Ekspertenes beste tips til å bevare parforholdet

Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Parterapeut Kari Anne Wikse-Erøy forteller at det finnes tre nøkler for godt samliv: Ta grep, gjøre sin del og gjøre det trygt.

20.900 par lovet ifølge SSB å elske og ære hverandre i gode og onde dager i 2018. Samme år ble det for mange ektefeller vanskelig å holde løftet som de tidligere hadde inngått - mens det ble tatt ut 10.500 separasjoner, endte 9.800 ekteskap i skilsmisse.

Årsakene til at man velger å skilles eller gjøre det slutt med partneren, er mange og varierte. Huffington Post har tidligere funnet frem til de fem vanligste årsakene til at par skiller seg etter å ha vært sammen i flere år: Man vokser fra hverandre, alder, kjedsomhet, pengeproblemer og sex.

Samtaleterapeut Kari Anne Wikse-Erøy forklarer at forhold og samliv til alle tider har støtt på utfordringer.

– Hva som utfordrer, endres i tiden. Men kanskje ikke kjernen; at paret trekkes fra hverandre, fremfor sammen. Samliv må jobbes med om det skal kunne bevares, akkurat slik man må gjøre med vennskap. Dersom for mye av ens tid blir brukt til annet enn det som fremmer relasjonen, skal det mindre til for å slå sprekker, forklarer Wikse-Erøy til ABC Nyheter.

Hva er mitt ansvar?

Sjalusi, mangel på sex, dårlig kommunikasjon og jakten på det perfekte... Alle par vil møte på utfordringer etter hvert, og det er ikke alltid så lett å takle problemene på en bra måte. Men hvor del av ansvaret for å redde forholdet er det du selv som skal påta deg?

Wikse-Erøy er til daglig styreleder i Samtalen AS. Hun har jobbet med par og familier i mange år og forteller at hun har tro på mennesker som vil og kan.

Samtaleterapeut i Samtalen AS, Kari Anne Wikse-Erøy. Foto: Privat
Samtaleterapeut i Samtalen AS, Kari Anne Wikse-Erøy. Foto: Privat

– Gjentatte ganger ser jeg at parforhold overlever store utfordringer gjennom hardt og målrettet arbeid. Å lykkes i parforhold er aldri «quick fix». Det er beinhard jobbing som starter med selverkjennelse på det faktiske, og vilje til å ta grep i eget liv, uten å vente på den andre først. Kjærlighet er å gi - før en vet om en får.

Hverdagens faste mønstre utgjør en av de største utfordringene for mange par, der man kommer inn i et spor hvor man ikke får tid til å se hverandre som kjærester. Wikse-Erøy mener balanse er avgjørende faktor, samtidig som balanse ikke er så lett å få til når verden trekker til «øst og vest» med spennende impulser.

– Par av i dag skal lykkes på så mange arenaer, og da er det fort gjort at samlivet blir til en restverdi. Kjæresteforholdet får det som er igjen når jobb, venner, trening, hobbyer og liknende har fått sitt. Ofte er disse restene slitne mennesker som bare ser det irriterende i den andre - i tillegg til at den andre er blitt ens selvfølge.

Les også: – Det handler om å snu seg mot partneren, ikke snu seg bort

(Saken fortsetter under)

Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Når i livsløpet er risikoen for brudd størst?

I et intervju med Aftenposten forteller psykologspesialist Eva Tryti at de ser en skilsmissetopp for par som befinner seg i småbarnsfasen og forklarer at det ofte handler om stressende familieliv og mangel på sex.

Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, deler samme oppfatning som Tryti. Hun forklarer at mange forhold kan bli gående på tomgang fordi det går fra å være to personer til å bli flere som trenger omsorg.

– En venninne sa en gang i tiden at det burde vært forbud mot å skilles de første barneårene fordi man må igjennom det og det blir enklere på sikt. Men dersom tilliten er brutt og man ikke stoler på hverandre lenger, blir det vanskelig, sier hun til ABC Nyheter.

(Saken fortsetter under)

Parterapeuter ser en skilsmissetopp for par i småbarnsfasen. Ofte handler det om stressende familieliv og mangel på sex. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Parterapeuter ser en skilsmissetopp for par i småbarnsfasen. Ofte handler det om stressende familieliv og mangel på sex. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Hvor ærlig bør man være?

På samme måte som det utgjør grunnmuren i nære vennskap, er også et vellykket parforhold bygget på ærlighet. Stikkordet her er at du først og fremst fremstår for din partner som den du egentlig er. Men til tross for at det kan være fristende å dra en aldri så liten hvit løgn eller pynte på det du anser som egne mangler overfor partneren din, kan det få skadelige følger for samlivet.

– Tidlig i et forhold handler det om å våge å være ærlig på egne behov, hva man trenger av en partner og hva man søker på sikt. Samtidig må man kunne tåle at den andre også skal ha plass til seg selv og egne behov i forholdet, forklarer Kari Anne Wikse-Erøy i Samtalen.

Hun forteller at mange er redd for å bli avvist mens relasjonen til en mulig fremtidig partner ennå er i startfasen. Dermed er man kanskje ikke så ærlig omkring egne behov som man burde være.

– Ønsket om å tilfredsstille den andre veier sterkere og for noen avhenger det også av hvilken ryggsekk de har med seg fra tidligere forhold. Spørsmålene man må stille seg selv, er: Hva er det jeg forventer? Hva kan jeg møte deg på, og hva kan jeg ikke møte deg på?

Les også: – Man blir ikke voksen før i 30-årene

Bør man bli eller bør man gå?

En av de største utfordringene i et parforhold er hverdagens faste mønstre. Man kan komme inn i et mønster hvor man ikke får tid til å se hverandre som kjærester, men i stedet ender opp som en logistikkmedarbeider.

Wikse-Erøy forteller at hennes oppgave som parterapeut er å gjøre begge parter i stand til å gjøre gode valg for seg selv.

– Jeg kan ikke vite om paret fremdeles kan være et par. Min oppgave er å hjelpe dem til selv å finne ut om de skal fortsette. Det hender at den som vil ut faktisk er den som egentlig vil bli værende, mens den som ble overrasket plutselig opplever at man selv vil ut. Det handler om å gjøre gode valg for seg selv. Alle parforhold går gjennom vanskelige tider, og da er det vesentlig at den enkelte erkjenner sitt ansvar, sier hun.

«Ta først på egen maske, så kan du hjelp andre», lyder sikkerhetsregelen om bord på flyet. Hvorvidt du skal sette dine egne behov først dersom du er i et forhold som knaker i bindefestet, kommer ifølge Wikse-Erøy an på rimeligheten i behovet og hvor grunnleggende behovet er for en selv som menneske.

– Du kan ikke utsette deg selv, det er ikke slik at den andre alltid skal komme først. Det er noen mennesker som både har vært vant til å få og ta større plass. Men det er ingen god løsning å sette seg selv og egne behov til side i et parforhold. Det er her terapien kommer inn slik at begge får den plassen de skal ha. Men det krever at begge parter hjelper til.

Les også: Vil du oppleve varig kjærlighet?

Kan parterapi være løsningen?

Hvordan tar man egentlig tak i ting når man har vært sammen med sin partner over mange år, gjerne har barn sammen, og så kjenner at ting går mer og mer i motbakke? I en artikkel publisert i Huffington Post råder den amerikanske ekteskap- og familieterapeuten Aaron Anderson partene i forholdet til å kun konsentrere seg om hva de selv kan gjøre for å få det bedre sammen.

– Å starte med seg selv er grunnleggende - det er bare en selv en kan gjøre noe med. Peker en på den andre, skjer lite og forsvaret er på fremmarsj. Det er når begge gjør sin del at mulighetene er til stede for mer fleksible liv, hvor begge parter er bevisst i erkjennelsen av «hvem er jeg i møte med deg», mener Wikse-Erøy.

Psykologiprofessor Frode Thuen har sagt at parforhold er for alvorlig til å overlate ansvaret til partneren. Det er et syn Wikse-Erøy deler fullt og helt.

– Ansvaret begynner med en selv. En kan ikke vente at den andre skal forandre seg, ta skylda eller på annen måte bære ansvaret for forholdet. Jeg oppfordrer par til gjerne å gå inn i en parterapi der begge tar ansvar for sin del og lærer å gjøre det på en trygg måte. Da kan mye flott skje.

Les også: Er du nostalgisk? Det kan bety at du har ekstra dype følelser

Hvor viktig er sex?

Sex er en viktig del av forholdet for de fleste. Samtidig kan sexlysten forsvinne i hverdagsmaset: Mange er slitne, og utfordringer både på jobb og privat kan virke utmattende.

– Et brudd trenger ikke å være verdens undergang. Man må avslutte ett kapittel for å begynne på ett nytt, mener Cecilie Kjensli. Foto: Tørid Gjendal
– Et brudd trenger ikke å være verdens undergang. Man må avslutte ett kapittel for å begynne på ett nytt, mener Cecilie Kjensli. Foto: Tørid Gjendal

Cecilie Kjensli mener viktigheten av sex i et godt og stødig forhold kommer helt an på paret – noen er mosjonister, andre er toppidrettsutøvere.

– Sexlivet har en tendens til å fade ut. I begynnelsen av et forhold er man kåte og lystne på hverandre hele tiden, for sånn er vi skapt fra naturens side. Men dette dabber jo av når barn, jobb og andre viktige ting tar større plass i livet, sier hun til ABC Nyheter.

Mens noen par er flinke til å ta vare på intimiteten og har lyst på hverandre også etter at livet deres er blitt invadert av barn og karriere, går andre lei av ulike årsaker.

– Kanskje man blir for daff, ikke får orgasme eller får den opp, eller rett og slett ikke er så tent på partneren sin lenger fordi man er skuffa på andre områder i livet. Eller fordi man ikke finner hverandre attraktive lenger.

Les også: Dette er vendepunktet i alle parforhold

Er én gang like ille som et skjult forhold?

Enten det handler om en engangshendelse eller et kjærlighetsforhold til en annen partner, er det like fult vondt for den som blir bedratt. Mange forhold avsluttes som følge av utroskap, og for noen er det nettopp utroskap som er den største synden partneren kan begå.

Selv tenker Kjensli at det er forskjell på «å gå på en smell» på julebord eller jentetur, og det å ha et forhold bak ryggen til den andre over tid.

– Man må også gå i seg selv. Hvis du ikke har lyst på sex eller ikke vil ligge med partneren din, så bør du ikke bli forundra hvis utroskap oppstår. For hvem er det som er utro? Den som har muligheten, vel, fastslår hun.

(Saken fortsetter under)

Skal du godta at partneren har vært utro? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Skal du godta at partneren har vært utro? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kjensli forteller at hun kjenner mange par som lever godt i hop, men som tillater sidesprang fordi de har så mye annet i forholdet som er viktig og som holder dem sammen.

– De har seg litt på hver sin kant, men har også et godt sexliv i sammen. Det siste er nok en forutsetning. For dersom man har et forknytt sexliv sammen, blir det vanskelig å være så raus at man synes det er greit at den andre har seg litt på egen hånd.

Les også: Bør vi fortelle døtrene våre om min kones affære?

Er brudd riktig svar?

Det kan være mange årsaker til at to mennesker går fra hverandre, og alle som noen gang har opplevd et vondt brudd vil ha stilt seg selv spørsmålet: Hva var det som gikk galt? Var det deg, var det partneren din, eller skulle dere kanskje aldri blitt sammen i utgangspunktet?

Dersom du kjenner at noe er viktig eller vanskelig for deg i forholdet, råder samtaleterapeut Kari Anne Wikse-Erøy deg til å være bevisst og ta stilling til om du vil at d et skal settes ord på det i parforholdet. Om så er tilfelle, er det du selv som må ta grep og vise at du anser deg som ansvarlig i pardynamikken, mener hun.

– Sjekk ut - gjerne ved samtaler med en dyktig terapeut - om det egentlig er brudd som er riktig. Ofte er det ikke nødvendigvis partneren en vil gå fra, men det som oppleves lite godt i livet eller samlivet. Mitt råd er uansett at begge parter gir seg selv tid til å finne riktig svar for seg selv, sier Wikse-Erøy før hun avslutter:

– Riktig valg for en selv er alltid enklere å se tilbake på når det senere erfares at livet butter, gjerne i nytt parforhold. Om en vet hvorfor en måtte ta valg om å gå, er viktig å ha det forankret i seg selv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32 Økning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58 California hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53 Verft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00 Avis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59 Tyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03 Hunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16 Omar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13 Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06 EØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59 Mikkelsen-dobbel for Senja14:55 Avgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48 Neymar måtte avbryte landskamp med skade14:31 Johaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp14:29 Ingen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss13:56 Godsets Glesnes inn i landslagstroppen13:44 Hareide hentet inn tre nye spillere
Siste nytt
17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende sendt til sykehus med alvorlig hodeskade etter fall13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon03:32VerdenØkning i kjønnssykdommer knyttes til nettdating02:58VerdenCalifornia hever aldersgrensen for overgrepsanmeldelser02:53NorgeVerft varsler om forsinkelser for nye kystruteskip02:00VerdenAvis: Russiske fly bombet fire sykehus i Syria01:59NorgeTyv stjal kunstinstallasjon fra rundkjøring01:03VerdenHunter Biden trekker seg fra styrejobb i selskap23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16SportOmar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13SportIngebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06PolitikkEØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59SportMikkelsen-dobbel for Senja14:55VerdenAvgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48SportNeymar måtte avbryte landskamp med skade14:31SportJohaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp14:29NorgeIngen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss13:56SportGodsets Glesnes inn i landslagstroppen13:44SportHareide hentet inn tre nye spillere
Populært