Meny

Ekspertenes beste tips til å bevare parforholdet

Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Parterapeut Kari Anne Wikse-Erøy forteller at det finnes tre nøkler for godt samliv: Ta grep, gjøre sin del og gjøre det trygt.

20.900 par lovet ifølge SSB å elske og ære hverandre i gode og onde dager i 2018. Samme år ble det for mange ektefeller vanskelig å holde løftet som de tidligere hadde inngått - mens det ble tatt ut 10.500 separasjoner, endte 9.800 ekteskap i skilsmisse.

Årsakene til at man velger å skilles eller gjøre det slutt med partneren, er mange og varierte. Huffington Post har tidligere funnet frem til de fem vanligste årsakene til at par skiller seg etter å ha vært sammen i flere år: Man vokser fra hverandre, alder, kjedsomhet, pengeproblemer og sex.

Samtaleterapeut Kari Anne Wikse-Erøy forklarer at forhold og samliv til alle tider har støtt på utfordringer.

– Hva som utfordrer, endres i tiden. Men kanskje ikke kjernen; at paret trekkes fra hverandre, fremfor sammen. Samliv må jobbes med om det skal kunne bevares, akkurat slik man må gjøre med vennskap. Dersom for mye av ens tid blir brukt til annet enn det som fremmer relasjonen, skal det mindre til for å slå sprekker, forklarer Wikse-Erøy til ABC Nyheter.

Hva er mitt ansvar?

Sjalusi, mangel på sex, dårlig kommunikasjon og jakten på det perfekte... Alle par vil møte på utfordringer etter hvert, og det er ikke alltid så lett å takle problemene på en bra måte. Men hvor del av ansvaret for å redde forholdet er det du selv som skal påta deg?

Wikse-Erøy er til daglig styreleder i Samtalen AS. Hun har jobbet med par og familier i mange år og forteller at hun har tro på mennesker som vil og kan.

Samtaleterapeut i Samtalen AS, Kari Anne Wikse-Erøy. Foto: Privat

– Gjentatte ganger ser jeg at parforhold overlever store utfordringer gjennom hardt og målrettet arbeid. Å lykkes i parforhold er aldri «quick fix». Det er beinhard jobbing som starter med selverkjennelse på det faktiske, og vilje til å ta grep i eget liv, uten å vente på den andre først. Kjærlighet er å gi - før en vet om en får.

Hverdagens faste mønstre utgjør en av de største utfordringene for mange par, der man kommer inn i et spor hvor man ikke får tid til å se hverandre som kjærester. Wikse-Erøy mener balanse er avgjørende faktor, samtidig som balanse ikke er så lett å få til når verden trekker til «øst og vest» med spennende impulser.

– Par av i dag skal lykkes på så mange arenaer, og da er det fort gjort at samlivet blir til en restverdi. Kjæresteforholdet får det som er igjen når jobb, venner, trening, hobbyer og liknende har fått sitt. Ofte er disse restene slitne mennesker som bare ser det irriterende i den andre - i tillegg til at den andre er blitt ens selvfølge.

Les også: – Det handler om å snu seg mot partneren, ikke snu seg bort

(Saken fortsetter under)

Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Når i livsløpet er risikoen for brudd størst?

I et intervju med Aftenposten forteller psykologspesialist Eva Tryti at de ser en skilsmissetopp for par som befinner seg i småbarnsfasen og forklarer at det ofte handler om stressende familieliv og mangel på sex.

Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, deler samme oppfatning som Tryti. Hun forklarer at mange forhold kan bli gående på tomgang fordi det går fra å være to personer til å bli flere som trenger omsorg.

– En venninne sa en gang i tiden at det burde vært forbud mot å skilles de første barneårene fordi man må igjennom det og det blir enklere på sikt. Men dersom tilliten er brutt og man ikke stoler på hverandre lenger, blir det vanskelig, sier hun til ABC Nyheter.

(Saken fortsetter under)

Parterapeuter ser en skilsmissetopp for par i småbarnsfasen. Ofte handler det om stressende familieliv og mangel på sex. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Hvor ærlig bør man være?

På samme måte som det utgjør grunnmuren i nære vennskap, er også et vellykket parforhold bygget på ærlighet. Stikkordet her er at du først og fremst fremstår for din partner som den du egentlig er. Men til tross for at det kan være fristende å dra en aldri så liten hvit løgn eller pynte på det du anser som egne mangler overfor partneren din, kan det få skadelige følger for samlivet.

– Tidlig i et forhold handler det om å våge å være ærlig på egne behov, hva man trenger av en partner og hva man søker på sikt. Samtidig må man kunne tåle at den andre også skal ha plass til seg selv og egne behov i forholdet, forklarer Kari Anne Wikse-Erøy i Samtalen.

Hun forteller at mange er redd for å bli avvist mens relasjonen til en mulig fremtidig partner ennå er i startfasen. Dermed er man kanskje ikke så ærlig omkring egne behov som man burde være.

– Ønsket om å tilfredsstille den andre veier sterkere og for noen avhenger det også av hvilken ryggsekk de har med seg fra tidligere forhold. Spørsmålene man må stille seg selv, er: Hva er det jeg forventer? Hva kan jeg møte deg på, og hva kan jeg ikke møte deg på?

Les også: – Man blir ikke voksen før i 30-årene

Bør man bli eller bør man gå?

En av de største utfordringene i et parforhold er hverdagens faste mønstre. Man kan komme inn i et mønster hvor man ikke får tid til å se hverandre som kjærester, men i stedet ender opp som en logistikkmedarbeider.

Wikse-Erøy forteller at hennes oppgave som parterapeut er å gjøre begge parter i stand til å gjøre gode valg for seg selv.

– Jeg kan ikke vite om paret fremdeles kan være et par. Min oppgave er å hjelpe dem til selv å finne ut om de skal fortsette. Det hender at den som vil ut faktisk er den som egentlig vil bli værende, mens den som ble overrasket plutselig opplever at man selv vil ut. Det handler om å gjøre gode valg for seg selv. Alle parforhold går gjennom vanskelige tider, og da er det vesentlig at den enkelte erkjenner sitt ansvar, sier hun.

«Ta først på egen maske, så kan du hjelp andre», lyder sikkerhetsregelen om bord på flyet. Hvorvidt du skal sette dine egne behov først dersom du er i et forhold som knaker i bindefestet, kommer ifølge Wikse-Erøy an på rimeligheten i behovet og hvor grunnleggende behovet er for en selv som menneske.

– Du kan ikke utsette deg selv, det er ikke slik at den andre alltid skal komme først. Det er noen mennesker som både har vært vant til å få og ta større plass. Men det er ingen god løsning å sette seg selv og egne behov til side i et parforhold. Det er her terapien kommer inn slik at begge får den plassen de skal ha. Men det krever at begge parter hjelper til.

Les også: Vil du oppleve varig kjærlighet?

Kan parterapi være løsningen?

Hvordan tar man egentlig tak i ting når man har vært sammen med sin partner over mange år, gjerne har barn sammen, og så kjenner at ting går mer og mer i motbakke? I en artikkel publisert i Huffington Post råder den amerikanske ekteskap- og familieterapeuten Aaron Anderson partene i forholdet til å kun konsentrere seg om hva de selv kan gjøre for å få det bedre sammen.

– Å starte med seg selv er grunnleggende - det er bare en selv en kan gjøre noe med. Peker en på den andre, skjer lite og forsvaret er på fremmarsj. Det er når begge gjør sin del at mulighetene er til stede for mer fleksible liv, hvor begge parter er bevisst i erkjennelsen av «hvem er jeg i møte med deg», mener Wikse-Erøy.

Psykologiprofessor Frode Thuen har sagt at parforhold er for alvorlig til å overlate ansvaret til partneren. Det er et syn Wikse-Erøy deler fullt og helt.

– Ansvaret begynner med en selv. En kan ikke vente at den andre skal forandre seg, ta skylda eller på annen måte bære ansvaret for forholdet. Jeg oppfordrer par til gjerne å gå inn i en parterapi der begge tar ansvar for sin del og lærer å gjøre det på en trygg måte. Da kan mye flott skje.

Les også: Er du nostalgisk? Det kan bety at du har ekstra dype følelser

Hvor viktig er sex?

Sex er en viktig del av forholdet for de fleste. Samtidig kan sexlysten forsvinne i hverdagsmaset: Mange er slitne, og utfordringer både på jobb og privat kan virke utmattende.

– Et brudd trenger ikke å være verdens undergang. Man må avslutte ett kapittel for å begynne på ett nytt, mener Cecilie Kjensli. Foto: Tørid Gjendal

Cecilie Kjensli mener viktigheten av sex i et godt og stødig forhold kommer helt an på paret – noen er mosjonister, andre er toppidrettsutøvere.

– Sexlivet har en tendens til å fade ut. I begynnelsen av et forhold er man kåte og lystne på hverandre hele tiden, for sånn er vi skapt fra naturens side. Men dette dabber jo av når barn, jobb og andre viktige ting tar større plass i livet, sier hun til ABC Nyheter.

Mens noen par er flinke til å ta vare på intimiteten og har lyst på hverandre også etter at livet deres er blitt invadert av barn og karriere, går andre lei av ulike årsaker.

– Kanskje man blir for daff, ikke får orgasme eller får den opp, eller rett og slett ikke er så tent på partneren sin lenger fordi man er skuffa på andre områder i livet. Eller fordi man ikke finner hverandre attraktive lenger.

Les også: Dette er vendepunktet i alle parforhold

Er én gang like ille som et skjult forhold?

Enten det handler om en engangshendelse eller et kjærlighetsforhold til en annen partner, er det like fult vondt for den som blir bedratt. Mange forhold avsluttes som følge av utroskap, og for noen er det nettopp utroskap som er den største synden partneren kan begå.

Selv tenker Kjensli at det er forskjell på «å gå på en smell» på julebord eller jentetur, og det å ha et forhold bak ryggen til den andre over tid.

– Man må også gå i seg selv. Hvis du ikke har lyst på sex eller ikke vil ligge med partneren din, så bør du ikke bli forundra hvis utroskap oppstår. For hvem er det som er utro? Den som har muligheten, vel, fastslår hun.

(Saken fortsetter under)

Skal du godta at partneren har vært utro? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kjensli forteller at hun kjenner mange par som lever godt i hop, men som tillater sidesprang fordi de har så mye annet i forholdet som er viktig og som holder dem sammen.

– De har seg litt på hver sin kant, men har også et godt sexliv i sammen. Det siste er nok en forutsetning. For dersom man har et forknytt sexliv sammen, blir det vanskelig å være så raus at man synes det er greit at den andre har seg litt på egen hånd.

Les også: Bør vi fortelle døtrene våre om min kones affære?

Er brudd riktig svar?

Det kan være mange årsaker til at to mennesker går fra hverandre, og alle som noen gang har opplevd et vondt brudd vil ha stilt seg selv spørsmålet: Hva var det som gikk galt? Var det deg, var det partneren din, eller skulle dere kanskje aldri blitt sammen i utgangspunktet?

Dersom du kjenner at noe er viktig eller vanskelig for deg i forholdet, råder samtaleterapeut Kari Anne Wikse-Erøy deg til å være bevisst og ta stilling til om du vil at d et skal settes ord på det i parforholdet. Om så er tilfelle, er det du selv som må ta grep og vise at du anser deg som ansvarlig i pardynamikken, mener hun.

– Sjekk ut - gjerne ved samtaler med en dyktig terapeut - om det egentlig er brudd som er riktig. Ofte er det ikke nødvendigvis partneren en vil gå fra, men det som oppleves lite godt i livet eller samlivet. Mitt råd er uansett at begge parter gir seg selv tid til å finne riktig svar for seg selv, sier Wikse-Erøy før hun avslutter:

– Riktig valg for en selv er alltid enklere å se tilbake på når det senere erfares at livet butter, gjerne i nytt parforhold. Om en vet hvorfor en måtte ta valg om å gå, er viktig å ha det forankret i seg selv.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Avsporet godstog kan rase ned på hus i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35 Ajax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26 Jordskjelv ryster Taiwan07:16 Minst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00 Ny meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India
Siste nytt
19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenAvsporet godstog kan rase ned på hus i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater08:35SportAjax fra RBK-tap til Europa-sensasjon på under to år07:26VerdenJordskjelv ryster Taiwan07:16VerdenMinst 14 drept i angrep på buss i Pakistan07:00VerdenNy meningsmåling: Amerikanere ikke klare for å frikjenne Trump06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India
Populært