– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra

<p>Bjørnar Skjæran. Politiker (Ap). Leder for Nordland Arbeiderparti og gruppeleder for Ap i fylkestinget i Nordland. Nå også nestleder i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik.</p>
Bjørnar Skjæran. Politiker (Ap). Leder for Nordland Arbeiderparti og gruppeleder for Ap i fylkestinget i Nordland. Nå også nestleder i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik. Foto: Mimsy Møller/Dagsavisen

Bjørnar Skjæran har vært et ukjent navn for mange. Nå er han valgt til Ap-nestleder, og skal fylle tomrommet etter Giske. Det har gjort noe med stemningen i partiet.

«Ny nestleder søkes etter turbulent tid. Må bo nord for Dovre og helst være i stand til å snakke med vanlige folk. Bør ha kjeledress, og gjerne en traktor».

Omtrent slik kunne kontaktannonsen sett ut, i alle fall om det var sånn Aps valgkomité hadde gått fram for å fylle tomrommet etter Trond Giske. Omtrent slik var i alle fall stemningen i partiet: Det var på høy tid med en person som står for noe annet enn urbane Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik, og at man fikk inn en fra distriktene nord for Dovre.

Det hadde vært fint om han også hadde kjeledress og traktor, mente noen, og at han hadde peiling på landbruks- og næringspolitikk.

Til slutt fant valgkomiteen fram til gårdbrukeren Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland. Han ble innstilt, og lørdag ble han valgt til ny nestleder på Aps landsmøte. Selve nominasjonen var populær i partiet: «Endelig en nordlending med kjeledress i ledelsen!» ble det jublet på Skjærans Facebook-profil.

Ifølge en sambygding er Skjæran også bedre enn de fleste til å snakke med alle slags folk, «både høy og lav». «Han sprer positiv energi», og «har alltid en god historie på lager». Han får også ros fra en annen politikerkollega i nord for «evnen til å skape samarbeid, samt handlekraften i vanskelige beslutninger, der han oppfattes som en trygghet gjennom sin grundighet». Og ja: Han har egen traktor.

Traktoren parkert

Nå står han her foran oss inne i Arbeiderpartiets lokaler på Youngstorget, skuffende nok uten kjeledress, kledd i olabukse og dressjakke. Traktoren har han parkert hjemme på gården ute i havgapet på Helgeland. Nå kommer han rett hit med fly fra Bodø, dit han ukependler fordi han er Aps fylkesleder og gruppeleder i fylkestinget der.

Fra leiligheten i Bodø og hit til Youngstorget har han brukt snaue tre timer. Det er ingenting for en som er vokst opp i den lille bygda Konsvikosen i Lurøy kommune, der det var fire timer, to bussturer og en fergetur til nærmeste by, Mo i Rana.

Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik er Arbeiderpartiets nye nestleder-duo. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik er Arbeiderpartiets nye nestleder-duo. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

– Pass på tenna, de der er seige, advarer resepsjonsdamen når hun ser at Bjørnar Skjæran i forbifarten plukker med seg søtsaker fra skålen på disken.

– «Pass på magen», heter det, svarer Skjæran med en latter, og traver energisk videre mot ett av møterommene.

Vi skjønner seinere i intervjuet at den tidligere så ivrige fotballspilleren på Lurøy FK nå er litt flau over hvor lite han rekker å trene etter at han ble ukependler til Bodø, og at han i grunnen bekymrer seg litt for vekten.

I ungdommen og i mange år framover spilte han fotball, håndball og volleyball, og av utseende er han slett ikke så ulik en gammel idrettsmann som antakelig hadde sin storhetstid på 90-tallet. Det er noe med ansiktet og kjevepartiet som minner litt om en ung Stig Inge Bjørneby eller Johann Olav Koss.

Les også: Ap vil vokse med oppvekstreform

Kjøpte egen gård som 20-åring

Ja, av skikkelse kunne Skjæran gått for å være en fotballtrener fra Drillo-generasjonen. Men det nærmeste han har kommet det er nok at han i de tre barnas oppvekst unntaksvis har steppet inn som trener for deres lag.

Som guttunge hadde han for øvrig sin egen pappa som fotballtrener, i tillegg til at han også hadde ham som lærer på skolen. Faren ble i bygda omtalt som «streng, men rettferdig».

– Jeg hadde det ikke vanskelig eller noe, men han var nok ekstra streng med meg, som var sønnen, vettu! Han var trener og noen ganger dommer, og jeg opplevde å bli avblåst når jeg hadde ballen, he-he! Men jeg forstår det der veldig godt, ikke minst etter at jeg selv ble far. Det er ikke så lett når du skal utøve rettferdighet overfor både egne og andres unger. Du vil ikke bli beskyldt for å favorisere dine egne, sier Skjæran, som ble tidlig voksen.

Som 20-åring kjøpte han egen gård i bygda Selnes, tre mil unna hjemplassen, en liten gård som tidligere hadde vært i morsfamiliens eie. Han har vært gårdbruker i over 30 år, og fortsatt holdes jorda i hevd selv om han i snart åtte år har drevet med politikk på heltid.

Det hender også at han står i mål for Lurøy FK, når han er hjemme i helgene, og han er fortsatt friluftsmann. «Det er vel ikke en fjelltopp rundt her han ikke har vært på», sier en sambygding. «Og her i Nordland har vi mange».

Fem favoritter:

Musikk: Jeg er altetende, men gjerne noe som svinger litt.

Film: Jeg har alltid likt enkle actionkomedier.

Bok: Leste nylig Roy Jacobsens «De usynlige». Han skildrer mitt kystlandskap.

Mat: Jeg er gammel storfebonde og veldig kjøtteter. Også glad i norske poteter!

Sted: Heime på gården.

«Spøkelseskladden i norsk politikk»

«Ukjente Bjørnar kan bli nestleder» skrev VG 19. mars, da valgkomiteens innstilling ble kjent. Men her i hovedkvarteret på Youngstorget ser det i alle fall ut til at folk kjenner «Ukjente Bjørnar». Han har tross alt jevnlig kommet hit siden 2013 for å gå på møter i sentralstyret, og han har vært fylkesleder i Nordland Ap siden 2011.

De andre på kontoret roper gode råd etter ham når han er på vei ut for å ta bilde: «Hva med sminke?» «Har du greid håret?»

– Eg treng` ikkje styling. Eg e` jo naturlig pen, spøker Skjæran på vei ned trappa, på sin sindige helgelandsdialekt stinn av tjukke l-er. Bortsett fra at han selv virker som pratmaker, peker Skjæran på at helgelendingen av lynne er «saktmodig», men også «litt temperert».

Bjørn Skjæran like etter at han ble valgt til nestleder under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bjørn Skjæran like etter at han ble valgt til nestleder under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Akkurat dette med den «Ukjente Bjørnar»-tittelen ble det vitset mye om rundt om i landets lokal- og regionaviser, og da særlig i Nordland. For de kjenner ham jo svært så godt, ettersom han har vært lokalpolitiker der siden han første gang stilte til valg i 1987. På fylkeshuset i Bodø gikk derfor kollegene sammen om å henge opp en lapp på kontordøra hans: «Ukjente Bjørnar (52)».

Han tok selv bilde av den og la den ut på Facebook-profil sin. Under kom de spøkefulle kommentarene: «Du er Spøkelseskladden i norsk politikk», skrev en. «Ja, hvem er nå egentlig denne Bjørnar? Og hvor er Lurøy? Og Nordland?»

En annen, som tydelig hadde gått sammen med ham på Rana videregående skole i årene 1982-1985, skrev: «På VGS var vi sikre på at du kom til å bli statsminister. At du valgte å bli bonde, kom som en stor overraskelse. Det er nok ei mening i det som skjer, og du kommer til å bli en enda bedre statsminister, enn om du hadde gått rett inn i politikken».

Les også: På vei bort fra Lofoten-kompromisset

Fornøyd med «ukjent»-vinklingen

– Hva syns du om å bli kalt «ukjente Bjørnar»?

– Jeg syns VGs vinkling var god. Det var morsomt! Jeg skjønner det litt. Jeg har jo aldri sittet på Stortinget, for eksempel, men vært fylkesleder i Nordland i åtte år. Det kan jo hende at Nordlys i Tromsø ikke ville kjent til en Ap-fylkesleder fra Akershus, for eksempel.

– Så du tar det med godt humør?

– Ja, og mer enn det: Dette ble jo en bra lansering! Det har skapt mye mer interesse fra andre aviser rundt om i landet. Så den lappen kan få henge på kontordøra. Eg bli` ikkje å plukk` den ned!

Ellers blir Skjæran av politiske kommentatorer beskrevet som en «overgangsfigur» når han nå trolig blir valgt inn i Aps toppledelse. Det er liksom ikke meningen at han skal komme inn der og true posisjonen til Jonas Gahr Støre eller Hadia Tajik, eller bli en framtidig statsministerkandidat, får man inntrykk av.

I den samme «Ukjente Bjørnar»-artikkelen i VG siteres kilder som framhever at Skjæran ikke er en aktuell framtidig partileder, men at han kan gi Ap et løft i Nord-Norge i en vanskelig valgkamp som kan komme til å handle om oljeutvinning i nord. (Her har Skjæran sagt at han ikke lenger vil kjempe mot et nei til konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen).

Han kan skape ro og utfylle en partiledelse som har fungert dårlig, og han kan være med på å dempe kritikken mot Oslo-elitismen, sies det. Politisk har Skjæran stått Trond Giske nær, men altså ikke nær nok til at hans motstandere syns det er et problem. I VG-journalistene Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgårds bok om Ap fra 2018, «Alle skal ned», blir Skjæran nevnt to ganger som del av Giskes nettverk.

– Er du en del av «Giskes nettverk»?

– Nei, det stemmer ikke. Men jeg kjenner selvsagt Trond godt gjennom politikken. Fylkespartiene i Nord-Norge og Trøndelag pleier gjerne å møtes i tilknytning til landsstyremøter og landsmøter, sier Skjæran, og legger overrasket til:

– Er jeg nevnt i den boka? Oi, det visste jeg ikke! Jeg har ikke fått lest den ennå, sier Skjæran, som ellers har vært tett på Aps håndtering av metoo- og Giske-saken, ettersom han har sittet i sentralstyret de siste årene.

– Det stemmer at partiet har hatt et krevende år. Men vi skal gå videre. Vi har allerede gått videre, sier Skjæran.

Fikk du med deg denne? Giske-journalistene Melgård og Mosveen har ikke hatt byline i VG siden 19. mars

Sosialdemokratiske verdier inn med morsmelka

Hjemme i Nordland ser de nok ikke bare på Bjørnar Skjæran som en overgangsfigur som bare skal smigre Nord-Norge og skape partiro etter en turbulent tid. På Rana videregående skole opplevde de i alle fall en ung gutt som raskt viste seg som en ledertype.

Selv om han brukte all fritid på sport og gårdsarbeid ved siden av skolen, ble verv nærmest kastet etter ham. Han dro til Oslo på møter som representant for Norsk Gymnasiastsamband (NGS), avd. Helgeland og Salten, noe som tok en 17–18 timer med tog.

Han ble raskt vervet inn i AUF. Han ble kommunestyrerepresentant for Ap i Lurøy som 21-åring, og satt der sammenhengende i 28 år, de fire siste som ordfører. Slik sett gikk han i sin fars fotspor: Også han satt i Lurøy kommunestyre for Ap noen år, mens moren, som hovedsakelig var hjemmeværende, satt i fylkestinget.

– Jeg vil ikke si at vi diskuterte partipolitikk hjemme, men jeg føler i alle fall at jeg har fått sosialdemokratiske verdier inn med morsmelka, sier Skjæran, som er født i 1966, samme år som Trond Giske.

Sentralstyret med Bjørnar Skjæran, Kjersti Stenseng , Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sentralstyret med Bjørnar Skjæran, Kjersti Stenseng , Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Som Giske er han derfor vokst opp med «Pompel & Pilt», «Lekestue», «Halvsju», og ikke minst Tippekampen. Hans barndom på 70-tallet sammenfalt med en storhetstid for Liverpool, og selv i dag er han trofast Liverpool-fan. Han er også trofast mot Tromsø Idrettslag (TIL) og Bodø Glimt.

– Men når slaget om Nord-Norge står mellom Glimt og TIL, da må jeg nesten heie på Glimt, sier Skjæran i en beklagende tone. For en fotballinteressert mann fra Sør-Helgeland er det tross alt kortere vei til Bodø enn til Tromsø. Samtidig er det for ham kortere vei til Trondheim, enn til Tromsø.

– Så hvis Rosenborg spiller mot TIl ...?

– Da heier jeg selvsagt på TIL! Eg e` da nordlænning, sier Skjæran, nesten litt fornærmet. Han virker nærmest stolt over å bli omtalt som sportsidiot, og han elsker TV-sport. Han innrømmer at det var veldig praktisk å være bonde de årene han jobbet hjemme på gården, da det var OL eller VM. Han tok morgen- og kveldsstellet i fjøset. Resten av dagen koste han seg med skirenn på TV.

Les også: Støre advarer mot endring av abortloven

Heiet alltid på Gro

Den første statsministeren Bjørnar Skjæran kan huske, er Aps Trygve Bratteli, som gikk av i 1976. Men han husker nok etterfølgeren Odvar Nordli best, og på 80-tallet var han blitt AUF-er og satt og heiet på Gro under Gro & Kåre-debattene på NRK.

– Selvsagt! Ho va` jo kjempedøktig!, sier han begeistret.

– Men Trygve Bratteli, han hørte jeg på radioen. Jeg hadde nemlig en mor som alltid hørte på radio. Det gjør hun fremdeles, forteller Skjæran, som særlig har arvet to ting etter sin mor: Han blir tidlig kveldstrøtt, sovner mye foran TV-en, og han elsker å høre på radio.

– Nå hører jeg bare på P1, men klokka seks må jeg selvsagt slå over på P2 og «Dagsnytt Atten». Jeg MÅ ha med meg «Dagsnytt Atten»! Jeg jobba jo hjemme på gården i 30 år, og hørte på radio over alt. Når jeg satt på traktoren, når jeg var i fjøset og når jeg kjørte lastebil, sier Skjæran.

Les også: Støre advarer landsmøtet mot å endre abortloven

Et arbeidsjern fra 12-årsalderen

Skjæran har hatt et utall jobber ved siden av gården på Selnes, for å få det til å gå rundt. Han har vært «ei vekka på havet», vært lærervikar, han har kjørt lastebil, melkebil og skolebuss, og han har jobbet på anlegg. Blant annet.

– Et år hadde jeg 12 arbeidsgivere på selvangivelsen min, forteller han, og virker stolt over at han kom tidlig inn i arbeidslivet. Allerede som 12-13-åring jobbet han på gården til onkelen på Selnes, og på ungdomsskolen hadde han fast jobb der. Som 16-åring flyttet han på hybel i Mo i Rana, men selv da kom han ofte hjem og jobbet for onkelen.

– Jeg husker så godt det øyeblikket høsten 1982, da jeg satt på ferga og skulle flytte på hybel i Mo. På innerlomma hadde jeg en konvolutt med penger jeg hadde tjent sjøl. Og eg hadde bra med penga! Det holdt i tre år. Dagen etter at jeg kom til Mo, gikk jeg i banken og åpnet konto, sier Skjæran.

– Det virker som om du bare jobber og jobber hele tida?

Han smiler bredt og ligner litt ekstra på Stig Inge Bjørnebye:

–Eg lika arbei`. Det gjer meining!

Akkurat dette siste var nok grunnen til at han som 20-åring kjøpte seg sin egen gård. Fortsatt er hjemgården hans paradis på jord. Det er der han vil være når han har fri. Særlig på denne tida av året, når den varme Golfstrømmen presser på Tonneshalvøya og gir tidlig vår i fjæra, man kan gå på bar mark, og «fuggelen er i gang med årets viktigste prosjekt», som han uttrykker det. Men før han kjøpte gården i 1986, tok han en god artium. Han kom inn på både Landbrukshøgskolen og Veterinærhøyskolen.

– Jeg hadde lett for å lære, men jeg er først og fremst en praktiker, sier Skjæran.

«Går veldig opp i ting»

Året etter, i 1987, ble han lokalpolitiker, og slik har årene gått: Gårdsarbeid, ekstraarbeid, politikk. I 1993 fikk han og kjæresten sitt første barn, i 2000 giftet de seg, i 2002 kom neste barn og i 2004 det tredje og siste. Eldstejenta er ute av redet og ferdig utdannet, den mellomste bor på hybel og går på videregående, mens minstemann bor hjemme og er konfirmant til våren. Kona jobber som bussjåfør.

– Og ho e` den som hold` orden på alt, legger Skjæran til.

– Er du vanskelig å holde orden på?

– Det må du spørre andre om. Men det trur eg ikkje! Men kona mi sier jeg «går veldig opp i ting», uansett hva jeg gjør.

Avisen Nationen er nok i alle fall glade for at Bjørnar Skjæran ble valgt til nestleder i Arbeiderpartiet. «Norsk politikk trenger flere som Bjørnar Skjæran», skrev bøndenes avis på lederplass etter at nominasjonen ble kjent. «Som tidligere ordfører i Lurøy er Skjæran ikke ukjent, men kjent med de offentlige budsjetters jernlov og distriktskommunenes utfordringer», skrev avisen, og så svært så positivt på at Skjæran ikke har høyere utdanning,verken har vært lobbyist eller har for vane å gå på pølsefester med politiske journalister i hovedstaden. Og: Han har som sagt både kjeledress og traktor.

– De virker jo nærmest forelsket i deg i Nationen?

– Å, det går vel over, sier Skjæran tørt.

– Men alt det maset om denne kjeledressen din – du kommer vel uansett ikke til å stille på møter i kjeledress?

Bjørnar Skjæran stopper opp i trappa, blir plutselig alvorlig, og spør:

– Ka vet du om det?

Artikkelen ble først publisert på Dagsavisen.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:54 190 trusler om skoleskyting i Norge på to uker14:38 Avislevering blir dyrere med Posten14:36 Eriksen fra Tottenham til Inter14:02 Rundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01 Israel sender forsterkninger til Jordandalen13:48 Norge sjekker ikke reisende fra Kina for sykdom13:38 The Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27 881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26 Stemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende12:54 IS-siktet kvinne overført til fengsel12:54 Klæbo går ikke i NM12:47 Slår «kjøttskam»-alarm: En tredel av norsk matjord vil gro igjen12:33 Arten som overlever «alt», har én svakhet12:13 EU varsler strenge 5G-regler12:13 Halvannen million vil hylle Bryant med ny NBA-logo12:12 Solbergs rekordkorte redegjørelse vekker reaksjoner12:11 Solskjær: – Et vanskelig vindu12:10 Røe Isaksen og Nav møter Riksadvokaten og Trygderetten11:25 – Bolton var bekymret over at Trump ga tjenester til autokrater11:24 Nordmann skal lede prestisjekomité i Wada11:23 Her er «nye» Frp på Stortinget10:36 Ap ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken10:35 Eirik Jensen får ikke tilgang til Cappelen-telefoner10:34 Mange land i Europa er på god vei til å kvitte seg med kullkraft10:29 Ingen endring i antall fosterreduksjoner etter ny abortlov10:25 Ny undersøkelse: Færre utsatt for ID-tyveri09:34 Godset-kapteinen på vei til MLS09:23 Lundby får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM09:11 Børsfall fortsetter i Asia09:11 Netanyahu trekker begjæring om immunitet08:55 Per-Willy Amundsen blir Frps nye justispolitiske talsperson08:44 NBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43 Riiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04 Kina fraråder utenlandsreiser07:51 Mann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28 Frp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11 – Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06 Vindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00 VM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36 Telenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30 Far Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02 Hegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00 Dette skjer i dag06:00 HRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49 Fotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45 Forsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36 Dette skjedde i natt05:30 «Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20 Hundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00 Nav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52 Ny fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19 Nicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00 Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28 Jarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17 Johnson håper på Huawei-kompromiss02:47 Coronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46 Bussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43 USA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30 Kina har påvist 1.300 nye smittetilfeller02:29 Veidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36 Tidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29 Meglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18 Frp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07 Åtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33 Republikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46 Tidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein22:11 Nav stanser arbeidstrening hos XXL21:56 Kinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50 Forskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49 Trumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17 Solberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47 Regjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42 Hva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42 Denne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08 Pentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07 Listhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05 Alle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30 Pappa vil forsones med Meghan Markle19:23 Spisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49 Trump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38 Statsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20 Svensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15 Pollensesongen én måned foran skjema17:59 Riksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49 Ung mann omkom i ulykke i Troms17:16 USA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14 Melding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25 Norsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43 Person til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23 Skolebyråden i Bergen går av14:49 Åpningen av Munchmuseet utsettes14:45 Forfatter Tor Obrestad er død14:39 Snømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29 Intervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall
Siste nytt
14:54Norge190 trusler om skoleskyting i Norge på to uker14:38KulturAvislevering blir dyrere med Posten14:36SportEriksen fra Tottenham til Inter14:02VerdenRundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01VerdenIsrael sender forsterkninger til Jordandalen13:48Helse og livsstilNorge sjekker ikke reisende fra Kina for sykdom13:38Helse og livsstilThe Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27Penger881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26StemmerStemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende12:54NorgeIS-siktet kvinne overført til fengsel12:54SportKlæbo går ikke i NM12:47PolitikkSlår «kjøttskam»-alarm: En tredel av norsk matjord vil gro igjen12:33VerdenArten som overlever «alt», har én svakhet12:13VerdenEU varsler strenge 5G-regler12:13SportHalvannen million vil hylle Bryant med ny NBA-logo12:12PolitikkSolbergs rekordkorte redegjørelse vekker reaksjoner12:11SportSolskjær: – Et vanskelig vindu12:10PolitikkRøe Isaksen og Nav møter Riksadvokaten og Trygderetten11:25Politikk– Bolton var bekymret over at Trump ga tjenester til autokrater11:24SportNordmann skal lede prestisjekomité i Wada11:23PolitikkHer er «nye» Frp på Stortinget10:36MotorAp ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken10:35NorgeEirik Jensen får ikke tilgang til Cappelen-telefoner10:34VerdenMange land i Europa er på god vei til å kvitte seg med kullkraft10:29Helse og livsstilIngen endring i antall fosterreduksjoner etter ny abortlov10:25NorgeNy undersøkelse: Færre utsatt for ID-tyveri09:34SportGodset-kapteinen på vei til MLS09:23SportLundby får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM09:11PengerBørsfall fortsetter i Asia09:11PolitikkNetanyahu trekker begjæring om immunitet08:55PolitikkPer-Willy Amundsen blir Frps nye justispolitiske talsperson08:44SportNBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43SportRiiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04ReiseKina fraråder utenlandsreiser07:51VerdenMann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28PolitikkFrp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker07:11Norge– Jorden kan bli helt ugjenkjennelig07:06NorgeVindturbiner kutter TV-signalet til bygdefolket07:00SportVM-debutant Knotten tar med seg mamma til høyden06:36PengerTelenor tar ut milliardutbytte fra datterselskap i Bangladesh06:30SportFar Iversen om Emils form: – Hvile er det tryggeste06:02PengerHegnar tar utbytte på 100 millioner i frykt for økt formuesskatt06:00NorgeDette skjer i dag06:00VerdenHRW: Gatebarn i Rwanda mishandles på sentre05:49SportFotballstjerner samles til veldedighetskamp i Australia05:45NorgeForsvareren: PST-forklaringen til terrorsiktet kvinne nyttig for etterretningen05:36NorgeDette skjedde i natt05:30Politikk«Løslatt» Frp går imot plan mot knivvold05:20VerdenHundrevis drept i drastisk opptrapping i Jemen05:00PengerNav-utvalg varsler svar om skandalens omfang04:52NorgeNy fluorgift på EUs miljøgiftliste etter norsk forslag04:19KulturNicki Minajs bror dømt til fengsel for voldtekt mot 11-åring04:00NorgeNi av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder03:28PengerJarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet03:17VerdenJohnson håper på Huawei-kompromiss02:47VerdenCoronavirus påvist hos mann i Tyskland02:46PengerBussjåfører varsler hard kamp for lønnsøkning02:43VerdenUSA fraråder amerikanere å reise til Kina02:30Helse og livsstilKina har påvist 1.300 nye smittetilfeller02:29MotorVeidirektøren vil ha mer vei for pengene01:36KulturTidligere belgisk konge innrømmer datter utenfor ekteskapet01:29PengerMeglerhus dømt til å betale millionerstatning00:18MotorFrp frigjør seg fra bompengeavtalen00:07VerdenÅtte omkom i storbrann i husbåter i Alabama23:33PolitikkRepublikanerne under press til å innkalle Bolton som vitne22:46KulturTidligere produksjonsassistent brast i gråt flere ganger da hun vitnet mot Weinstein22:11PengerNav stanser arbeidstrening hos XXL21:56ReiseKinesiske turister nektes å reise – også til Norge21:50VerdenForskere: Slik hørtes en mann ut for 3000 år siden21:49VerdenTrumps forsvarer: Vi lever i riksrettens tid21:17NorgeSolberg: – Alltid like vondt å komme til Auschwitz20:47PolitikkRegjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg20:42Helse og livsstilHva skjer om du blir smittet av coronavirus?20:42PolitikkDenne uka forlater britene EU – feirer med vennskapsmynt20:08VerdenPentagon bekrefter flystyrt i Afghanistan20:07PolitikkListhaug blir Frps finanstopp på Stortinget20:05NorgeAlle evakuert etter brann i sykehjem i Rørvik19:30KulturPappa vil forsones med Meghan Markle19:23VerdenSpisekonkurranse gikk galt – kvinne døde18:49VerdenTrump vil legge fram Midtøsten-plan tirsdag18:38VerdenStatsadvokat: Null samarbeid fra prins Andrew i Epstein-saken18:20SportSvensk skiyndling: – Der og da føltes det som om verden raste18:15Helse og livsstilPollensesongen én måned foran skjema17:59NorgeRiksadvokaten henlegger sak om IS-mann som tok med kone og fem barn til Syria17:49NorgeUng mann omkom i ulykke i Troms17:16PengerUSA vil at EU skal åpne for import av klorvasket kylling17:14NorgeMelding om eksplosjon viste seg å være fyrverkeri16:25NorgeNorsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43NorgePerson til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23NorgeSkolebyråden i Bergen går av14:49KulturÅpningen av Munchmuseet utsettes14:45KulturForfatter Tor Obrestad er død14:39SportSnømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29VerdenIntervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall
Populært