra Guatemala døde på grensestasjon i Texas20:08NorgeMärtha Louise til pressen: – Dere har et valg19:57VerdenProsessen med å få Assange utlevert til Sverige har startet19:56PengerDirektorater kan bli rammet av streik19:23VerdenSjiraffene kan ende opp på den globale rødlista19:02MotorFord kutter 7.000 jobber18:44NorgeTo personer skadd i slagsmål på Grønland i Oslo18:34VerdenIS-fanger drepte betjenter og medfanger, og tok gisler18:13PolitikkDanske sosialdemokrater vil finansiere økt velferd med flere skatter og avgifter18:00NorgeHydro: Restriksjonene i Brasil opphevet, Alunorte kan gjenoppta full produksjon17:52PengerBørsen startet uka i pluss17:42NorgeFlere romfolk i slagsmål i Oslo17:31NorgeDette gjør Kystvakten for å bli kvitt de døde kjempehvalene17:30MotorAp sier nei til nedlegging av trafikkstasjoner17:24MotorStøre om bompenge-hastemøte: – Et uttrykk for manglende kontroll17:12VerdenTysk par glemte nyfødt baby i taxi17:06Nyheter71-åring dømt for seksuell handling med åtteåring16:42NorgeFaren i Varhaug-saken er tiltalt for bevispåvirkning16:37PolitikkEtterslepet krymper i EØS16:26PengerStrid om fremtidens spillmarked i Norge16:21PolitikkNigel Farage truffet av milkshake16:12MotorSinker som lager kø risikerer å betale dyrt16:06NorgeFare for flom flere steder østafjells15:52VerdenOrdkrigen mellom USA og Iran fortsetter15:48PolitikkTidligere statssekretær i Ap til First House15:16NorgeLegger ned 22 trafikkstasjoner14:56SportStjernen berger økonomien og kan hente nye spillere14:52NorgeAnsatt i Fellesforbundet dømt for millionunderslag14:47VerdenSpenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40PengerNav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39VerdenSyrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31MotorInnkaller til krisemøte om bompenger14:26ReiseArkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05MotorStanser økte bompenger i byene13:57PengerKina opphever utestengelse av norsk laks13:45PengerFanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30MotorRapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24PengerVil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05KulturLærer tildelt årets Holmboepris13:04SportGraham Hansen signerte for Barcelona12:51SportCavendish sykler Tour of Norway12:50KulturRegjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45StemmerSønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38VerdenTysk «shariapoliti» for retten12:26NorgeVenter med nye søk etter Trine Frantzen12:15VerdenHver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00PengerStatkraft inngår langsiktig avtale11:58PengerHuawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57PengerFamilieselskap selger seg ut av Norled11:45NorgeEktepar truet med kniv av innbruddstyver11:33VerdenSalvini raser etter at migranter ble satt i land11:32SportStina Nilsson dropper Norge-samling11:30PengerNorsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59PolitikkJuncker advarer mot å løpe etter populistene10:51SportRankingrekord for Ruud10:50PolitikkRegjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43SportSvindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42SportUEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34NorgeFafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54PolitikkNy president i Ukraina oppløser parlamentet09:48PolitikkBollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46Helse og livsstilLiten økning i antall fødsler i Norge09:44Politikk– Oljen har blitt en kulturkrig08:59SportZidane signaliserer Bale-exit08:58VerdenAssange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47PolitikkMDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44SportPSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42ReiseFall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28SportCity-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05VerdenSlår beina under cannabisforskning i USA07:59NorgeMann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43VerdenGoogle presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08VerdenSudan-forhandlingene gjenopptas06:45Penger45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00Helse og livsstilWHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise05:53NorgeRedusert fremkommelighet på E6 ut oktober05:51NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:33VerdenTrump vil nekte Iran atomvåpen05:30VerdenGrundig svensk etterforskning av tortur i Syria05:18Helse og livsstilPsykologspesialist: – Gi pedofile sexdukker på resept04:57VerdenAmerikansk ambassadør besøker Tibet04:39NorgeKun halvparten varsler om kritikkverdige forhold03:46PengerVekst i Japansk økonomi i første kvartal03:16VerdenTo døde og mange skadd da bar kollapset i Kina02:38Helse og livsstilSykehus granskes etter sju feiloperasjoner01:54VerdenDanmark vurderer å utplassere jagerfly på Grønland01:48NorgeTidligere utenriksminister tilbyr hjelp til å hente hjem norske barn av IS-foreldre01:17VerdenElleve personer drept i barskyting i Brasil00:25NorgeSteinkasting mot hus i Oslo00:01PolitikkRøe Isaksen vil ha ny gjennomgang av ytringsfriheten23:54VerdenUSA legger fram Midtøsten-plan neste måned23:34PolitikkTrump truer Iran med utslettelse22:46NorgeKvinnelig barnevernsansatt tiltalt for misbruk av stilling og seksuell omgang med tenåring22:30NorgeMattilsynets tilstandsrapport om minkfarm var full av feil21:58SportHåndball: Elverum ble sluttspillmester
Populært